Megdöntötte Veszprém a "Közös érintés" rekordját

Írta:  8200 Veszprém december 01 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

"A legtöbb személy által egyszerre, egy időben adott tenyérlenyomat magyar rekordját" sikerült megdönteni a Lovassy László Gimnáziumban szombaton.

Az eddig rekord 115 személy volt, ezt kellett túlszárnyalnia a gimnazistáknak. A Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázathoz kapcsolódó rekordkísérlet végül sikerrel zárult, a Magyar Rekord Egyeület által hitelesítve összesen 188-an állták körbe a #2023Veszprém betűit és helyezték el rajta a tenyérlenyomatukat.

 

Idán nyáron került kapcsolatba a Méz Rádió a Magyar Rekord Egyesülettel és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy egy rekordot Veszprémben is meg kell dönteni a hallgatókkal közösen - mesélte az esemény ötletgazdája, Szekeres Dávid, a Méz Rádió műsorvezetője. - Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat véghajrája remek aprópót adott, a pályázatíró Veszprém-Balaton 2023 Zrt. pedig nyitott volt a kezdeményezésre, a Lovassy László Gimnázium pedig örömmel adott helyet az eseménynek - emlékezett vissza, hozzátéve, ez is mutatja, hogy együtt küzdünk és drukkolunk azért, hogy 2023-ban Veszprém legyen Európa Kulturális Fővárosa.

 

A "Közös érintés" új rekordere 2018. december 1-től Veszprém és a Lovassy-s diákok, jelentette be a hitelesítő Sebestyén István. Porga Gyula polgármester köszöntetet mondott minden résztvevőnek és azt mondta, két hét múlva egy újabb közös sikernek örülhetünk a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat eredményhirdetésekor.

 

 

Ezt már olvasta!?

Pénteken nyílik a veszprémi karácsonyi vásár

Az ünnepvárás időszakában egyebek mellett koncertek, kézműves foglalkozások, mesekuckó várja az érdeklődőket.

Az év első két hónapjában több mint duplájára, 6-ról 13-ra nőtt a vasúti-közúti átjárókban történt balesetek száma a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

Erős lehűlést hoz a hétvége

Szerdán és csütörtökön a hőmérséklet maximuma még elérheti a 30°C-ot, a hétvégén azonban ennél jóval hidegebb lesz. 

Drasztikusan megváltozik a belvárosi forgalmi rend

A gyalogosok és az autósok is jelentős változásokra számíthatnak a belvárosi körforgalom második építési ütemében. Senki ne megszokásból közlekedjen. 

Új helyen a bíróság

Szeptember közepe óta a Völgyhíd téren, a volt Zeneművészeti Szakközépiskola fogadja az ügyfeleket a Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság.

Na-Bed