Szalay Bence Szalay Bence

Szalay Bence először főszerepben Veszprémben

Írta:  Veszprémi Petőfi Színház január 12 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az európai ősbemutatóként játszott Holt költők társasága új szereposztásban kerül színpadra a Veszprémi Petőfi Színházban.

Tom Schulman alkotását eddig 47 alkalommal mutattuk be, és Veszprém mellett több vidéki városba, a fővárosi Nemzeti Színházba, de határainkon túlra is elvittük Funtek Frigyes rendezését.

Az egész kapott most egy vérfrissítést, ami jót tett a darabnak - vélekedett Szalay Bence, aki Knox Overstreet szerepét "leadva" Neil Perry bőrében szerepel már január 15-én a Veszprémi Petőfi Színházban. Eddig két alkalommal mutattuk be az előadást vidéken ebben az új szereposztásban, és most visszatér a produkció Veszprémbe.

A szerelmes fiatal, Knox Overstreet figuráját játszottam eddig. A korábbi főszereplő (Kurely László) nem tudta tovább vinni a szerepét, ezért felajánlottam, hogy szívesen átveszem a játékát - emlékezett vissza Szalay Bence, hozzátéve, szereti ezt a darabot és véleménye szerint jót tett neki a vérfrissítés. - Teljesen más szemszögből láthatom most a darabot, izgalmas feladat volt az átállás. Nagyon kell koncentrálnom, hogy ne mondjam az előző játékom szövegét, melyet Lukács Dániel vett át.

Szalay Bence neve a legtöbb embernek a Viszkis című filmből lehet ismerős, hamarosan pedig újra kamerák elé áll. - Februárban zajlik egy sorozatfilm forgatása, amelyben egy főbb mellékszereplőt játszom, illetve a tervek között szerepel egy filmforgatás a nyárra - vázolta a következő időszakot. Természetesen a színházzal sem szakítja meg a kapcsolatot, az egyetemi produkciók mellett játszik a Holt költők társaságában, illetve az Esőember című drámában is színpadra áll színházunkban.

Szalay Bence utolsó éves a Színház és Filmművészeti Egyetemen. - Nem gondoltam, hogy a filmes világ ennyire megérint. Régen úgy terveztem, hogy az egyetem után leszerződöm egy kőszínházba, most azonban úgy látszik, hogy ez a sok forgatás mellett nem fér bele - beszélt terveiről. Úgy fogalmazott, szívesen megy, ha hívják. - Sok tehetséges fiatal színész dolgozik a szakmában a színházak száma azonban véges. Mindenki oda megy fellépni, ahol erre lehetősége van, hiszen csak így tudja végezni a hivatását. Ez olyan, mint egy modern vándorszínészet - jegyezte meg.

Ezt már olvasta!?

Tartósan vízhiányos időszakot hirdetett a belügyminiszter

A belügyminiszter augusztus 15-i kezdőnappal kihirdette az úgynevezett tartósan vízhiányos időszakot. 

Ittasan futott bele a rendőrökbe

Veszprémben igazoltatták az autóval közlekedő devecseri lakost. Haza már valószínűleg busszal ment. 

A reklámok zöme a nőket célozza meg

Az ide sorolható hirdetések csaknem fele a szépségápolási szektorhoz kötődött, de a férfiaknak szóló reklámok között is ez a kategória fordult elő a legmagasabb arányban.

Három órán belül elfogták a robbantással fenyegetőzőt

Egy nyilvános telefonfülkéből érkezett a hívás csütörtök délután, hogy egy belvárosi gyorsétterem fel fog robbanni. 

Prince egykori zenekara a VeszprémFest-en

Ezzel a bejelentéssel teljessé vált a prémium zenei fesztivál idei fellépőinek névsora a nagyszínpadon.

Na-Bed