Megdöntötte Veszprém a "Közös érintés" rekordját

Írta:  8200 Veszprém december 01 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

"A legtöbb személy által egyszerre, egy időben adott tenyérlenyomat magyar rekordját" sikerült megdönteni a Lovassy László Gimnáziumban szombaton.

Az eddig rekord 115 személy volt, ezt kellett túlszárnyalnia a gimnazistáknak. A Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázathoz kapcsolódó rekordkísérlet végül sikerrel zárult, a Magyar Rekord Egyeület által hitelesítve összesen 188-an állták körbe a #2023Veszprém betűit és helyezték el rajta a tenyérlenyomatukat.

 

Idán nyáron került kapcsolatba a Méz Rádió a Magyar Rekord Egyesülettel és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy egy rekordot Veszprémben is meg kell dönteni a hallgatókkal közösen - mesélte az esemény ötletgazdája, Szekeres Dávid, a Méz Rádió műsorvezetője. - Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat véghajrája remek aprópót adott, a pályázatíró Veszprém-Balaton 2023 Zrt. pedig nyitott volt a kezdeményezésre, a Lovassy László Gimnázium pedig örömmel adott helyet az eseménynek - emlékezett vissza, hozzátéve, ez is mutatja, hogy együtt küzdünk és drukkolunk azért, hogy 2023-ban Veszprém legyen Európa Kulturális Fővárosa.

 

A "Közös érintés" új rekordere 2018. december 1-től Veszprém és a Lovassy-s diákok, jelentette be a hitelesítő Sebestyén István. Porga Gyula polgármester köszöntetet mondott minden résztvevőnek és azt mondta, két hét múlva egy újabb közös sikernek örülhetünk a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat eredményhirdetésekor.

 

 

Ezt már olvasta!?

A VeszprémFest rajzpályázata általános- és középiskolás diákok részére

A rajzpályázatban Veszprém két ikonikus épületét rajzolhatják meg, festhetik ki kedvükre a jelentkezők.

Kivilágított pálya is várja a sízőket az eplényi síarénában

Hét pályán, több mint hat kilométeren lehet síelni az eplényi síarénában.

Az emberek 6 százaléka utazik el karácsonykor

A válaszadók közel fele menne el valahová, ha nem számítana senkinek a véleménye.

Ismét teljes szépségében ragyog a Bakonyi Ház

Megnyílt a Bakonyi Ház új állandó kiállítása és etnobotanikai kertje szombat délután, amelyhez kapcsolódva családi napot is tartottak.

Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika