Átadták a Pro Urbe érdemérmeket Fotó: Facebook/Porga Gyula

Átadták a Pro Urbe érdemérmeket

Írta:  8200 Veszprém március 18 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az idei díjazottak élete a közösségépítésről szól.

Jankó Tamásné a városfejlesztés területén; Somody Zsuzsa a város közéletében, a közösség javára kifejtett példamutató munkája elismeréseként; dr. Tarr György a közösség javára kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként vehetett át Pro Urbe érdemérmet. - Az idei díjazottak élete a közösségépítésről szól. Köszönjük, hogy Veszprémben találtak otthonukra és itt építik a jövőt, fejlesztik, erősítik a városunkat - hangsúlyozta Porga Gyula polgármester az átadó alkalmával. 

Jankó Tamásné a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Kar Közlekedésépítő mérnöki szakán diplomázott okleveles építőmérnökként. Később városforgalmi szakmérnöki oklevelet szerzett. Karrierje Debrecenben kezdődött, majd Veszprémben az Észak- Dunántúli Tervező Vállalatnál, átalakulása után a Pannonterv Kft.-nél folytatódott. Az úttervező szakosztálynál önálló tervezőként, majd a szakosztály vezetőjeként dolgozott. Tervezői munkája során, az elmúlt három évtizedben Veszprém város és a környező települések arculatát meghatározó rendezési tervek közlekedéstervezője volt, több fontos közlekedési létesítmény őrzi munkája nyomát. A szakmai tanulmányok fenntartásában végzett tevékenysége is kiemelkedő. A Veszprém Megyei Mérnöki Kamara alapító tagja, a Közlekedési Csoport Minősítő Bizottságának működésében a mai napig aktívan részt vesz. 2019-ben Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a városfejlesztés területén, a közösség javára kifejtett kiemelkedő munkája elismeréseként Jankó Tamásné részére Pro Urbe érdemérmet adományoz.

Somody Zsuzsa tanítói és óvodapedagógusi diplomája megszerzése után a Dózsavárosi majd az Egry úti óvodában dolgozott. Odaadással, lelkesedéssel végezte hivatását. A Városi Televízió munkatársai 1990-ben figyeltek fel rá és biztosítottak lehetőséget számára rendszeres gyermekműsor készítésére. A Kukkantó című gyermekműsor, mely szorosan összefonódik a nevével már 28 éve folyamatosan képernyőn van nem csak a Veszprém Televízió, de számos egyéb országos csatornán egyaránt. A műsor háttereként megalakult Kukkantó Baráti Kör Egyesület közszolgálati munkát végez, jótékony célú projekteket valósít meg. Televíziós producerként Veszprém város meghatározó kulturális kiválóságait segítette hozzá, hogy munkájuk nagy nyilvánosság előtt is figyelmet kapjon, ezáltal hozzájárult ezen értékek meggyökerezéséhez városunkban. 1999-ben munkáját Gizella- díjjal ismerte el a város. 2019-ben Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése a város közéletében, a közösség javára kifejtett példamutató munkája elismeréseként Somody Zsuzsa részére Pro Urbe érdemérmet adományoz.

Dr. Tarr György a Pécsi Tudományegyetem Jogtudományi Karán végezte egyetemi tanulmányait. 1963-ban került Veszprémbe, ahol a Veszprémi Járásbíróság elnöke, ezt követően a Veszprém Megyei Bíróság bírája, majd a Cégbíróság vezetője lett. Tanárként, tanszékvezető professzorként is maradandót alkotott. Több alkalommal is kinevezték az Országos Jogi Szakvizsgabizottság tagjává. A tudományos életben is aktívan részt vett, az MTA VEAB Polgári Jogi Munkabizottság tagja, majd titkára lett. Egész életét a jogtudomány iránti elkötelezettség jellemezte, különösen sokat tett a veszprémi polgárok jogtudatának erősítésében. Nevéhez fűződik a Keresztény Értelmiségi Szövetség Veszprémi Csoportjának megalakítása, melynek többszörösen újraválasztott elnöke is volt. Az MTA köztestületi tagjává is megválasztották. 2004-ben a Szent Korona Rend lovagjává avatták, 2011-ben pedig a Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át. 2019-ben Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése a város életében, a közösség javára kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Dr. Tarr György részére Pro Urbe érdemérmet adományoz.  

 

Ezt már olvasta!?

Tűz és robbanás Berhidán

Egy irodaépületben gázpalackokat és veszélyes anyagokat is tároltak, a tüzet mostanra eloltották.

Uniós fejlesztések nyílt napja

Az országos programsorozat november 13-án, vasárnap a Veszprém Agórába érkezik. Előadások, szórakoztató bemutatók, koncertek várnak mindenkit. 

Véradókampány indul novemberben

A kampány célja, hogy minél több magyar véradóvá váljon.

Csökkent a dohányzás a fiatalok és a felnőttek körében is

A fiatalok nehezebben juthatnak dohánytermékekhez, azaz a törvény elsődleges célkitűzése megvalósult.

2015 egészét tekintve átlagosan 308 ezer volt a munkanélküliek száma, 35 ezerrel kevesebb, mint 2014-ben.

Na-Bed