Rekord mennyiségű autó cserélt gazdát

Írta:  8200 Veszprém március 25 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Soha nem látott mennyiségű használt autó talált gazdára 2018-ban Magyarországon, összesen 765.782 tulajdonosváltást regisztráltak a hatóságok a Datahouse adatai alapján.

A legtöbben Opelt, Volkswagent és Suzukit vettek az országban. Rekord született az import autók esetében is, bár az a terület idén lejtmenetbe kapcsolhat. A piacon egyébként is változások várhatóak, az ingyenes autótörténeti adatlekérdezésnek köszönhetően tovább tisztulhat a terület. A megyék sorrendjében Veszprém megye a tulajdonosváltások esetében 12. helyen, míg az autó behozatalok számát tekintve 8. helyen zárt - hangzott el a közelmúltban a Auto Piedl és a Das WeltAuto sajtótájékoztatóján, ahol a használt autóvásárlás buktatóira figyelmeztettek a szakemberek. 

Az idei év meghatározó lehet a használt autó piacon, ugyanis a Belügyminisztérium új rendszerének köszönhetően az autóvásárlók ingyenesen juthatnak hozzá az összes hazai jármű előtörténetéhez. Így csökkenhet a manipulált kilométerórás kocsik száma, valamint a korábbi kártörténetet is nehezebb lesz elhallgatnia a csaló neppereknek – vélekedett Szoboszlai Tamás, az Auto Piedl Kft., Das WeltAuto értékesítője. – A vásárlóknak viszont fontos felhívni a figyelmét arra, hogy éljenek is ezzel a lehetőséggel a szerződéskötés előtt, mert így minimalizálható a kockázat. Mielőtt megveszünk egy autót, ellenőrizzük azt a rendszerben, ezt követően vigyük el egy márkaszervizbe átvizsgálásra, és az eredmény fényében írjuk csak alá a megállapodást – ajánlotta. 

Szoboszlai Tamás azt is elmondta, a második félév statisztikái alapján egyértelműen látható, hogy augusztusban lejtmenetbe Sokan szánják rá magukat használt autó vásárlásra, a számos rossz tapasztalat miatt azonban többen tartanak attól, hogy ezzel jelentős kockázatot vállalnak. Amennyiben használt autó vétel előtt áll, érdemes felkészülni a lehetséges buktatókra, mert így nagy eséllyel szűrhetőek ki azok a kocsik, amelyeket nem érdemes megvásárolnunk.

  • 1. Válasszon megbízható értékesítő partnert!
  • 2. Ne vegyen ismeretlen előéletű autót!
  • 3. Ne legyen csalók áldozata!
  • 4. Ne dőljön be az irreálisan alacsony futásteljesítménynek!
  • 5. Ne írjon alá idegen nyelvű adás-vételi szerződést, ha a külföldi tulajdonos nincs jelen a megállapodáskor!
  • 6. Vásároljon garanciával rendelkező használt autót!

 

 

 

Ezt már olvasta!?

Még vastag, de sportolásra alkalmatlan a Balaton jege

32 centiméteres a Balaton jege, de a kásásodás és a rajta álló víz miatt sportolásra alkalmatlan a felülete.

Június 26-án a második Petőfi Zenei Díj átadó gálájával kezdődik a 25. Volt fesztivál, amelyre több mint 150 ezer vendéget várnak.

Megjelent az első egységes csomagolásban kapható cigaretta

Eltűntek a védjegyek, grafikai szimbólumok és képi megjelenítések.

Súlyos baleset történt az éjszakai órákban a 8-ason

Összeütközött egy kamion és egy kisteherautó a 8-as számú főúton Inota határában csütörtökre virradóra.

Gázszagot éreztek

Az egyik Óváros téri étterem pincéjében éreztek tartós gázszagot csütörtökön, ezért a katasztrófavédők segítségét kérték.

Na-Bed