Szociális bérlakásokat újítottak fel Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém január 29 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A felújított lakások mindegyike a Házgyári út 1. szám alatti társasházban található.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület az EFOP 2.4.2-17-2018-00012 azonosító számú pályázat keretében 22 szociális bérlakás felújítására nyert támogatást. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 21.935.473 forint, a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a volt.

A felújított lakások mindegyike a Házgyári út 1. szám alatti társasházban található. A társasházban élő lakóközösség tagjai szociális helyzetük miatt a társadalom peremén élnek, a projekt célja lakhatási körülmények javításával a társadalmi felzárkóztatásuk segítése volt. A projekt keretei között, az épületben található 22 darab önkormányzati bérlőkijelölési joggal működő szociális bérlakás felújítása történt meg.

A beruházás keretében, az összes szociális bérlakás festése megtörtént, több helyen teljes padlóburkolat cserére került sor. Több lakásban teljes nyílászárócsere történt, így a programmegvalósítás végére az összes szociális bérlakás műanyag nyílászáróval rendelkezik. Az összes – jelen pályázatba bevont – lakás villamos rendszerének felülvizsgálata megtörtént, majd ezt követően részleges, esetenként pedig teljeskörű villamos rendszerátalakítás is megvalósult. Az előzetes felmérés alapján több lakásban részleges belső nyílászárócsere történt, néhol bejárati ajtókat is cseréltek. A lakásokba bekerültek fűtőtestek így a lakások többségének komfortfokozatában is jelentős előrelépés történt. A pályázati forrásból, néhány lakásban megkezdődött az erkélyek felújítása. A felújítások sikeresnek bizonyultak, így a jövőre nézve, további forrás esetén új lehetőség lehet a társasház erkélyrendszerének teljes körű felújítása.

A pályázat keretében megvalósult beruházási munkálatok eredményeként, a lakások, a jövőben tovább segítik a Veszprém városában élő rászoruló embereket, családokat.
 

Ezt már olvasta!?

A rendezvény június 28-án indul és július 2-ig tart: négy nap alatt tíz színpadon több mint kétszáz program szerepel.

A gyümölcsösökben és a szántóföldi növényeknél megkezdődött a fagykár felmérése - közölték a szakmai szervezetek vezetői hétfőn az MTI megkeresésére.

Hivatalosan is kinyitott a karácsonyi vásár

December 24-ig a portékák mellett számos program várja a belvárosban járókat.

Életének 63. évében elhunyt Józsa Imre színművész.

Emelkedik az üzemanyagok ára

A Mol bruttó 5-5 forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Bakony Média névjegykártya