Eső válthatja a havat

Írta:  8200.hu január 05 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szombat reggelig 6 cm hó hullott Veszprémben. Fokozatosan fagypont fölé melegszik a levegő napközben. 

Szombaton a nap első felében váltakozó intenzitású havazás várható, gyarapítva a reggelig lehullott átlag 6 cm hótakarót - írja előrejelzésében a VMeteo.hu. Délutántól azonban melegszik a levegő, este 3°C-ot is mérhetünk. Amennyiben ekkor még lesz csapadék, az már esőként fog hullani. Fontos, hogy az enyhülés átmeneti, érdemes a járdákat, utakat letakarítani, mert a vasárnap reggelre várható fagy kellemetlen közlekedési viszonyokat okozhat.

Vasárnap a gyakran változó felhőzetből csapadékra nem kell számítanunk, az élénk északnyugati szél kisebb hófúvásokat is okozhat. Vasárnap reggel -2°C, napközben -1°C, este -3°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Az útinform jelentése szerint országszerte havazik, vagy szállingózik a hó, csak a nyugati határ mentén vannak csapadékmentes területek.

A gyorsforgalmi utak nagy része sónedves, az M7-es M3-as és M1-es autópálya egyes szakaszai havasak, hókásásak. A főutak felülete a Közép és Dél-Dunántúlon valamint az ország északkeleti részén havas , máshol sónedves. A mellékutak burkolata jobbára mindenhol havas, letaposott havas.

Ezt már olvasta!?

Ormányos medve bébik a Veszprémi Állatkertben

Elkezdődött az április végén világra jött 4 hím és 1 nőstény kiszoktatása a külső kifutóra.

A VeszprémFest garancia a minőségre

Péntek óta dübörög a Rozé, Rizling és Jazz Napok az Óváros téren, szerdán pedig elkezdődnek a nagyszínpados programok is a VeszprémFest-en.

Civil segítséggel szépült meg a Panoráma út

Önkéntes akciónapot hirdetett a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, amihez kapcsolódva megszépítették a veszprémi Panoráma utat.

Százéves a zeneiskola

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a Csermák Antal Zeneiskola. A jubileumi hangverseny mellett több más programban is feltűnnek az egykori diákok.

Kiadós eső után havazás is jöhet

Szombaton a kora délutáni órákig eső, később havas eső, hó is előfordulhat - írja a VMeteo.hu.

Na-Bed