Ünnepélyes állománygyűlés a Tűzoltónapon Veszprémben Fotó: katasztrófavédelem

Ünnepélyes állománygyűlés a Tűzoltónapon Veszprémben

Írta:  katasztrófavédelem május 03 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

"A legtöbb ember képessé válhat arra, hogy veszélyben vagy veszélyes következmények tudatában is félelem nélkül, a legjobb meggyőződése szerint cselekedjen. "

A hagyományoknak megfelelően az idei évben is ünnepélyes állománygyűlésen emlékezett meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról május 3-án Veszprémben, a Megyeháza Szent István termében. Az állománygyűlésen Dányi Béla tű. dandártábornok, megyei igazgató, valamint azon városok vezetői, ahol hivatásos tűzoltó-parancsnokságok működnek, köszöntötték és elismerésben részesítették a szakmailag kiemelkedő tevékenységet végző tűzoltókat.

Az állománygyűlés nyitányaként Veszprém Város Vegyeskarának előadásában felcsendültek hazai és nemzetközi zeneművek részletei, majd Csillag István tű. alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese emlékezett meg a tűzoltó hagyományokról, a tűzoltók imájára felfűzve mondanivalóját. Kiemelte, Szent Flórián élete, magatartása és mártírhalála példaként szolgál a mai kornak. Azt üzeni, hogy a legtöbb ember képessé válhat arra, hogy veszélyben vagy veszélyes következmények tudatában is félelem nélkül, a legjobb meggyőződése szerint cselekedjen. Mint mondta, minden korszakban szükség volt bátor nőkre és férfiakra, akik harcoltak az elszabadult elemekkel, mentettek életet, vagyont, miközben sokszor maguk is áldozatul estek. Beszéde végén kiemelte, mély tisztelettel kell adóznunk minden tűzoltónak és ugyanilyen nagyra becsülni családjukat.

Az állománygyűlés keretében a hagyományokhoz híven a kiválóan teljesítő kollégákat elismeréssel jutalmazták. A szakmai és a funkcionális szervezeti egységek munkatársai közül is szép számmal voltak méltóak az elismerésre.

Ezt már olvasta!?

Az alacsony kamatozású lakáshitelek miatt pedig egyre többen inkább vásárlást terveznek.

A fiatalok több mint 70 százaléka számít fizetésemelésre

2 százalékuk válaszából az derült ki, hogy nettó fizetésének csökkentésével kalkulál.

Élvezik a nyarat az afrikai pingvinek

A nyári forróság nem kíméli a Veszprémi Állatkert lakóit sem, de a pingvinek köszönik szépen, jól vannak. 

Társulatok találkozási pontja

Harmadik alkalommal rendezik meg a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozót 2018. november 13–18. között. 

Csökkent az okostelefonok eladása

Tavaly 0,5 százalékkal csökkent az okostelefonok eladása a világpiacon, és ezzel először jegyeztek fel visszaesést.

Na-Bed