Megdöntötte Veszprém a "Közös érintés" rekordját

Írta:  8200 Veszprém december 01 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

"A legtöbb személy által egyszerre, egy időben adott tenyérlenyomat magyar rekordját" sikerült megdönteni a Lovassy László Gimnáziumban szombaton.

Az eddig rekord 115 személy volt, ezt kellett túlszárnyalnia a gimnazistáknak. A Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázathoz kapcsolódó rekordkísérlet végül sikerrel zárult, a Magyar Rekord Egyeület által hitelesítve összesen 188-an állták körbe a #2023Veszprém betűit és helyezték el rajta a tenyérlenyomatukat.

 

Idán nyáron került kapcsolatba a Méz Rádió a Magyar Rekord Egyesülettel és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy egy rekordot Veszprémben is meg kell dönteni a hallgatókkal közösen - mesélte az esemény ötletgazdája, Szekeres Dávid, a Méz Rádió műsorvezetője. - Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat véghajrája remek aprópót adott, a pályázatíró Veszprém-Balaton 2023 Zrt. pedig nyitott volt a kezdeményezésre, a Lovassy László Gimnázium pedig örömmel adott helyet az eseménynek - emlékezett vissza, hozzátéve, ez is mutatja, hogy együtt küzdünk és drukkolunk azért, hogy 2023-ban Veszprém legyen Európa Kulturális Fővárosa.

 

A "Közös érintés" új rekordere 2018. december 1-től Veszprém és a Lovassy-s diákok, jelentette be a hitelesítő Sebestyén István. Porga Gyula polgármester köszöntetet mondott minden résztvevőnek és azt mondta, két hét múlva egy újabb közös sikernek örülhetünk a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat eredményhirdetésekor.

 

 

Ezt már olvasta!?

Meglőtte a hangoskodó kutyát

Állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság egy 53 éves férfival szemben.

Elterelik a forgalmat Hajmáskérnél

Fel nem robbant II. világháborús lövedékeket semmisítenek meg a 8-as számú főúton Veszprém külterületén, amelynek idejére teljes útlezárás van érvényben.

A SZÉP-kártya-tulajdonosok fele nem költene utazásra, ha készpénzt kapna

Az idei év első három hónapjában 80 százalékkal többször kerültek elő a SZÉP-kártyák, mint tavaly ilyenkor.

Jelentősen csökkentek a higiéniai hiányosságok

Mintegy 102 tonna élelmiszert vont ki a forgalomból a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzések során a Nébih.

Intézmények újulnak meg

Javában zajlanak a városi intézményekben a nyári felújítási munkálatok. Ezekre a beruházásokra 60 millió forintot költ az önkormányzat az idei költségvetésből. 

Na-Bed