Eső válthatja a havat

Írta:  8200.hu január 05 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Szombat reggelig 6 cm hó hullott Veszprémben. Fokozatosan fagypont fölé melegszik a levegő napközben. 

Szombaton a nap első felében váltakozó intenzitású havazás várható, gyarapítva a reggelig lehullott átlag 6 cm hótakarót - írja előrejelzésében a VMeteo.hu. Délutántól azonban melegszik a levegő, este 3°C-ot is mérhetünk. Amennyiben ekkor még lesz csapadék, az már esőként fog hullani. Fontos, hogy az enyhülés átmeneti, érdemes a járdákat, utakat letakarítani, mert a vasárnap reggelre várható fagy kellemetlen közlekedési viszonyokat okozhat.

Vasárnap a gyakran változó felhőzetből csapadékra nem kell számítanunk, az élénk északnyugati szél kisebb hófúvásokat is okozhat. Vasárnap reggel -2°C, napközben -1°C, este -3°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Az útinform jelentése szerint országszerte havazik, vagy szállingózik a hó, csak a nyugati határ mentén vannak csapadékmentes területek.

A gyorsforgalmi utak nagy része sónedves, az M7-es M3-as és M1-es autópálya egyes szakaszai havasak, hókásásak. A főutak felülete a Közép és Dél-Dunántúlon valamint az ország északkeleti részén havas , máshol sónedves. A mellékutak burkolata jobbára mindenhol havas, letaposott havas.

Ezt már olvasta!?

Sok kicsi sokra megy - Rendelkezzen adója 1 százalékáról

A legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát.

Könnyezve nevetős vidám előadás várja a nézőket

Az évad első bemutatója a Nyitott ablak című zenés játék, amelynek premierjét szeptember 28-án, pénteken tartották a Veszprémi Petőfi Színházban

Lezárták a Felsőörs felé vezető útszakaszt

Összeütközött egy kisteherautó és egy gépkocsi szerda délelőtt Veszprém megyében, a Veszprém és Felsőörs közötti úton, Felsőörs közelében. 

Így küzd a rendőrség az ittas vezetők ellen

A "finn módszerrel" is ellenőriztek a rendőrök Veszprém megye útjain.

Romániában száguldozott, itthon új jogosítványt igényelt

A veszprémi rendőrök közokirat-hamisítás bűntett miatt folytattak eljárást egy kislődi férfi ellen.

Na-Bed