Félszázadik előadását ünnepelte a Holt költők társasága Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Félszázadik előadását ünnepelte a Holt költők társasága

Írta:  Veszprémi Petőfi Színház április 10 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A 2017. november 3-i európai ősbemutató után másfél évvel, 50. alkalommal mutatták be zsúfolásig megtelt ház előtt a Holt költők társasága című drámát.

Az előadással a színházvezetés régi álma vált valóra. A jogok megszerzésével a világon másodikként, Európában elsőként sikerült a Veszprémi Petőfi Színházban bemutatni a népszerű film színpadi változatát.

A színház célkitűzése az volt, hogy minél több nézőhöz jusson el ez a különleges előadás Magyarországon és a határon túl egyaránt. Megtiszteltetés és öröm volt a társulat számára, hogy a Nemzeti Színházban két alkalommal kaptak meghívást. A Holt költők társasága című előadást Funtek Frigyes rendezte, a főszerepben Oberfrank Pál Jászai-díjas, Érdemes művész látható.

Vasárnap este díszbemutatóval ünnepelték a jelentős előadásszámot, ahol egy hatalmas tortával és egy díjátadóval emelték a nézők által hosszú vastapssal jutalmazott produkció hangulatát. A társulat előadás végén vehette át az Aranydió díjat, melyet a százhalombattai közönség szavazatai alapján a legjobb vendégelőadásnak ítélnek oda.

 

Ezt már olvasta!?

Na, melyik nyelven hangzik a legszebben?

Számos nyelven hallhatju az alábbi videón: szeretlek!

Megkezdődött az influenza elleni védőoltások beadása

A sokévi tapasztalatok alapján Magyarországot az influenzajárvány általában januárban éri el.

Az óraátállításnak sok negatív egészségügyi hatása van

A Meteo Klinika vezetője szerint az óraátállítás negatív, egészségügyi hatásai túlsúlyban vannak a pozitív, gazdasági előnyeihez képest.

Milliárdokról dönthetünk

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát. 

Ma kezdődik a II. Rátonyi Róbert Operettfesztivál

Nagyszabású, látványos nyitóceremóniával veszi kezdetét a négynapos II. Rátonyi Róbert Operettfesztivál június 20-án, csütörtök délután a Veszprémi Petőfi Színház szervezésében.

Na-Bed