Ünnepel a lakótelep

Írta:  8200 Veszprém április 16 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Haszkovó 20 Napok címmel sport és kulturális esemény zajlik Veszprémben a jövő hét végén.

Az eseménysorozat csúcspontja a 12 csapatos Haszkovó 20. Kupa, aminek a Vasas pálya ad otthon április 27-én, szombaton. A rendezvény házigazdája a lakótelep baráti társaságából összeállt, idén két évtizedes kispályás Haszkovó FC. A sporteseményre a bulgáriai Haskovo városából is érkezik egy csapat.

A foci mellett családi majálist is tartanak a lakótelep 40 éves évfordulója alkalmából. A nap folyamán gazdag kulturális programmal várják a veszprémieket, sport- és táncbemutatókkal, színpadi produkciókka.

Egy baráti társaságról, összetartó közösségről van szó, amit a foci hívott össze - emlékeztetett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, hozzátéve, ez is mutatja, milyen erős a Haszkovó lakótelepen élő közösség. 

Porga Gyula polgármester úgy vélekedett, a város kiemelt területe a lakótelep, hiszen ez Veszprém legsűrűbben lakott része. - Fontos, hogy erősítsük az itt élők identitását, ehhez járul hozzá ez a rendezvény is - hangoztatta.

 

Pénteken a városházán fogadják a vendégeket, ahol kiállítás nyílik óvodás és általános iskolások rajzaiból, amit Az én Haszkovóm címmel kiírt pályázatra készítettek, illetve a hétvége folyamán megkoszorúzzák a Haszkovó lakótelepen lévő Építők emlékművet. 

 
 

Ezt már olvasta!?

Hamarosan üzembe áll az onkológiai centrum

Az elképzelések szerint hat hét múlva fogadják az első betegeket a hétfőn átadott veszprémi Regionális Onkológiai Centrumban.

1,5 milliárd forint hatékony felhasználása a cél

A társadalmi együttműködést és a közösségek összekovácsolását célzó pályázaton indult Veszprém.

Már több mint 220 ezren nézték meg a bevallási tervezetüket

Több mint 83 ezren már el is küldték a bevallásukat.

Motorost gázoltak a belvárosban

Személyeautó és motoros ütközött hétfőn délután a belvárosi Vörösmarty téren. 

Hatan haltak meg közúti balesetben a karácsonyi hosszú hétvégén

A négy nap alatt több mint 30 embert állítottak elő ittas vezetés miatt.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika