Előbb elkészülhet a veszprémi elkerülő

Írta:  napi.hu március 07 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították ezt a beruházást.

A kormány a hatósági ügyintézés szempontjából nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá nyilvánította a 8-as számú főút Veszprémet elkerülő szakaszát - írta a napi.hu.

Jelenleg Székesfehérvártól gyorsforgalmi úton lehet eljutni Veszprémbe és a városon túl is még kétszer kétsávosan folytatódik a 8-as számú főút. A várost délről elkerülő út (erről ágazik le a Balaton északi partjára és Tapolcára futó út is, illetve erről közelíthető meg több ipartelep) viszont kétszer egy sávos és eléggé siralmas állapotban van.

Ennek a fejlesztése gyorsulhat meg azáltal, hogy a kormány a Magyar Közlönyben megjelent rendeletében - a közigazgatási hatósági ügyek intézésénél - nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította ezt a beruházást.

Ezt már olvasta!?

Már januárban indul a program kidolgozása

Az Európa Kulturális Fővárosa cím 4+1 évre szól, legfontosabb célja a közösségfejlesztés.

Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkent az üzemanyagok ára, a Mol Nyrt. szerdán a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát 2 forinttal, a gázolajét 3 forinttal mérsékelte.

A dízel változatlan marad. 

Oktatótermek és kiszolgáló helyiségek újulnak meg a múzeumban

Mintegy 30 millió forint támogatást nyert a Laczkó Dezső Múzeum a kivitelezésre EFOP pályázat keretében.

Kedden kezdődik a Veszprémi Régizenei Napok koncertsorozat

A középkori, reneszánsz és barokk zenéket felvonultató program július 29-én zárul, helyszíne a felújított jezsuita műemlék templom.

Na-Bed