Fogyasztóvédelmi ellenőrzések védik a vásárlókat húsvét előtt

Írta:  8200 Veszprém április 16 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A vizsgált boltok, üzletek csaknem felénél tártak fel kisebb-nagyobb hiányosságokat a Veszprém Megyei Kormányhivatal Húsvét előtti célirányos fogyasztóvédelmi ellenőrzései. 

A nagyobb ünnepek előtti vizsgálódás célja nem a büntetés, hanem a fogyasztók érdekeinek védelme, a figyelemfelhívás, valamint a szabályok betartatása a kereskedőkkel.

A húsvéti ünnepek előtti célirányos ellenőrzések során a megyében eddig 35 kereskedelmi egységet ellenőriztek a Veszprém Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei, akik egyebek mellett a megvételre kínált áruk - különösen az ünnepi termékek - akciós árfeltüntetését figyelték.

A fogyasztóvédelmi hatóság országos szintű mintavételezéssel, laboratóriumi vizsgálattal is segítséget kíván nyújtani a vásárlóknak a megfelelő minőségű élelmiszerek kiválasztásában és a fogyasztókat megtévesztő termékek kiszűrésében. A húsvéti készítmények közül a sonka, a húsvéti csokoládék és pálinkák kerültek ellenőrzés alá országszerte. Ezeknél a termékeknél a Magyar Élelmiszerkönyv által meghatározott előírások teljesülését, a jogszabályok betartását, valamint a címkén feltüntetett értékek valódiságát ellenőrizték a szakemberek.

A Veszprém megyében eddig mintavételezett termékek teljes mértékben megfeleltek a címkén feltüntetett értékeknek, valamint az Élelmiszerkönyv előírásainak - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal. 

Ezt már olvasta!?

Változik a vonatok közlekedési rendje karácsonykor és az év végén

Változik a vonatok közlekedési rendje az ünnepi időszakban - közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Szeretet és odaadás

Ezt kéri a társulat tagjaitól Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója.

Dübörög a Modern Városok Program Veszprémben

Az aréna fejlesztése és az új uszoda megépítése előtt nincsenek akadályok. 

Bemutatta új termékeit az Apple

Bár az új iPhoneSE kisebb méretű az iPhone6S-nél, technikailag gyakorlatilag ugyanazt nyújtja.

Ma véget ér a vakáció, hétfőn kezdődik az iskola

Hétfőn megkezdődik a 2018/2019-es tanév csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára.

Na-Bed