Szociális bérlakásokat újítottak fel

Írta:  8200 Veszprém november 30 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A felújított lakások mindegyike a 8200 Veszprém Házgyári út 1. szám alatti társasházban található.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 22 darab szociális bérlakás részleges felújítására nyert támogatást. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 21.935.473 forint, a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a.

A felújított lakások mindegyike a 8200 Veszprém Házgyári út 1. szám alatti társasházban található. A társasházban élő lakóközösség tagjai közül többen vannak, akik szociális helyzetük miatt a társadalom peremén élnek. Jelen pályázati projekt keretei között, az épületben található 22 darab önkormányzati bérlőkijelölési joggal működő szociális bérlakás felújítása történhetett meg.

A beruházás keretében, az összes szociális bérlakás festése megtörtént, több helyen teljes padlóburkolat cserére került sor. Több lakásban teljes nyílászárócsere történt, így a programmegvalósítás végére az összes szociális bérlakás műanyag nyílászáróval felszerelté vált. Az összes – jelent pályázatba bevont - lakás villamos rendszere felülvizsgálatra került, majd ezt követően részleges, esetenként pedig teljeskörű villamos rendszerátalakítás került megvalósításra. Az előzetes felmérés alapján több lakásban részleges belső nyílászárócsere történt, néhol bejárati ajtókat is cseréltek. A lakásokba bekerültek fűtőtestek így a lakások többségének komfortfokozatában is jelentős előrelépés történt. A pályázati forrásból, néhány lakásban próbamódszerrel megkezdődött az erkélyek felújítása. A felújítások sikeresnek bizonyultak, így a jövőre nézve, forrás esetén új lehetőség lehet a társasház erkélyrendszerének teljeskörű felújítása.

A pályázat keretében megvalósult beruházási munkálatok eredményeként, a lakások, a jövőben tovább segítik a Veszprém városában élő rászoruló embereket, családokat 

Ezt már olvasta!?

A vörösiszapper tárgyalása 2012 szeptemberében kezdődött meg.

Motoros felvonulás okoz forgalomkorlátozást a hétvégén

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz Veszprém megyében 2017. június 10-én 12 órától egy motoros felvonulás miatt.

Mikor érkezik a hulladékdíj számla?

Sokan teszik fel ezt a kérdést a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatán. Egy biztos, a számla nem keveredett el. 

Futással köszöntötték a tavaszt

Gyönyörű környezetben, remek hangulatban rendezte meg a VEDAC a II. Tavaszköszöntő futóversenyt.

Látványos tűzgömb szelte át az éjszakai eget

Csütörtök hajnalban rögzítette a VMeteo.hu kamerája a különleges égi jelenséget. 

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika