Időseknek készítettek ünnepi rajzokat a gyerekek

Írta:  8200 Veszprém december 04 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

"Legyen mindenkinek szép a karácsonya" címmel hirdetett általános iskolásoknak szóló rajzpályázatot Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a Lélektér Alapítvány, amelyre a várakozásokon túl, közel ezer mű érkezett.

Az országgyűlési képviselő sajtótájékoztató keretében elmondta, összesen 16 iskolából érkeztek rajzok a választókörzetéből, amelyek a következő napokban eljutnak egy-egy egyedülálló idős emberhez.

Egy szakmai bizottság kiválasztott 100 alkotást, ezekből kiállítás látható a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában december 10-ig. A hivatalos díjátadót a hétvégén tartják, amikor is ajándékot vehetnek át a kategóriák legjobbjai, a különdíjasok, valamint az intézményeket is jutalmazzák.

 

Takács Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke arról beszélt, négy éve minden adventi időszakban elindítanak egy kezdeményezést, idén az időseknek szeretnének kedvezni a gyerekektől származó, szeretetet sugárzó rajzokkal.

Oberfrank Pál, a kiállításnak és az eredményhirdetésnek helyet biztosító Veszprémi Petőfi Színház igazgatója hangsúlyozta, mindig örömmel adnak helyet az ilyen szeretet kezdeményezéseknek.  

Ezt már olvasta!?

Tájékoztatták a vásározókat

A hatóság elsődleges célja a megelőzés, nem a szankció alkalmazása – jelentette ki a Veszprém Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetője vállalkozóknak.

Bankjegyfelismerővé tehetők a mobilok

Elérhetővé vált a ForintApp.

Baleseti helyszínelés akadályozza a belváros forgalmát

Két személyautó ütközött össze a Mártírok útján csütörtök délelőtt. Egy webkamera épp arra néz, kövesse élőben az eseményeket.

Négy járműben is kárt tett az ittas sofőr

A veszprémi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejeztek be egy ittas állapotban balesetet okozó férfi ellen indított nyomozást.

Felborult egy kisbusz a Bakonyban. Télies útviszonyokra készüljön

Az ország legnagyobb részén szállingózik vagy esi a hó. A főutak burkolata többnyire sónedves, vizes.

Bakony Média névjegykártya