Búcsúznak az Ikarusok Veszprémtől

Írta:  iho.hu december 31 2018 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Teljesen átalakul Veszprém közösségi közlekedése január 1-jével. Búcsúzunk a régi buszoktól is. 

Az ÉNYKK állományában tartott, esetenként több mint 30 éves buszok helyett a V-Busz használt, de lényegesen jobb állapotban lévő járművei közlekednek a város utcáin a jövő év elejétől. 

A leköszönő állomány kevéssel több, mint ötven autóbuszának közel felét a klasszikus, 200-as sorozatú Ikarusok képezik, a többi pedig használtan beszerzett alacsonypadlósokból áll - olvasható az iho.hu cikkében, amely sorra veszi a 2018 végéig a megyeszékhelyen közlekedő buszokat. 

Mint írják, "az év végével elköszönő állomány legidősebb tagjai vélhetően befejezik a pályafutásukat, a Scaniákról hallani, hogy valamelyik Zalába kerül, a kétajtósokat Balatonfüreddel hozták hírbe, a kilencvenes évek végén gyártott 280-asok, a két 263-as, illetve a genfi Volvók is más városokban, vagy akár helyközi forgalomban kaphatnak szerepet."

A teljes összefoglaló itt olvasható.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a város saját kézbe veszi a veszprémi közösségi közlekedést. Az erről szóló megállapodást december 21-én írta alá Porga Gyula polgármester és Mihálszky Gábor, a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. ügyvezetője.

Az új vonalhálózat, valamint menetrend elérhető a vbusz.hu oldalon. 

 

Ezt már olvasta!?

Családfakutatás az interneten

Folyamatosan töltik fel a Veszprémi Főkáptalani és Érseki Levéltár iratanyagát, köztük a plébániák anyakönyveit is az internetre.

Hatékony faltisztítás

Környezetbarát felülettisztító eljárást mutattak be a sajtó képviselőinek a veszprémi Deák iskolában. 

Új kifutót kaptak az Axis szarvasok

A következő egy évben további egymilliárd forintos beruházást hajtanak végre a Veszprémi Állatkertben.

Karácsonykor is ingyenesen hívható a lelkielsősegély-szolgálat

Évente nagyjából százezeren fordulnak hozzájuk.

Az első cigarettát elszívók kétharmada naponta rá fog gyújtani

Az első cigarettát elszívók kétharmada naponta rá fog gyújtani, ha csak ideiglenesen is - állapította meg egy új tanulmány.

Na-Bed