Itt az új, januártól érvényes helyi járatos menetrend

Írta:  8200 Veszprém december 15 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Teljesen megújul a helyi járatos buszközlekedés Veszprémben 2019. január 1-jével.

Erről a veszprémi közgyűlés döntött idén júniusban, a decemberi közgyűlés alkalmával pedig jóváhagyták a közszolgáltatási keretszerződést a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft-vel.

A képviselők számos kérdést intéztek a V-Busz Kft. ügyvezetője felé. Mihálszky Gábor ezekre válaszolva elmondta, első körben használt, legfeljebb 600 ezer kilométert futott buszok érkeznek Veszprémbe. Az erre kiírt tenderre három jelentkező volt, ezek közül egy felelt meg maradéktalanul a kért elvárásoknak. A nyertessel december 21-én írják alá a szerződést. A buszok életkora változó lesz, átlaguk 8 év. A MAN, Mercedes, Scania, Solaris buszok eddig Svájcban és Norvégiában teljesítettek szolgálatot, a műszaki állapotuk ennek megfelelően „kifejezetten jó” - húzta alá az ügyvezető. A járművek többsége már az új, bíbor színben érkezik meg a városba. A jövő év folyamán új tendert írnak ki, akkor már 0 kilométeres járművekre, ezek várhatóan 2019 szeptemberében érkeznek meg a megyeszékhelyre.


Már csak bő 2 hétig közlekednek régi Ikarus buszok a városban

 

Lesz elegendő autóbuszvezető – jelentette ki. Szeptember óta zajlik az egyeztetés a szakszervezetekkel, mintegy félszázan azonban nem várták meg a kollektív megállapodást és aláírták a szerződést. Hozzátette, mintegy harmincan nem az ÉNYKK-tól érkeznek. Mint mondta, a következő napok feladata lesz, hogy olyan megállapodást kössenek a szakszervezetekkel, ami nem jelent vállalhatatlan magas terheket a társaság számára. „A szakszervezetek ajánlata a végtelenből indul, a miénk a lehetőségekből” - jegyezte meg, de „nincs áthidalhatatlan különbség az igények között.”

A jövő évre vonatkozóan a V-Busz 1,7 milliárd forintos költségvetéssel üzemel, ebből az önkormányzatnak kompenzációként 835 millió forintot kell biztosítania.

A közgyűlésen szó volt arról is, hogy Mihálszky Gábor lemond az ügyvezetői posztról, amit Pálinkás Norbert vesz át az év elejétől. „Képes leszek arra, hogy az eddigi kiváló munkát folytassam” - mondta V-Busz Kft. jövőbeli ügyvezető.


Útvonalhálózat
A nagyobb mérethez kattintson a képre

 

A közgyűlés elfogadta a tervezett menetrendet is. Az elvárások között többek között szerepelt, hogy a kiemelt vonalakon (1, 2, 3, 4A, 5, 6, 7A, 8, 10, 11, 23) hétköznapokon csúcsidőszakban (hétköznap 6:30 és 7:45 óra, illetve 15:00 és 17:30 óra között) a legnagyobb menetrendi indítási időköz nem lehet több 30 percnél. Az egyes járatok indulási időpontjait ütemesen kell kialakítani, úgy hogy azok könnyen megjegyezhetők legyenek. A hosszabb szakaszon (legalább 5 közös megállóhelyet érintő, megegyező útvonalon) együtt közlekedő járatok menetrendjét úgy kell kialakítani, hogy a közös szakaszon a járatok egymáshoz hangoltan, egyenletesen érkezzenek a megállóhelyekre. A forgalomirányító rendszer által adott haladási információk használatával a járműveknek úgy kell haladniuk, hogy korábbi áthaladás ne fordulhasson elő. Amennyiben egy jármű a közúti forgalom kisebb mértéke miatt egy megállóhelyre hamarabb érkezik, a menetrendben meghatározott indulási időpontot ki kell várnia.


A témával korábban több alkalommal is foglalkoztunk:

MEGÚJULÓ BUSZPARK, ÜTEMES MENETREND, RÉGI AUTÓBUSZVEZETŐK

XXI. SZÁZADIVÁ VÁLIK A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS VESZPRÉMBEN

 

VESZPRÉM HELYI JÁRATOS MENETREND 2019. JANUÁR 1-TŐL
 

 

Ezt már olvasta!?

Új helyre költözött a műszaki áruház

Összesen 798 négyzetméteren, körülbelül 14 ezer termékkel és több mint 20 szakértő értékesítővel várják az érdeklődőket.

Oberfrank Pál a Magyar Teátrumi Társaság elnökségében

Továbbra is Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója vezeti a Magyar Teátrumi Társaságot (MTT). Erről hétfői budapesti tisztújító közgyűlésén döntött az MTT tagsága.

Interaktív térképen a városi útakadályok

Az aktuális útfejlesztések, illetve úzlezárásokat bemutató térképpel segítik a városban közlekedők életét.

Önkéntes tűzoltók vehették át a pályázaton nyert eszközeiket

Magyarország mentő tűzvédelme az önkéntesek nélkül nem lenne teljes, a beavatkozásoknál rájuk éppen annyira szükség van, mint a hivatásos erőkre.

Élő - Zene Tehetségkutatót rendeznek

Az Öröm a zene programhoz kapcsolódva rendezik meg Veszprémben az első Élő - Zene Tehetségkutatót tavasszal.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika