dr. Navracsics Tibor dr. Navracsics Tibor Kép: Veszprém Tv

Európa jövője a tét

Írta:  Veszprém Tv március 26 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ezt a közelgő európai parlamenti választások kapcsán jelentette ki dr. Navracsics Tibor.

Az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztos a Veszprém Tv hétfő esti magazinműsorának, a Beszéljünk róla vendége volt a közelmúltban, ahol szó esett az Európa Kultúrális Fővárosa cím elnyeréséről, a uniós választásokról, valamint az ERASMUS programokról.

Ha jól használjuk ki az elnyert Európa Kultúrális Fővárosa cím adta lehetőséget, akkor kísérletet tehetünk egy olyan gazdasági modell kialakítására, amely a kultúrára, kreatív iparra, felsőoktatásra, kutatásfejlesztésre, vagyis azokra a tényezőkre helyezi a hangsúlyt, amiben Veszprém hagyományosan erős - vélekedett dr. Navracsics Tibor. Mint mondta, Európában több város bizonyította, hogy lehet erre sikeres fejlődési modell építeni, Magyarországon még nem nagyon van erre példa.

A közeledő európai parlamenti választásokkal kapcsolatban azt mondta, a Fidesz helye egyértelműen az Európai Néppártban van. - Ez az a pártcsalád ahova tartozunk. Abban bízom, hogy a viták lecsillapodnak, a választások után megszűnik a felfüggesztés és a Fidesz ténylegesen vissza tud térni a Néppártba. Kérdésre válaszolva megjegyezte még, ez a választás nem fog olyan átrendeződést jelenteni, ami azonnal megváltoztathatja Európa jövőjét, de elindíthat egy olyan folyamatot, ami nagyon fontos szerkezeti változásokhoz is vezethet.  

A teljes interjú itt megtekinthető:

 

Ezt már olvasta!?

Visszaélnek a telekommunikációs cég nevével

Ön elhinné, hogy ezt a levelet a Magyar Telekom küldte? "Az on reeszere uj szamlat allitottunk ki."

Iparszerűen gyártják a kamu híreket

Az utóbbi időszakban már naponta olvasni a legnépszerűbb közösségi oldalon olyan úgynevezett álhíreket, amelyeknek semmi közük a valósághoz. 

Önzetlen segítségéért díjat kapott dr. Márfi Gyula érsek

A díjátadóra a Pannon Egyetem tanévnyitó ünnepségén került sor.

Iszapömlés: Hetvenmilliót ad a kormány vagyoni károk megtérítésére

Döntött a kormány a vörösiszap-károsult emberek jogerős vagyoni kárának megtérítéséről.

Egyharmadával nő a frissítők fogyasztása a nagy melegben

A nagy meleg mindig kedvezően hat az alkoholmentes italok keresletére.

Bakony Média névjegykártya