Télies idő, ónos eső sem kizárt

Írta:  VMeteo.hu január 08 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Havazás, később havas eső, fagyott eső, illetve ónos eső is érkezhet kedden. 

Kedden egy tőlünk északra vonuló ciklon és a hozzá tartozó melegfronti felhőzet határozza meg időjárásunkat. A front csapadékzónája napközben átvonul felettünk, intenzív csapadék 11 és 15 óra között valószínű. Ez többnyire hó formájában érkezik, azonban a magasban enyhülés kezdődik, így az időszak végén havas eső, fagyott eső is előfordulhat, foltokban, kis mennyiségben az ónos eső sem kizárt - figyelmeztet előrejelzésében a VMeteo.hu. A késő délutáni szárazabb időszakot követően az esti, éjszakai órákban ismét többször számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, ez havas eső, fagyott eső, ónos eső egyaránt lehet, ennek mennyisége azonban már nem lesz jelentős. Általában mérsékelt marad a délnyugati szél. A hőmérséklet napközben, estére elérheti az 1°C-ot.

Szerdán többnyire erősen felhős, borult lesz az ég felettünk. Többször előfordulhat gyenge csapadék, amely ismét vegyesen alakul, havas eső, eső mellett az ónos eső sem kizárt, ez utóbbira főként az esti órákban számíthatunk nagyobb mennyiségben, de máskor is előfordulhat. A mérsékelt északnyugati szelet többször élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet reggel fagypont közelében lesz, a maximum 2°C körül ígérkezik.

A következő napok időjárása is a változékonyság jegyében zajlik, gyakran érkeznek frontok, a csapadék formája pedig továbbra is vegyes képet mutat.

 

Ezt már olvasta!?

Ilyet még nem látott az ország, először Veszprémben

Hazánk első köztéri súlylökő viadalát rendezik meg az Óváros téren hétfőn. 

Elkezdődött a 24. VOLT fesztivál Sopronban

Már a keddi, nulladik napon is gazdag a programkínálat. A fesztivál szombatig tart. 

A fővárost és 9 megyét érint az átszervezés.

A zebrán sodorták el a kislányt

Egy 11 éves gyermek akart átfutni az úttesten szombaton a déli órákban Veszprémben.

Közösen felügyelik a tisztaságot

Közös akciót indított az illegális hulladéklerakók ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság, a helyi közterület-felügyelet és a veszprémi Dózsa polgárőrség a napokban.

Na-Bed