Szociális bérlakásokat újítottak fel

Írta:  8200 Veszprém november 30 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A felújított lakások mindegyike a 8200 Veszprém Házgyári út 1. szám alatti társasházban található.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 22 darab szociális bérlakás részleges felújítására nyert támogatást. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 21.935.473 forint, a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a.

A felújított lakások mindegyike a 8200 Veszprém Házgyári út 1. szám alatti társasházban található. A társasházban élő lakóközösség tagjai közül többen vannak, akik szociális helyzetük miatt a társadalom peremén élnek. Jelen pályázati projekt keretei között, az épületben található 22 darab önkormányzati bérlőkijelölési joggal működő szociális bérlakás felújítása történhetett meg.

A beruházás keretében, az összes szociális bérlakás festése megtörtént, több helyen teljes padlóburkolat cserére került sor. Több lakásban teljes nyílászárócsere történt, így a programmegvalósítás végére az összes szociális bérlakás műanyag nyílászáróval felszerelté vált. Az összes – jelent pályázatba bevont - lakás villamos rendszere felülvizsgálatra került, majd ezt követően részleges, esetenként pedig teljeskörű villamos rendszerátalakítás került megvalósításra. Az előzetes felmérés alapján több lakásban részleges belső nyílászárócsere történt, néhol bejárati ajtókat is cseréltek. A lakásokba bekerültek fűtőtestek így a lakások többségének komfortfokozatában is jelentős előrelépés történt. A pályázati forrásból, néhány lakásban próbamódszerrel megkezdődött az erkélyek felújítása. A felújítások sikeresnek bizonyultak, így a jövőre nézve, forrás esetén új lehetőség lehet a társasház erkélyrendszerének teljeskörű felújítása.

A pályázat keretében megvalósult beruházási munkálatok eredményeként, a lakások, a jövőben tovább segítik a Veszprém városában élő rászoruló embereket, családokat 

Ezt már olvasta!?

Ittas járművezetőkre vadásznak

Háromnapos, országos közlekedésbiztonsági akciót indít ma az ittas és a bódult állapotban vezetők kiszűrésére a rendőrség.

Új doktori iskola az egyetemen

2016 februárjától megindul a képzés a Pannon Egyetem legújabb, Többnyelvűségi Nyelvtudományi Doktori Iskolájában. 

Ellenőrzés a Balaton északi partján

Az akció során több mint ötszáz járművet ellenőriztek a Veszprém megyei rendőrök.

Húsz éves a Csalán

Idén 20 éve annak, hogy a Veszprémi Egyetemen megalakult a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület. 

Biztos nem lesz mélygarázs a Színházkertben

Ezt Porga Gyula jelentette ki egy kedd reggeli sajtóbeszélgetés alkalmával a városházán, így hivatalossá vált a döntés. 

Na-Bed