Ingyenesen tesztelhetjük az új buszokat

Írta:  8200 Veszprém december 21 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szilveszter éjjelén állnak forgalomba Veszprémben az új buszok, melyeket január 13-ig ingyenesen használhatunk. 

A város saját kézbe veszi a veszprémi közösségi közlekedést. Az erről szóló megállapodást pénteken írta alá Porga Gyula polgármester és Mihálszky Gábor, a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. ügyvezetője.


Mihálszky Gábor és Porga Gyula

 

A polgármester kiemelte, 2019. január 1-jétől a V-Busz biztosítja a helyi járatos közlekedést a megyeszékhelyen. Az első időszakokban használt, de a jelenleginél lényegesen jobb állapotban lévő, bíbor színű járművek biztosítják a szolgáltatást, valamennyi alacsonypadlós, utastájékoztatóval felszerelt és légkondicionált lesz. A járműparkot a jövő év szeptemberétől 0 kilométeres buszok váltják.

Annak érdekében, hogy minél többen megismerkedjenek az új közösségi közlekedéssel, 2019. január 1-jétől január 13-ig ingyenesen lehet igénybe venni a szolgáltatást, első alkalommal január 14-án kérik a jegyeket és bérleteket. - Bízom benne, hogy sokan élnek ezzel a lehetőséggel és sokan megszeretik a közösségi közlekedést és olyanok is igénybe veszik, akik eddig nem szívesen buszoztak a városban - hangoztatta a polgármester.


A Solaris típusú busz belső tere. Más típusú jármű is közlekedik majd

 

Mihálszky Gábor tájékoztatása szerint az első időszakban az ingyenesség miatt nagyobb forgalomra számítanak, ezért az új járműpark mellett ideiglenesen még 10 buszt kértek az ÉNYKK-tól is.

A korábban 30 lapos menetrendi könyv 512 lapra bővült, ugyanis minden megállóban az adott helyről történő indulásokat helyezik ki. Természetesen készül majd egy korábbihoz hasonló kiadvány azok számára, akiknek fontos, hogy papír alapon is maguknál tartsák a menetredet. Érdemes azonban használni a V-Busz útvonaltervezőjét, illetve december végéig androidos applikáció is készül. Az iOS készülékekre márciusig valósul meg a program.

Az első bíbor színű járat december 31-én, 22 órát követően indul el, ezen már ingyenesen lehet utazni, így aki újév hajnalán busszal szeretne hazatérni, már díjtalanul megteheti a veszprémi helyijáratokon.


Az eddigieknél szélesebb választék lesz jegyekből, bérletekből

 

Nem tudunk olyan menetrendet létrehozni, ami mindenkinek jó - húzta alá Mihálszky Gábor. Az elmúlt napokban rengeteg visszajelzést kaptak, ezek közül néhányat már beépítettek a menetrendbe. Folyamatosan figyelik és kiértékelik a forgalmat, így akár egy hónapon belül is módosítanak, ha szükséges.

Az eddigi észrevételek közül kiemelték a Jutaspusztán élők visszajelzéseit, akik nehezményezik, hogy a jövőben nehezebben juthatnak el a Dózsavárosba. Mihálszky elmondta, 2017-ben utasszámlálást végeztek. Ekkor naponta 21-en utaztak ebbe az irányba, míg a vasútállomás, belváros felé 54-en. Az új menetrend szerint a 4-es számú helyijárat csúcsidőszakban 30 percenként indul majd Jutaspusztáról a városközpont felé. Ezen kívül több, a munkába járást könnyítő járattal bővítették a menetrendet, aminek egyébként az egyik legnagyobb változása, hogy az iparterületet három járat is kiszolgálja majd, az eddigi napi néhány járat helyett rendszeresen mennek buszok a legnagyobb munkáltatók felé.


Az autóbuszok haladását GPS sergítségével folyamatosan nyomon lehet követni

 

Csatár-hegyre egyelőre annyi busz megy ki, mint eddig, áprislistól azonban igényvezérelt kisbuszt állítanak forgalomba, ami nem csak a fordulóig közlekedik, hanem az út kialakításával a hegyre is felmegy. További kisbuszok beállításával az állatkert és a vár is felkerül az útvonalhálózatra tavasztól.

A jegyeket és a bérleteket január 2-tól lehet megvásárolni az autóbusz-pályaudvaron a szokott helyen, illetve az eddigi partnereknél is elérhetők lesznek a bérletek, továbbá a városháza földszintjén ügyfélszolgálatot alakítanak ki.

A V-BUSZ által működtetett személyszállítási közszolgáltatások járatain érvényes termékek ármeghatározása:

Díjtermék megnevezése

[Ft]

 1. egy utazásra érvényes menetjegy ára

250

 1. menetjegy ára az autóbuszvezetőnél vásárolva

330

 1. húsz utazásra jogosító 20 darabos gyűjtőjegy ára

4500

 1. napijegy ára

990

 1. hetijegy ára

2750

 1. havi bérlet ára

6750

 1. félhavi (15 napos) bérlet ára

3800

 1. negyedéves bérlet ára

19000

 1. arcképnélküli havibérlet ára

18500

 1. tanuló havi bérlet ára

2350

 1. nyugdíjas havi bérlet ára

2350

 1. tanuló félhavi (15 napos) bérlet ára

1450

 1. nyugdíjas félhavi (15 napos) bérlet ára

1450

 1. tanuló negyedéves bérlet ára

6700

 1. nyugdíjas negyedéves bérlet ára

6700

 1. szemeszterbérlet ára

10000

 1. kisgyermekes havi napos bérlet ára

2350

 1. kisgyermekes negyedéves bérlet ára

6700

 1. csoportos napijegy ára

3000

 1. kutyabérlet

3500

 

 

 

Ezt már olvasta!?

Rangos kerékpáros megmérettetés rajtol Veszprémből

Idén negyedszer lesz magyarországi szakasza Veszprém és Pápa között a “Carpathian Couriers Race” országúti kerékpárversenynek 2017. május 2-án, kedden.

Csütörtökön enyhe tavasz, pénteken hideg tavasz

Csütörtökön akár 20°C is lehet, péntekre hidegfront és 10°C-os lehűlés érkezik. 

Kávéval kampányoltak a balesetmentes közlekedésért

„Kávéakció”-val kampányolt a balesetmentes közlekedés érdekében a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Júliustól bírságolhatnak a parlagfű miatt

A jogsértés esetén kiszabható növényvédelmi bírság a fertőzött terület nagyságától függően 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjed.

Gyalogosan, kerékpárral is biztonságosan

A Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője hatodik osztályos gyerekeknek tartott előadást a biztonságos közlekedésről.

Bakony Média névjegykártya