Országos Angol Nyelvű Drámafesztivál Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém május 10 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Angol nyelv, készségfejlesztés, közösségépítés és színházi élmény három napban

A veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtárban működő American Corner (Amerikai Kuckó) idén tavasszal is megrendezi az Országos Angol Nyelvű Drámafesztivál Veszprémben című programját, a budapesti Amerikai Nagykövetség támogatásával.

A Drámafesztivál története tíz évvel ezelőtt a Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézetében kezdődött, az Intézet akkori oktatója, Katona László, kezdeményezésére, majd az esemény szervezője 2010-ben a veszprémi Amerikai Kuckó lett. Az elmúlt években a program három napossá bővült, a Játékszínből az Agórába költözött, és ma már egy átfogó színházi és tanulási élményt biztosít a fellépő általános-és középiskolás, valamint egyetemista társulatoknak és a közönségnek, több szempontból támogatva a fiatalok szerepének megerősítését.

A 2019-es Drámafesztiválon az ország kilenc városából érkező 15 csoport mintegy 220 résztvevője mutatja be angol nyelvű darabjait, változatos műfajokban és témákban: lesznek antik eredetű és kortárs darabok, saját szerzemények és izgalmas feldolgozások, kacagtató abszurd jelenetek és a kamaszkor kihívásait bemutató előadások is.

A program időpontja: 2019. május 24-26.

Helyszín: Agóra Veszprém Kulturális Központ, színházterem

Az esemény látogatása ingyenes.

Ezt már olvasta!?

Stagnál a hajléktalanok száma

Veszprémben jelenleg több mint 250 hajléktalant tartanak számon az ellátást végző Máltai Szeretetszolgálat szakemberei. Ez a szám évek óta változatlan.

Pikniket tartottak a lezárt Szabadság hídon

Biciklisekkel telt meg a Szabadság híd hétfőn délután. 

Húsz éves az Acro Dance Sporttánc Egyesület

Jubileumi karácsonyi gálával egybekötött táncversennyel ünnepelnek.

Tavasszal ismét földárverés

Márciusban folytatódik az állami tulajdonú földek árverések útján történő értékesítése. Megyénkben összesen 9200 hektár földre lehet majd licitálni.

Főszerepben a közlekedésbiztonság

Egy elméleti oktatás után a fékezés technikáját is kipróbálhatták a veszprémi táboros diákok.

Na-Bed