Ünnepélyes állománygyűlés a Tűzoltónapon Veszprémben Fotó: katasztrófavédelem

Ünnepélyes állománygyűlés a Tűzoltónapon Veszprémben

Írta:  katasztrófavédelem május 03 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

"A legtöbb ember képessé válhat arra, hogy veszélyben vagy veszélyes következmények tudatában is félelem nélkül, a legjobb meggyőződése szerint cselekedjen. "

A hagyományoknak megfelelően az idei évben is ünnepélyes állománygyűlésen emlékezett meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról május 3-án Veszprémben, a Megyeháza Szent István termében. Az állománygyűlésen Dányi Béla tű. dandártábornok, megyei igazgató, valamint azon városok vezetői, ahol hivatásos tűzoltó-parancsnokságok működnek, köszöntötték és elismerésben részesítették a szakmailag kiemelkedő tevékenységet végző tűzoltókat.

Az állománygyűlés nyitányaként Veszprém Város Vegyeskarának előadásában felcsendültek hazai és nemzetközi zeneművek részletei, majd Csillag István tű. alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese emlékezett meg a tűzoltó hagyományokról, a tűzoltók imájára felfűzve mondanivalóját. Kiemelte, Szent Flórián élete, magatartása és mártírhalála példaként szolgál a mai kornak. Azt üzeni, hogy a legtöbb ember képessé válhat arra, hogy veszélyben vagy veszélyes következmények tudatában is félelem nélkül, a legjobb meggyőződése szerint cselekedjen. Mint mondta, minden korszakban szükség volt bátor nőkre és férfiakra, akik harcoltak az elszabadult elemekkel, mentettek életet, vagyont, miközben sokszor maguk is áldozatul estek. Beszéde végén kiemelte, mély tisztelettel kell adóznunk minden tűzoltónak és ugyanilyen nagyra becsülni családjukat.

Az állománygyűlés keretében a hagyományokhoz híven a kiválóan teljesítő kollégákat elismeréssel jutalmazták. A szakmai és a funkcionális szervezeti egységek munkatársai közül is szép számmal voltak méltóak az elismerésre.

Ezt már olvasta!?

Megnyílt a Penny logisztikai központja Veszprémben

9 milliárd forintból létrejött 26 500 négyzetméteres, 15 ezer raklap kapacitású komplexum 150 munkahelyet hoz létre.

1200 milliárd forintos vasútfejlesztést hagyott jóvá a kabinet

A 2022-ig szóló koncepció többek között vasút- és vasúticsomópont-fejlesztést, valamint vasúti szerelvények vásárlását tartalmazza.

A NAV a május 20-ai szja-bevallási határidőre figyelmeztet

Az egyéni vállalkozóknak, az őstermelőknek és az áfás magánszemélynek még egy hetük van a bevallásra.

Terepkutatási gyakorlat a zirci erdőben

A gyakorlat célja nem csak a bűnügyek eredményes felderítése, hanem a Bakonyban eltévedt turisták felkutatása is volt.

Ízelítő a veszprémi piac áraiból

Az őstermelők 63 asztalon zöldséget, gyümölcsöt, savanyúságot, tojást, mézet, gombát, erdei termékeket, lekvárt, vágott baromfit, füstölt árut, tejtermékeket árulnak.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika