Ünnepélyes állománygyűlés a Tűzoltónapon Veszprémben Fotó: katasztrófavédelem

Ünnepélyes állománygyűlés a Tűzoltónapon Veszprémben

Írta:  katasztrófavédelem május 03 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

"A legtöbb ember képessé válhat arra, hogy veszélyben vagy veszélyes következmények tudatában is félelem nélkül, a legjobb meggyőződése szerint cselekedjen. "

A hagyományoknak megfelelően az idei évben is ünnepélyes állománygyűlésen emlékezett meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról május 3-án Veszprémben, a Megyeháza Szent István termében. Az állománygyűlésen Dányi Béla tű. dandártábornok, megyei igazgató, valamint azon városok vezetői, ahol hivatásos tűzoltó-parancsnokságok működnek, köszöntötték és elismerésben részesítették a szakmailag kiemelkedő tevékenységet végző tűzoltókat.

Az állománygyűlés nyitányaként Veszprém Város Vegyeskarának előadásában felcsendültek hazai és nemzetközi zeneművek részletei, majd Csillag István tű. alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese emlékezett meg a tűzoltó hagyományokról, a tűzoltók imájára felfűzve mondanivalóját. Kiemelte, Szent Flórián élete, magatartása és mártírhalála példaként szolgál a mai kornak. Azt üzeni, hogy a legtöbb ember képessé válhat arra, hogy veszélyben vagy veszélyes következmények tudatában is félelem nélkül, a legjobb meggyőződése szerint cselekedjen. Mint mondta, minden korszakban szükség volt bátor nőkre és férfiakra, akik harcoltak az elszabadult elemekkel, mentettek életet, vagyont, miközben sokszor maguk is áldozatul estek. Beszéde végén kiemelte, mély tisztelettel kell adóznunk minden tűzoltónak és ugyanilyen nagyra becsülni családjukat.

Az állománygyűlés keretében a hagyományokhoz híven a kiválóan teljesítő kollégákat elismeréssel jutalmazták. A szakmai és a funkcionális szervezeti egységek munkatársai közül is szép számmal voltak méltóak az elismerésre.

Ezt már olvasta!?

Szakértők segítettek

Ismét sikeresen zajlott le Az egészség útja elnevezésű programsorozat Veszprémben. Minden állomásán nagy volt az érdeklődés.

Jövőre adókártyával váltható ki a horgászengedély

Ma Magyarországon a hivatalos ügyek többsége csak adókártyával intézhető.

A Racing Django nyerte az 51. Kékszalagot

 Petrányi Zoltán kormányozta Racing Django haladt át elsőként az 51. Kékszalag Nagydíj balatonfüredi célvonalán.

Baleseti helyszínelés akadályozza a belváros forgalmát

Két személyautó ütközött össze a Mártírok útján csütörtök délelőtt. Egy webkamera épp arra néz, kövesse élőben az eseményeket.

Fájdalmas költségvetés-módosítás

Fájdalmas döntéseket kell hoznunk, több száz millió forint átcsoportosítására van szükség Veszprém idei költségvetésében - ezt mondta Porga Gyula hétfőn este a Beszéljünk róla stúdiójában.

Bakony Média névjegykártya