Országos Angol Nyelvű Drámafesztivál Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém május 10 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Angol nyelv, készségfejlesztés, közösségépítés és színházi élmény három napban

A veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtárban működő American Corner (Amerikai Kuckó) idén tavasszal is megrendezi az Országos Angol Nyelvű Drámafesztivál Veszprémben című programját, a budapesti Amerikai Nagykövetség támogatásával.

A Drámafesztivál története tíz évvel ezelőtt a Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézetében kezdődött, az Intézet akkori oktatója, Katona László, kezdeményezésére, majd az esemény szervezője 2010-ben a veszprémi Amerikai Kuckó lett. Az elmúlt években a program három napossá bővült, a Játékszínből az Agórába költözött, és ma már egy átfogó színházi és tanulási élményt biztosít a fellépő általános-és középiskolás, valamint egyetemista társulatoknak és a közönségnek, több szempontból támogatva a fiatalok szerepének megerősítését.

A 2019-es Drámafesztiválon az ország kilenc városából érkező 15 csoport mintegy 220 résztvevője mutatja be angol nyelvű darabjait, változatos műfajokban és témákban: lesznek antik eredetű és kortárs darabok, saját szerzemények és izgalmas feldolgozások, kacagtató abszurd jelenetek és a kamaszkor kihívásait bemutató előadások is.

A program időpontja: 2019. május 24-26.

Helyszín: Agóra Veszprém Kulturális Központ, színházterem

Az esemény látogatása ingyenes.

Ezt már olvasta!?

Balesettel indult a vasárnap

Három jármű ütközött Herend és Városlőd között a 8-as számú főúton.

Így teheted jobbá a munkahelyedet

A rossz munkahely helyett jobbat kell keresni, de mi van akkor, ha alapvetően nem rossz a munkahely?

Múltidéző bábok

Bemutatóval és kiállítás megnyitóval vette kezdetét a Kabóca Bábszínház fennállásának 15. évfordulóját ünneplő programsorozat.

Új műszer az onkológiának

Egy új, korszerű diagnosztikai eszközt adományozott a Csolnoky Ferenc Kórház részére a Veszprémi Lions Klub és a Veszprémi Tervező Kft. 

Több mint kétszáz tonna szemetet gyűjtöttek

Veszprém húsz kilométeres körzetében összesen tíz helyszínen gyűjtötték a hulladékot a VeSzedd mozgalomhoz kapcsolódva.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika