Citrom riasztás van érvényben megyénkre, vagyis a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Citrom riasztás van érvényben megyénkre, vagyis a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Grafika: met.hu

Tombol a szél a megyében

Írta:  8200 Veszprém március 11 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A belvárosi óriás kivetítőt is leszakította a szél hétfő hajnalban. Lassan mérséklődik a légmozgás. 

Az éjszakai órákban átvonuló hidegfront mögött erős, olykor viharos északnyugati szél alakult ki. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a Bakonyban a maximális szélsebesség elérte a 100 km/h-t. 


Forrás: met.hu

A katasztrófavédőknek is bőven akad munkájuk. Úgy tudjuk, ismét kivonultak a Cholnoky-lakótelepen lévő bevásárlóközponthoz, illetve a szél okozta károk miatt teljesen  le kellett zárni a belváros egy részét. A rendőrség szerint a viharos szél leszakította Veszprémben a Bagolyvári utca és Jutasi utca kereszteződésében lévő épületre szerelt óriás kivetítőt. A műszaki mentés idejére 2019. március 11-én 5 óra 35 perctől teljes útlezárás volt érvényben közel egy órán keresztül. 

Frissítve:
A ledfalat üzemeltető cég közösségi oldalán azt írta, "A médiában megjelent híresztelésekkel ellentétben a LED-fal nem szakadt le, viszont az éjszakai szélvihar sajnos komoly károkat okozott benne. A probléma elhárításán dolgozunk és ezúton is szeretnénk megköszönni a veszprémi rendőrség és katasztrófavédelem professzionális és gyors munkáját!"

A VMeteo.hu előrejelzése szerint a déli órákban átmenetileg mérséklődik a légmozgás és nyugatira fordul a szél. Ekkor azonban erősen megnövekszik a felhőzet és eső, zápor is kialakulhat. Az esti órákhoz közeledve ismét északnyugatira fordul a szél és megélénkül, erős széllökések is lehetnek. Délután 8°C, este 3°C várható.

A keddre virradó éjszaka is szeles időt hoz, az erős széllökésekkel kísért élénk északnyugati szél csak kedd délután gyengül jelentősen. a hét második napján a változó felhőzetből csapadék nem valószínű, reggel 2°C, délután 7°C, este 3°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

 

 

Ezt már olvasta!?

Csúszós utak, balesetek az áprilisi télben

Több kamion és személygépkocsi is elakadt a 82-es úton, Csesznek térségében. Balesetek is lassítják a forgalmat a megyében.

Egy 2014 decemberében elfogadott jogszabály miatt indult az eljárás.

Csökkentik a baromfihús és a tojás árát az üzletláncok januártól

A január 1-jétől hatályba lépő élelmiszeráfa-csökkentés hatása lesz érezhető.

Önzetlen segítségéért díjat kapott dr. Márfi Gyula érsek

A díjátadóra a Pannon Egyetem tanévnyitó ünnepségén került sor.

Rekordot döntött az országban az áramfogyasztás Mikuláskor

A december 6.-i rekordnál az 1955 óta rendelkezésre álló adatok alapján ennél magasabb negyedórás átlag csúcsértékre még nem volt példa.

Na-Bed