Felmérik a Veszprémi Állatkert állatállományát Fotó: Veszprémi Állatkert

Felmérik a Veszprémi Állatkert állatállományát

Írta:  MTI/Veszprémi Állatkert január 12 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az állatkert legnagyobb állata Nuka, az ázsiai elefántbika és Pablo, a szélesszájú orrszarvú, súlyuk megközelíti a három tonnát.

Négy méternél is hosszabbra nőtt a Veszprémi Állatkert szalagos tigrispitonja - derült ki az intézmény csütörtöki sajtónyilvános rendezvényén, ahol bemutatták, hogyan mérik fel az állatállományt.

Török László igazgató elmondta, hogy a Veszprémi Állatkertben 92 faj 624 példánya látható. Év elején minél több pontos adatot, méretet próbálnak gyűjteni az állatokról, ahol lehetséges, megmérik testhosszukat, magasságukat, megbecsülik súlyukat. Így az éves állapotfelmérésen túl hosszú távon egy olyan adatbázis is kiépül, melyben pontosan nyomon követhető az állatok fejlődése, növekedése, testtömeg-gyarapodása.

A leghosszabbnak a csütörtökön a sajtó nyilvánossága előtt lemért, mintegy 415 centiméter hosszú szalagos tigrispiton bizonyult, a húszéves, közel 37 kilós állat már kilenc éve él a Veszprémi Állatkertben. A legkisebb állatok a botsáskák és az alig 6,5 centi hosszú madagaszkári bütyköscsótányok lettek.

Török László hozzátette: az állatkert legnagyobb állata Nuka, az ázsiai elefántbika és Pablo, a szélesszájú orrszarvú, súlyuk megközelíti a három tonnát. A legmagasabb pedig a Rotschild-zsiráfok csapatának hímje, a 4,3 méter magas Kibo lett.
 

Ezt már olvasta!?

A rendezvény június 28-án indul és július 2-ig tart: négy nap alatt tíz színpadon több mint kétszáz program szerepel.

Rekordszintre nőtt Magyarország fellett átrepülő gépek száma

2745 járat haladt át az ország felett a legforgalmasabb napon.

3 és 4 forinttal járnak jobban az autósok mától.

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán ismét páros mozi belépőket nyerhetnek.

Meszlényi Norbert az év mentőse

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal adták át “Az Év Veszprémi Mentőse” díjat hétfőn délelőtt.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika