A vonattal érkezőknek kedvez a V-Busz új menetrendje

Írta:  8200 Veszprém április 12 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A vasútállomásról induló helyi járatos autóbuszok szükség esetén bevárják az érkező vonatokat.

A V-Busz Kft. és a MÁV-Start Zrt. között, a közösségi közlekedés versenyképességének javítása érdekében megkötött megállapodás első eleme a vasúttársaság által a V-Busz részére szolgáltatott, valós idejű vonat érkezési és indulási időpontok biztosítása. "A késések várható mértékének ismeretében, Utasaink magasabb szintű kiszolgálásának érdekében lehetővé válik az indulási időpontok eltolásával a vonatok bevárása" - írja közösségi oldalán a V-Busz.

A 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös, 10-es és 11-es vonalakon a vasútállomásról induló autóbuszokat a vonatok esetleges késése esetén - vonaltól és időponttól függő, eltérő maximális értékű módosítással - a vonatok bevárásával indítják el - jelezték.

Közölték azt is, hogy 2019. május 1-től a 4-es és 11-es autóbuszok menetrendjét módosítják, a Vámosi utcai indulási időpontokat korábbra helyezik, így több idő marad a vasútállomáson a vonatokra való átszállásra.

Egy kérdésre válaszolva az is kiderült, hogy 10 perces menetrendi követés idején max. 2 percet várnak, 11-15 perc között max. 3 percet, 16-20 perc között max. 5 percet, 21-30 perc között max. 8 percet, fél óránál magasabb követési időköz esetén pedig max. 10 percet. Hétköznap reggel 7:30-tól, illetve hétvégén minden esetben megvárják az érkező vonatokat a felsorolt időintervallumon belül.  


Grafika: V-Busz

Ezt már olvasta!?

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak a vizsgák

Mintegy 110.700-an adnak számot tudásukról.

Így még nem látott embert vattacukrot enni

Egy televíziós vetélkedőben volt ez a feladat: minél előbb elpusztítani egy adag vattacukrot. Ön képes lenne erre 3 másodperc alatt?

Bemutatkoztak a Magyarország szépe 2016-os versenyzői

Több ezer jelentkező közül, több körben választották ki azt a húsz lányt, aki beköltözhet a felkészítő táborba.

Ifjú muzeológusok

Izgalmas és érdekes programokon vesznek részt az Ifjú Muzeológusok Köre tagjai a Laczkó Dezső Múzeumban.

Tolatva ütötte el a gyalogost

Veszprém egyik lakótelepén történt a baleset. 

Na-Bed