4,5 km út újult meg Nemesvámosig Fotó: Veszprém TV

4,5 km út újult meg Nemesvámosig

Írta:  Veszprém TV január 09 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elkészült a 77-es számú főút Veszprém és Nemesvámos közötti szakaszának felújítása.

A teljes burkolatcsere mellett, a nemesvámosi iparterület irányából egy besoroló sávot is kialakítottak, amely biztonságosabbá teszi a főútra való kikanyarodást. Emellett a teljes szakaszon felújították a vízelvezető rendszert, a buszmegálló öblöket és új külsőt kapott a tekeresi híd is - adta hírül a Veszprém TV.

418 millió forintból 4,5 hónap alaptt újult meg a Veszprém-Tapolca összekötő út mintegy 4,5 kilométeres szakasza - hangzott el sajtótájékoztató keretében a napokban. - Biztonságosabbá és gyorsabbá vált Nemesvámos megközelítése és a településről történő kikanyarodás is - vélekedett Sövényházi Balázs, a település polgármestere.

Az idén induló Magyar Falu Program keretében országosan ötven, Veszprém megyében 4,5 milliárd forint jut újabb útfelújításokra - jelentette be a térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter. Megjegyezte még, a következő években megkezdődhet Veszprém déli elkerülő útjának építése, ami szintén nagyon időszerű. A tervek szerint ennek első szakasza 2022-re készülhet el.

Elhangzott még, összesen 60 km úthálózatot újítottak fel a megyében az elmúlt évben. 

Ezt már olvasta!?

Már megcsodálhatók a zebracsikók

Két új taggal bővült a Veszprémi Állatkert zebra csapata.

A rendőrök és a polgárőrök fokozottan vigyáznak ránk a következő napokban

Rendőrségi jótanácsok halottak napja és mindenszentek közeledtével.

Újévi fogadás a megyeházán

A család határozza meg a jövőt és egyben a megmaradásunkat is jelenti – erről is beszélt Polgárdi Sándor evangélikus esperes a megyeházán rendezett újévi fogadáson. 

A gázolaj ára nem változik.

Az apró szigetország Szlovákiától veszi át, majd júliusban Észtországnak adja tovább a tisztséget.

Na-Bed