Szalay Bence Szalay Bence

Szalay Bence először főszerepben Veszprémben

Írta:  Veszprémi Petőfi Színház január 12 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az európai ősbemutatóként játszott Holt költők társasága új szereposztásban kerül színpadra a Veszprémi Petőfi Színházban.

Tom Schulman alkotását eddig 47 alkalommal mutattuk be, és Veszprém mellett több vidéki városba, a fővárosi Nemzeti Színházba, de határainkon túlra is elvittük Funtek Frigyes rendezését.

Az egész kapott most egy vérfrissítést, ami jót tett a darabnak - vélekedett Szalay Bence, aki Knox Overstreet szerepét "leadva" Neil Perry bőrében szerepel már január 15-én a Veszprémi Petőfi Színházban. Eddig két alkalommal mutattuk be az előadást vidéken ebben az új szereposztásban, és most visszatér a produkció Veszprémbe.

A szerelmes fiatal, Knox Overstreet figuráját játszottam eddig. A korábbi főszereplő (Kurely László) nem tudta tovább vinni a szerepét, ezért felajánlottam, hogy szívesen átveszem a játékát - emlékezett vissza Szalay Bence, hozzátéve, szereti ezt a darabot és véleménye szerint jót tett neki a vérfrissítés. - Teljesen más szemszögből láthatom most a darabot, izgalmas feladat volt az átállás. Nagyon kell koncentrálnom, hogy ne mondjam az előző játékom szövegét, melyet Lukács Dániel vett át.

Szalay Bence neve a legtöbb embernek a Viszkis című filmből lehet ismerős, hamarosan pedig újra kamerák elé áll. - Februárban zajlik egy sorozatfilm forgatása, amelyben egy főbb mellékszereplőt játszom, illetve a tervek között szerepel egy filmforgatás a nyárra - vázolta a következő időszakot. Természetesen a színházzal sem szakítja meg a kapcsolatot, az egyetemi produkciók mellett játszik a Holt költők társaságában, illetve az Esőember című drámában is színpadra áll színházunkban.

Szalay Bence utolsó éves a Színház és Filmművészeti Egyetemen. - Nem gondoltam, hogy a filmes világ ennyire megérint. Régen úgy terveztem, hogy az egyetem után leszerződöm egy kőszínházba, most azonban úgy látszik, hogy ez a sok forgatás mellett nem fér bele - beszélt terveiről. Úgy fogalmazott, szívesen megy, ha hívják. - Sok tehetséges fiatal színész dolgozik a szakmában a színházak száma azonban véges. Mindenki oda megy fellépni, ahol erre lehetősége van, hiszen csak így tudja végezni a hivatását. Ez olyan, mint egy modern vándorszínészet - jegyezte meg.

Ezt már olvasta!?

Az elektronikus aláírás is érvényes, bizonyító erejű, és az unió egész területén elfogadott lesz a július elsején hatályba lépő új szabályozás szerint.

Hatékony összefogás a rendezett városképért

Több szintű összefogás jött létre a város közterületeinek tisztaságáért, az illegális hulladéklerakás felszámolásáért.

Az operettet ünnepelték

Az egész család számára tartogatott tartalmas programokat az I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál az elmúlt hétvégén Veszprémben.

Gizella életútjára emlékezünk

Átadták Veszprém legrangosabb elismerését, a Gizella-díjat.

Különös évadzáró

A Kabóca Bábszínház megtartotta évadzáró társulati ülését a napokban. A záróesemény keretében önkéntes munkát végeztek az Állatvédő Egyesület veszprémi telephelyén.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika