Fogyasztóvédelmi ellenőrzések védik a vásárlókat húsvét előtt

Írta:  8200 Veszprém április 16 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A vizsgált boltok, üzletek csaknem felénél tártak fel kisebb-nagyobb hiányosságokat a Veszprém Megyei Kormányhivatal Húsvét előtti célirányos fogyasztóvédelmi ellenőrzései. 

A nagyobb ünnepek előtti vizsgálódás célja nem a büntetés, hanem a fogyasztók érdekeinek védelme, a figyelemfelhívás, valamint a szabályok betartatása a kereskedőkkel.

A húsvéti ünnepek előtti célirányos ellenőrzések során a megyében eddig 35 kereskedelmi egységet ellenőriztek a Veszprém Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei, akik egyebek mellett a megvételre kínált áruk - különösen az ünnepi termékek - akciós árfeltüntetését figyelték.

A fogyasztóvédelmi hatóság országos szintű mintavételezéssel, laboratóriumi vizsgálattal is segítséget kíván nyújtani a vásárlóknak a megfelelő minőségű élelmiszerek kiválasztásában és a fogyasztókat megtévesztő termékek kiszűrésében. A húsvéti készítmények közül a sonka, a húsvéti csokoládék és pálinkák kerültek ellenőrzés alá országszerte. Ezeknél a termékeknél a Magyar Élelmiszerkönyv által meghatározott előírások teljesülését, a jogszabályok betartását, valamint a címkén feltüntetett értékek valódiságát ellenőrizték a szakemberek.

A Veszprém megyében eddig mintavételezett termékek teljes mértékben megfeleltek a címkén feltüntetett értékeknek, valamint az Élelmiszerkönyv előírásainak - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal. 

Ezt már olvasta!?

Kell fizetni a parkolásért hétfőn és kedden?

Egy biztos, a hulladékszállítás az ünnepnapokon sem szünetel - közölte a VKSZ Zrt. 

Nem fogadták el Kálomista Gábor lemondását

A Veszprém Handball Zrt. Igazgatósága szerint munkájára alapvető szüksége van a veszprémi csapatnak.

Fokozottan figyeljünk a hajléktalan emberekre

Ha földön fekvő, a kérdésekre nem válaszoló emberrel találkozik, hívjon segítséget.

Mérséklődött a népességfogyás

Idén januárban 7738 gyermek született, csaknem ugyanannyi, mint tavaly ugyanekkor.

Bóbita, bóbita sportol

Ötödik alkalommal rendezte meg a Báthory iskola az óvodásoknak szóló sportversenyét.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika