A vonattal érkezőknek kedvez a V-Busz új menetrendje

Írta:  8200 Veszprém április 12 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A vasútállomásról induló helyi járatos autóbuszok szükség esetén bevárják az érkező vonatokat.

A V-Busz Kft. és a MÁV-Start Zrt. között, a közösségi közlekedés versenyképességének javítása érdekében megkötött megállapodás első eleme a vasúttársaság által a V-Busz részére szolgáltatott, valós idejű vonat érkezési és indulási időpontok biztosítása. "A késések várható mértékének ismeretében, Utasaink magasabb szintű kiszolgálásának érdekében lehetővé válik az indulási időpontok eltolásával a vonatok bevárása" - írja közösségi oldalán a V-Busz.

A 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös, 10-es és 11-es vonalakon a vasútállomásról induló autóbuszokat a vonatok esetleges késése esetén - vonaltól és időponttól függő, eltérő maximális értékű módosítással - a vonatok bevárásával indítják el - jelezték.

Közölték azt is, hogy 2019. május 1-től a 4-es és 11-es autóbuszok menetrendjét módosítják, a Vámosi utcai indulási időpontokat korábbra helyezik, így több idő marad a vasútállomáson a vonatokra való átszállásra.

Egy kérdésre válaszolva az is kiderült, hogy 10 perces menetrendi követés idején max. 2 percet várnak, 11-15 perc között max. 3 percet, 16-20 perc között max. 5 percet, 21-30 perc között max. 8 percet, fél óránál magasabb követési időköz esetén pedig max. 10 percet. Hétköznap reggel 7:30-tól, illetve hétvégén minden esetben megvárják az érkező vonatokat a felsorolt időintervallumon belül.  


Grafika: V-Busz

Ezt már olvasta!?

A nyugdíjasok 90 százaléka megkapja a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványokat a mai napig - mondta a Magyar Posta szóvivője.

Emberölés kísérlete Hajmáskéren

Egy helyi férfi késsel szúrta meg élettársát, majd önmagát is.

Így szép megöregedni

Ötödik alkalommal rendezték meg a Veszprémi Veterán Motoros Találkozót az aréna parkolójában szombaton.

1,9 százalékkal nőttek az árak februárban

Jjanuárhoz viszonyítva 0,2 százalékkal nőttek az árak.

Ne akarjon a Vásárcsarnokba menni hétfőn

Bezár a veszprémi Vásárcsarnok. Az üzemeltető tájékoztatása szerint 2017. január 23-án, hétfőn nem nyitnak ki a standok.

Na-Bed