Télies idő, ónos eső sem kizárt

Írta:  VMeteo.hu január 08 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Havazás, később havas eső, fagyott eső, illetve ónos eső is érkezhet kedden. 

Kedden egy tőlünk északra vonuló ciklon és a hozzá tartozó melegfronti felhőzet határozza meg időjárásunkat. A front csapadékzónája napközben átvonul felettünk, intenzív csapadék 11 és 15 óra között valószínű. Ez többnyire hó formájában érkezik, azonban a magasban enyhülés kezdődik, így az időszak végén havas eső, fagyott eső is előfordulhat, foltokban, kis mennyiségben az ónos eső sem kizárt - figyelmeztet előrejelzésében a VMeteo.hu. A késő délutáni szárazabb időszakot követően az esti, éjszakai órákban ismét többször számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, ez havas eső, fagyott eső, ónos eső egyaránt lehet, ennek mennyisége azonban már nem lesz jelentős. Általában mérsékelt marad a délnyugati szél. A hőmérséklet napközben, estére elérheti az 1°C-ot.

Szerdán többnyire erősen felhős, borult lesz az ég felettünk. Többször előfordulhat gyenge csapadék, amely ismét vegyesen alakul, havas eső, eső mellett az ónos eső sem kizárt, ez utóbbira főként az esti órákban számíthatunk nagyobb mennyiségben, de máskor is előfordulhat. A mérsékelt északnyugati szelet többször élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet reggel fagypont közelében lesz, a maximum 2°C körül ígérkezik.

A következő napok időjárása is a változékonyság jegyében zajlik, gyakran érkeznek frontok, a csapadék formája pedig továbbra is vegyes képet mutat.

 

Ezt már olvasta!?

Veszélyben vannak a Balaton északi partjának szőlői

Az ingatlanspekulánsok és az ültetvények elöregedése okozza a problémát.

Pedagógusokat díjaztak

Veszprém város 2011 óta Ranolder-díjjal ismeri el az oktatás-nevelés területén kiemelkedő érdemeket szerzettek munkáját.

Elsőbálozók lettek a 191. Anna-bál szépei

Kriveczky Villő, elsőbálozó 17 éves szegedi lányt választották a 191. balatonfüredi Anna-bál szépének szombat éjjel. 

Ideiglenes forgalomkorlátozás Veszprémben

Az augusztus 20-i állami ünnephez kapcsolódóan ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani Veszprém belvárosában.

Hétfőn kezdődnek a magyar írásbelik

Mintegy 112 ezren adnak számot tudásukról.

Na-Bed