Télies idő, ónos eső sem kizárt

Írta:  VMeteo.hu január 08 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Havazás, később havas eső, fagyott eső, illetve ónos eső is érkezhet kedden. 

Kedden egy tőlünk északra vonuló ciklon és a hozzá tartozó melegfronti felhőzet határozza meg időjárásunkat. A front csapadékzónája napközben átvonul felettünk, intenzív csapadék 11 és 15 óra között valószínű. Ez többnyire hó formájában érkezik, azonban a magasban enyhülés kezdődik, így az időszak végén havas eső, fagyott eső is előfordulhat, foltokban, kis mennyiségben az ónos eső sem kizárt - figyelmeztet előrejelzésében a VMeteo.hu. A késő délutáni szárazabb időszakot követően az esti, éjszakai órákban ismét többször számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, ez havas eső, fagyott eső, ónos eső egyaránt lehet, ennek mennyisége azonban már nem lesz jelentős. Általában mérsékelt marad a délnyugati szél. A hőmérséklet napközben, estére elérheti az 1°C-ot.

Szerdán többnyire erősen felhős, borult lesz az ég felettünk. Többször előfordulhat gyenge csapadék, amely ismét vegyesen alakul, havas eső, eső mellett az ónos eső sem kizárt, ez utóbbira főként az esti órákban számíthatunk nagyobb mennyiségben, de máskor is előfordulhat. A mérsékelt északnyugati szelet többször élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet reggel fagypont közelében lesz, a maximum 2°C körül ígérkezik.

A következő napok időjárása is a változékonyság jegyében zajlik, gyakran érkeznek frontok, a csapadék formája pedig továbbra is vegyes képet mutat.

 

Ezt már olvasta!?

Ilyet még nem látott az ország, először Veszprémben

Hazánk első köztéri súlylökő viadalát rendezik meg az Óváros téren hétfőn. 

Az online tűzifa értékesítés veszélyeire figyelmeztet a Nébih

Mindenki legyen fokozottan körültekintő, ha az interneten vásárol tűzifát.

Beüzemelik az összes traffipaxot

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2017-ben is részt vesz az egész Európát érintő sebességellenőrzéssel kapcsolatos kampányban.

Ma is feladatunk a nemzeti lét megőrzése

A városi és a megyei önkormányzat közös ünnepségen emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulójáról.

Navracsics: válaszút előtt áll az Európai Unió integrációja

El kell dönteni, hogy a nemzetállamiság vagy az európai államiság irányába haladjon tovább a szervezet - mondta Navracsics Tibor uniós biztos pénteken Veszprémben.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika