Menetrend helyett egyenletesség

Írta:  8200 Veszprém január 03 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Több járművezető hiányzik, ezért a menetrendtől eltérő veszprémi helyi járatos közlekedésre hívta fel a figyelmet a V-Busz csütörtökön.

„Tisztelt Utasaink! Vonalainkon a menetrendtől eltérő közlekedés várható. A pontos indulási időpontokról az utazástervező vagy az applikáció használatával tájékozódhat. Szíves megértésüket és türelmüket kérjük. Az okozott kényelmetlenségért elnézésüket kérjük.”

Ezt az üzenetet írta ki közösségi oldalára csütörtök reggel a V-Busz. A cég január 1-jén vette át a közösségi közlekedés működtetését Veszprémben, de úgy tűnik, az átállás nem megy zavartalanul.

Természetesen rengetegen panaszkodtak, hogy nem indult a kiírt busz, vagy sokáig kellett fagyoskodni a buszmegállóban, ha érkezett is járat, az meg tele volt. A V-Busz egy kérdésre válaszolva azt írta Facebook oldalán: „A mai napon több járművezetőnk hiányzik. Forgalomirányító munkatársaink létszámát megdupláztuk, hogy a helyzetet a lehetőségekhez képest kezelni tudjuk.”

Délutánra javulást ígértek. Addig pedig „az egyenletességre törekszünk. Ha például 10 percenként menne busz, egy kimaradásánál ne legyen 20 perces várakozás” – derült ki egy hozzászólásukból. Megjegyezték még, minden kimaradt járat miatt elkéső részére késési igazolást állítanak ki. Az ügyfélszolgálat elérhetősége megtalálható a vbusz.hu oldalon.

Czaun János önkormányzati képviselő közösségi oldalán azt közölte, a V-Busz tájékoztatása szerint a gépjárművezetők felvétele folyamatos, ígéretük szerint holnaptól teljes lesz a létszám és zökkenőmentes a szolgáltatás.

Addig is indulás előtt érdemes megnézni az aktuális indulási időket az utas.vbusz.hu oldalon, vagy androidos telefonokon az applikáció letöltésével.

Frissítve

Mihálszky Gábor, a V-Busz Kft. szakmai igazgatója a Veszpém Kukacnak azt nyilatkozta, 55 sofőrnek kellett volna elindulni Veszprémben a V-Busz járatain, de közülük 11-en nem tudtak munkára jelentkezni. Emiatt mindössze 34 busz járta a várost 43 (38 lila és 15 bérelt jármű) helyett. Azt ígérte, hogy jövő hétfőre száz százalékosan működőképessé válik a rendszer, addig a lakosság türelmét és megértését kéri. A szakmai igazgató megjegyezte még, jelenleg 84 szerződött sofőrjük van, valamint néhány külsős részmunkaidős, de a csütörtöki nap folyamán is folyamatosan keresnek és vesznek fel buszvezetőket. 

A szakmai igazgató azt nyilatkozta a lapnak, hogy "a kollektív szerződéssel kapcsolatos tárgyalások eléggé elhúzódtak, végül december 19-én sikerült a szakszervezettel megállapodnunk. Ezt követően, december utolsó napjaiban tudtuk csak megkötni a gépkocsivezetőkkel a munkaszerződéseket, de közülük többeket még szilveszter napjára is szolgálatba rendelte a korábbi munkáltatójuk. Elsején munkaszüneti nap volt, leszámolni csak 2-án és 3-án tudtak az ÉNYKK-nál. Ez okozta a galibát."

 

 

Ezt már olvasta!?

Nyitott raktárhelyiségből lopott pénztárcát

A menekülő férfit a veszprémi járőrök 20 perccel a bejelentést követően a vásárcsarnok közelében elfogták.

Átalakul a közösségi közlekedés Veszprémben

Az önkormányzat saját társaságot hoz létre.

Csőtörés az onkológiai centrum alagsorában

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Onkológiai Centrum alagsorában csütörtökön, a hajnali órákban csőtörés történt.

Két kamion ütközött Cseszneknél

A 82-es főutat az érintett szakaszon lezárták. 

Pénteken extrém UV-B sugárzás várható és nagy meleg

A figyelmeztetési értéket meghaladó, 8.9-es (extrém) UV-B sugárzás várható június 24-én, pénteken.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika