Szociális bérlakásokat újítottak fel

Írta:  8200 Veszprém november 30 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A felújított lakások mindegyike a 8200 Veszprém Házgyári út 1. szám alatti társasházban található.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 22 darab szociális bérlakás részleges felújítására nyert támogatást. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 21.935.473 forint, a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a.

A felújított lakások mindegyike a 8200 Veszprém Házgyári út 1. szám alatti társasházban található. A társasházban élő lakóközösség tagjai közül többen vannak, akik szociális helyzetük miatt a társadalom peremén élnek. Jelen pályázati projekt keretei között, az épületben található 22 darab önkormányzati bérlőkijelölési joggal működő szociális bérlakás felújítása történhetett meg.

A beruházás keretében, az összes szociális bérlakás festése megtörtént, több helyen teljes padlóburkolat cserére került sor. Több lakásban teljes nyílászárócsere történt, így a programmegvalósítás végére az összes szociális bérlakás műanyag nyílászáróval felszerelté vált. Az összes – jelent pályázatba bevont - lakás villamos rendszere felülvizsgálatra került, majd ezt követően részleges, esetenként pedig teljeskörű villamos rendszerátalakítás került megvalósításra. Az előzetes felmérés alapján több lakásban részleges belső nyílászárócsere történt, néhol bejárati ajtókat is cseréltek. A lakásokba bekerültek fűtőtestek így a lakások többségének komfortfokozatában is jelentős előrelépés történt. A pályázati forrásból, néhány lakásban próbamódszerrel megkezdődött az erkélyek felújítása. A felújítások sikeresnek bizonyultak, így a jövőre nézve, forrás esetén új lehetőség lehet a társasház erkélyrendszerének teljeskörű felújítása.

A pályázat keretében megvalósult beruházási munkálatok eredményeként, a lakások, a jövőben tovább segítik a Veszprém városában élő rászoruló embereket, családokat 

Ezt már olvasta!?

Átadták az első támogatott elektromos autót

A tervek szerint 2020-ra Magyarországon mintegy 30 ezer elektromos jármű fog közlekedni.

Meghosszabbították a másodfokú hőségriasztást

Az ország egész területére vonatkozik szerda 24 óráig.

A Mal Zrt. 54,5 millió forint kártérítést fizet a Mol-nak

A vörösiszap tönkretette a devecseri töltőállomást és az ahhoz kapcsolódó üzlethelyiséget.

Megújul az 500 forintos bankjegy

Széles körű elterjedése néhány hónapon belül várható.

Gazdagabb nappali ellátást biztosítanak

Elkészült a Völgyikút utcai szociális intézmény demens foglalkoztatója.

Na-Bed