Kerékpáros versenyt rendeznek a megyében

Írta:  8200 Veszprém május 04 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Carpathian Couriers Race évek óta az egyik legrangosabb európai megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára a visegrádi országokban.

Idén hatodszor lesz magyarországi szakasza Veszprém és Pápa között a “Carpathian Couriers Race” (Kárpáti Futárok Versenye) elnevezésű, több fordulós országúti kerékpárversenynek 2019. május 5-én, vasárnap. A Carpathian Couriers Race évek óta az egyik legrangosabb európai megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára a visegrádi országokban.

Az idei versenyen 25 csapat vesz részt szerte Európából. A 125 fős mezőnyben a jövő nagy versenyzőit köszönthetjük, többek között egy magyar csapat tagjait is.

Veszprémbe ezúttal ismét a zárófutamra érkeznek a csapatok a szlovákiai Poprádból, ahol az előző, 4. futamot teljesítik az előző napon. Vasárnap Veszprémből rajtol a mezőny, és Pápán érkezik célba. A versenysorozat korábbi futamai Lengyelországban és Szlovákiában zajlanak, a helyszínek között Veszprém lengyel testvérvárosa, Tarnów is megtalálható.
A rendezvény főtámogatója a Nitrogénművek Vegyipari Zrt.

A hivatalos magyarországi futam rajtja 2019. május 5-én 12:00-kor lesz Veszprémben, az Óváros téren,

a versenyzők a mintegy 150 km-es szakasz megtétele után Pápán érnek célba, várhatóan délután 15:30 körül. A hazai helyszín, a Bakony-Balaton vidékének lankás-dombos tája az enyhe szintkülönbségek miatt igen kedvelt futama a versenysorozatnak, hiszen így akár 40-50 km/h körüli átlagsebességet is elérhetnek a fiatal sportolók. Mivel nem csak elsőrendű utakon tekernek a versenyzők, közelről találkozhatnak Veszprém és a Balaton-felvidéki, déli-bakonyi régió valódi vidéki arcával, természeti szépségeivel. A tervezett útvonal: Veszprém – Nagyvázsony – Pula – Öcs - Ajka-Padragkút - Halimba – Nyirád – Zalahaláp – Tapolca – Monostorapáti – Kapolcs – Pula – Öcs - Ajka-Padragkút - Halimba – Nyirád – Devecser – Noszlop – Bakonypölöske – Kup –Pápakovácsi – Pápa. A várhatóan forgalomkorlátozás alá kerülő utak az útvonal alapján a 8-as számú főútvonal 77-es úti kereszteződése, a 77-es és a 83-as számú közutak.

A rendezvény szervezésében és lebonyolításában a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. valamint Veszprém és Pápa városok önkormányzata mellett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém Megyei Igazgatósága, a Veszprém Megyei polgárőrségek, a veszprémi VKSZ Zrt., a pápai Jókai Mór Művelődési Központ, az Útvonalbiztosítás.hu Egyesület, az ERGO-Ambulance Kft. vesznek részt. A verseny magyar szakaszának szakmai-technikai igazgatója Szilasi László.

A Carpathian Couriers Race 2019 versenyprogramja és állomásai:
2019.04.30: Prolog: Lublin (POL, 1,4 km)
2019.05.01: 1. szakasz: Polaniec-Tranów (POL, 170 km)
2019.05.02: 2. szakasz: Tarnow- Nowy Sacz (POL, 162 km)
2019.05.03. 3. szakasz: Oswiecim-Jablonka (POL, 106 km)
2019.05.04. 4. szakasz: Poprad-Poprad (SK, 135 km)
2019.05.05. 5. szakasz: Veszprém- Pápa (HUN, 150 km)

A rendőrség tájékoztatása szerint a 2019. május 5-én 12 óra és 15 óra között kerékpárverseny miatt forgalomkorlátozásra kell számítani Veszprém megyében.

A verseny útvonala: Veszprém, Óváros tér – Veszprém, Szabadság tér – Veszprém, József Attila utca – Pula – Halimba – Nyirád – Tapolca – Pula – Halimba – Nyirád – Devecser – Noszlop – Bakonypölöske – Kup – Pápakovácsi – Pápa, Acsádi út – Pápa, Külső-Győri út – Pápa, Várkert út – Pápa, Városi Sportcsarnok.

A versenyzők az úttesten a menetirány szerinti jobb oldalon közlekedhetnek rendőri biztosítás mellett. Az alábbi útszakaszokon a mezőny áthaladásának idejére teljes pályás útlezárás lesz érvényben:

a 7309-es számú úton Pula és Padragkút között,
a 77-es számú főúton Monostorapáti és Vigántpetend között,
a 8402-es számú úton Kup és Pápakovácsi között,
a 83-as számú főúton a Pápát elkerülő szakaszon a 8402-es számú út kereszteződésétől a 8305-ös számú út kereszteződéséig,
Pápán az Acsádi út – Külső-Győri út – Várkert út – Városi Sportcsarnok közötti útszakaszon.

Javasolják, hogy a járművezetők az adott útvonalon a járműveikkel ne várakozzanak az úttesten.
 

Ezt már olvasta!?

Csökkentette bruttó 8 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Országos elektronikus jegyrendszer jöhet létre

A központi rendszer legkésőbb 2019 decemberében kezdi meg működését.

Figyelem! Ismét unokázós csalók!

Egy csopaki, egy herendi és két balatonfüredi idős asszonyt ejtettek tévedésbe az elkövetők a napokban. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a megelőzés lehetőségeire hívja fel a lakosság figyelmét.

Hamarosan nyit a karácsonyi vásár

A napokban kikerültek a lapraszerelt házak elemei a Kossuth utcára.

Veszprémben is bevezették a közlekedési mobiljegyet

A Volánbusz és további 4 nagyváros után Veszprém Megyei Jogú Város helyi közösségi közlekedésében is elérhetővé vált a virológiai kitettséget csökkentő készpénzmentes közlekedési mobiljegy megoldás.

Bakony Média névjegykártya