Fogyasztóvédelmi ellenőrzések védik a vásárlókat húsvét előtt

Írta:  8200 Veszprém április 16 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A vizsgált boltok, üzletek csaknem felénél tártak fel kisebb-nagyobb hiányosságokat a Veszprém Megyei Kormányhivatal Húsvét előtti célirányos fogyasztóvédelmi ellenőrzései. 

A nagyobb ünnepek előtti vizsgálódás célja nem a büntetés, hanem a fogyasztók érdekeinek védelme, a figyelemfelhívás, valamint a szabályok betartatása a kereskedőkkel.

A húsvéti ünnepek előtti célirányos ellenőrzések során a megyében eddig 35 kereskedelmi egységet ellenőriztek a Veszprém Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberei, akik egyebek mellett a megvételre kínált áruk - különösen az ünnepi termékek - akciós árfeltüntetését figyelték.

A fogyasztóvédelmi hatóság országos szintű mintavételezéssel, laboratóriumi vizsgálattal is segítséget kíván nyújtani a vásárlóknak a megfelelő minőségű élelmiszerek kiválasztásában és a fogyasztókat megtévesztő termékek kiszűrésében. A húsvéti készítmények közül a sonka, a húsvéti csokoládék és pálinkák kerültek ellenőrzés alá országszerte. Ezeknél a termékeknél a Magyar Élelmiszerkönyv által meghatározott előírások teljesülését, a jogszabályok betartását, valamint a címkén feltüntetett értékek valódiságát ellenőrizték a szakemberek.

A Veszprém megyében eddig mintavételezett termékek teljes mértékben megfeleltek a címkén feltüntetett értékeknek, valamint az Élelmiszerkönyv előírásainak - közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal. 

Ezt már olvasta!?

Hogyan működik a mobiljegy a V-Busz járatain?

Veszprémben is bevezették a közlekedési mobiljegyet a V-Busz járataira. Itt a technikai segítség a használatához.

Elektromos kerékpárt lopott

Egy belvárosi iskola udvaráról vitte el a gyanúsított a kétkerekűt.

Nagyot drágult az üzemanyag

Emelte bruttó 9-9 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

430 ezren módosítás nélkül elfogadták az adóbevallásukat

A NAV kérés nélkül mintegy 3,8 millió magánszemélynek készítette el az adóbevallási tervezetét.

Jól teljesítettek az elsősegélynyújtók

Szurkolói verekedés a Színházkertben, közúti baleset a belvárosban, összedőlt díszlet a színházban. Többek között ilyen esetekben kellett helyt állniuk a versenyzőknek.

Bakony Média névjegykártya