Időseknek készítettek ünnepi rajzokat a gyerekek

Írta:  8200 Veszprém december 04 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

"Legyen mindenkinek szép a karácsonya" címmel hirdetett általános iskolásoknak szóló rajzpályázatot Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a Lélektér Alapítvány, amelyre a várakozásokon túl, közel ezer mű érkezett.

Az országgyűlési képviselő sajtótájékoztató keretében elmondta, összesen 16 iskolából érkeztek rajzok a választókörzetéből, amelyek a következő napokban eljutnak egy-egy egyedülálló idős emberhez.

Egy szakmai bizottság kiválasztott 100 alkotást, ezekből kiállítás látható a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában december 10-ig. A hivatalos díjátadót a hétvégén tartják, amikor is ajándékot vehetnek át a kategóriák legjobbjai, a különdíjasok, valamint az intézményeket is jutalmazzák.

 

Takács Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke arról beszélt, négy éve minden adventi időszakban elindítanak egy kezdeményezést, idén az időseknek szeretnének kedvezni a gyerekektől származó, szeretetet sugárzó rajzokkal.

Oberfrank Pál, a kiállításnak és az eredményhirdetésnek helyet biztosító Veszprémi Petőfi Színház igazgatója hangsúlyozta, mindig örömmel adnak helyet az ilyen szeretet kezdeményezéseknek.  

Ezt már olvasta!?

Egyre kevesebb a fogyasztóvédelmet érintő jogsértés

A kisvállalkozásokat az első szabálytalanságnál csupán figyelmezteti, és csak akkor bírságol, ha az eset kiskorúakat vagy fiatalkorúakat érint.

Állatkínzás miatt kell felelnie

Állatkínzás vétség elkövetése miatt indult nyomozás vizsgálatát fejezték be a balatonalmádi rendőrök egy 69 éves veszprémi férfival szemben.

Vendégházban laktak, de fizetni nem akartak

Egy idős házaspár szerette volna minél alacsonyabb költségvetésből megoldani a kirándulást.

Választás 2018 - Fideszes kétharmad a parlamentben

A 2018. április 8-i választások alkalmával leadott szavazatok 98,5 százalékának összesítése után a Fidesznek 133 mandátuma lesz a parlamentben.

Őszre készül el Veszprém megye klímavédelmi stratégiája

Célja a káros gázkibocsátás mérséklésén túl a szemléletformálás.

Na-Bed