Látogatási tilalom a kórházakban

Írta:  Veszprém Megyei Kormányhivatal január 21 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Veszprém megyében az országossal egyidőben, 2019. második hetében megkezdődött az influenzajárvány. 

Több megyei kórház egyes részlegein látogatási tilalmat rendeltek 2019. január 21-től.

Az orvosokhoz influenzaszerű tünetekkel forduló betegek száma 2018. 20. hete és 2019. 2. hete között 1727 fő volt; 2019. január 2. hetében Veszprém megyében 641-en fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A betegek többsége 15 és 59 év közötti. 

A megbetegedések aránya járványküszöb feletti, a virológiai mintavétel igazolta az influenzavírus jelenlétét. Veszprém megyében a 2018-19-es téli időszakra a kormány 46 ezer adag térítésmentes oltóanyagot biztosít a felnőtt lakosság, és 200 adag oltóanyagot a 3 éven aluli gyermekek számára. Az oltások felhasználási aránya felnőttek esetében 58%-os, a gyermekek esetében 68,5%-os. 

Az influenzajárvány miatt kórházi látogatási tilalmat rendelt el a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet a Krónikus Belgyógyászati Osztályán 2019. január 21-én 8:00 órától.

Szintén január 21-étől látogatási tilalom van érvényben a Csolnoky Ferenc Kórház Szülészeti és Központi Intenzív Osztályán, a PIC és Gyermek-intenzív részlegeken és az Onkológiai Centrumban. 

Az országos kórházi látogatási tilalmakról a www.antsz.hu honlapon tájékozódhatnak.
 

Ezt már olvasta!?

Jól fogynak az éves sztrádamatricák

A vevők a szokottnál nagyobb arányban választották az online vagy mobilos vásárlást.

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarországi Református Egyházak Zsinatának emlékülésén, pénteken Budapesten.

Tom Jones érkezik a veszprémi prémium fesztiválra

Visszatérő fellépő és Magyarországon először koncertező előadója is lesz az idei VeszprémFestnek 2017 július 12. és 15. között.

Hamarosan kistigrisek születnek az állatkertben

Szaporodásbiológiai vizsgálaton és beavatkozáson estek át a Veszprémi Állatkert szibériai tigrisei.

Javuló anyagi helyzetre számítanak a magyarok

A magyarok 35 százaléka számít javulásra a saját költségvetése terén a következő egy év során. Tavaly ez a szám még csak 30 százalék körül volt.

Bakony Média névjegykártya