Fásítás az állatkertben Kép: Veszprém Tv

Fásítás az állatkertben

Írta:  Veszprém Tv március 23 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

2008 óta több, mint ezerkétszáz nagyméretű fát és négyezer-ötszáz cserjét ültettek.

A harminc hektárosra bővült veszprémi állatkertben 2008 óta több, mint ezerkétszáz nagyméretű fát és négyezer-ötszáz cserjét ültettek. A jó idő beköszöntével tovább folytatódik a program.

A fásítást, a növény telepítést nagyon körültekintően kell végezni, hiszen a Gulya-dombi terület dolomitszikla talajon fekszik. A pénteki sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy hamarosan átadják az új oroszlán kifutót, ahol nagyon közel kerülhetnek a látogatók az állatok királyához - tudósított a Veszprém Tv.

Brányi Mária szerint a folyamatosan bővölő, fejlődő állatkertben fontos, hogy az idelátogatók árnyas sétányokon figyelhessék az állatok életét. Hozzátette, bármelyik kifutó, amelyik az elmúlt években készült, mind azt példázza, hogy nem csak állatbemutatásról, minőségi környezet biztopsításáról is mindig szó van.

A Modern Városok Program keretében 2,5 milliárd forintot fordíthat fejlesztésre az állatkert,

ami a vadaspark történetében az eddigi legnagyobb összeg - mondta Török László, az állatkert igazgatója. Ebből valósuk meg az oroszlánok új kifutója is, ami az egyik legnagyobb lesz az országban. A tervek szerint egy üvegfalnak köszönhetően csupán néhány centiméter távolságba kerülhetünk az oroszlánokhoz.  

Ezt már olvasta!?

Veszprém még élhetőbbé és stabilabbá válik a fejlesztések révén

Veszprém 60 milliárd forinttal gazdálkodhat a 2020-2022-ig megvalósuló program keretében.

Bezár a mélygarázs

2017. június 4-én 17 órától nem lehet a Szeglethy utcai mélygarázsban parkolni.

Tűzgyújtási tilalom Veszprém megyében

A kijelölt tűzrakó helyeken is tilos tüzet gyújtani.

A jó országgyűlési képviselő alázatos

Porga Gyula polgármesterrel tartott közös lakossági fórumot a közelmúltban Ovádi Péter, ahol összefoglalták az elmúlt évek legfontosabb veszprémi fejlesztéseit.

Na-Bed