Oldott sós technológia a síkosság mentesítésben

Írta:  Veszprém Tv január 14 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A VKSZ Zrt, a nyugat – európai városokban is eredményes síkosság mentesítést alkalmazza Veszprémben. Bevezette a korszerű és környezetkímélő oldott sós technológiát.

A vállalat dolgozói a jeges, havas utakat napi 24 órában felügyelik és gondoskodnak a hatékony felületkezelésről az úttesten, a járdákon és a közterületeken.

A télies időjárás beköszöntével a VKSZ Zrt. mintegy 50 munkatársa dolgozik a megyeszékhely síkosság mentesítésén - hangzott a Veszprém Tv Híradásában. 

A zavartalan és balesetmentes városi közlekedés biztosítása érdekében a VKSZ Zrt. a korábbi évek gyakorlatának megfelelően téli hóügyeleti rendszert működtet. A város területén több mint 200 kilométernyi úthálózatot és további mellékutakat tartanak rendben elsősorban oldott sós útkezeléssel, amelynek sokkal jobb a síkosságmentesítése mint a hagymányos sónak és környezetbarátabb is. 

A közutak síkosságmentesítésére mintegy 300 tonna ipari sót és 20 000 liternyi sóoldatot használtak fel január elejéig. 

 

Ezt már olvasta!?

Családbarát munkahely minősítést kapott a rendőrség

A Veszprémi Rendőrkapitányság 2017-ben ismételten elnyerte a „Családbarát munkahely” címet, melyet egy évig jogosult viselni.

Újabb munkaerő-kölcsönző bűnszervezetet számoltak fel a NAV nyomozói

A Merkúr Bevetési Egység rajtaütésével és elfogásokkal kezdődött az a nagyszabású akció, amelyben a NAV pénzügyi nyomozói újabb, kiterjedt bűnszervezet irányítóit vették őrizetbe. 

A teljes munkaidőben foglalkoztatott közfoglalkoztatottak bére 2017. január elsejétől 81 530 forint lesz a jelenlegi 79 155 forint helyett.

Több mint ötödével nőttek a fizikai órabérek tavalyhoz képest

A legnagyobb mértékben Közép-Magyarországon és a Dunántúlon lódultak meg a fizikai átlagórabérek.

Kis mókusokat mentettek

Önkéntes állatvédők három fészkükből kiesett mókust kölyköt vittek be a Veszprémi Állatkertbe.

Bakony Média névjegykártya