Ünnepel a lakótelep

Írta:  8200 Veszprém április 16 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Haszkovó 20 Napok címmel sport és kulturális esemény zajlik Veszprémben a jövő hét végén.

Az eseménysorozat csúcspontja a 12 csapatos Haszkovó 20. Kupa, aminek a Vasas pálya ad otthon április 27-én, szombaton. A rendezvény házigazdája a lakótelep baráti társaságából összeállt, idén két évtizedes kispályás Haszkovó FC. A sporteseményre a bulgáriai Haskovo városából is érkezik egy csapat.

A foci mellett családi majálist is tartanak a lakótelep 40 éves évfordulója alkalmából. A nap folyamán gazdag kulturális programmal várják a veszprémieket, sport- és táncbemutatókkal, színpadi produkciókka.

Egy baráti társaságról, összetartó közösségről van szó, amit a foci hívott össze - emlékeztetett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, hozzátéve, ez is mutatja, milyen erős a Haszkovó lakótelepen élő közösség. 

Porga Gyula polgármester úgy vélekedett, a város kiemelt területe a lakótelep, hiszen ez Veszprém legsűrűbben lakott része. - Fontos, hogy erősítsük az itt élők identitását, ehhez járul hozzá ez a rendezvény is - hangoztatta.

 

Pénteken a városházán fogadják a vendégeket, ahol kiállítás nyílik óvodás és általános iskolások rajzaiból, amit Az én Haszkovóm címmel kiírt pályázatra készítettek, illetve a hétvége folyamán megkoszorúzzák a Haszkovó lakótelepen lévő Építők emlékművet. 

 
 

Ezt már olvasta!?

Már bontják az Egry úti óvodát

Elkezdődött az Egry Úti Körzeti Óvoda teljes újjáépítése. Várhatóan egy év múlva ismét gyerekzsivajjal telik meg a tér.

Körültekintően használjuk az utcai tűzijátékokat

Egyes pirotechnikai eszközöket már december 28-tól fel lehet használni közterületeken, petárdázni azonban továbbra is tilos.

Bábszínház a vásárcsarnokban

Egy drón is feltűnik majd.

Tanévnyitó értekezletet tartottak

Az új iskolai év várhatóan jelentős változásokat nem hoz majd, a tankerületi központ igazgatója sikeres, nyugodt, kiegyensúlyozott tanévre számít.

Biztonságosabbá vált a gyalogátkelőhely a Haszkovón

A veszprémi közlekedés biztonsága fontos feladata a városnak.

Bakony Média névjegykártya