Hamarosan érkezhetnek a betegek az onkológiára

Írta:  8200 Veszprém február 05 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Napokon belül megkezdődhetnek a kezelések a veszprémi onkológiai centrumban.

A decemberi műszaki átadást követően minden szükséges engedélyt megszereztek, már csak a finanszírozási szerződés megkötése van hátra - ezt dr. Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója jelentette ki a -ben. Mint mondta, ez a központ a megyei mellett Fejér megyének a székesfehárvári kórházhoz tartozó onkológiai sugárterápiás betegek ellátási területét is ellátja.

Elhangzott, Közép-Európa egyik legkorszerűbb Regionális Onkológiai Központja létesült Veszprémben. Az érkezett berendezések kizárólag ide készültek, úgynevezett két azonos egységű eszközt telepítettek be, ez azt jelenti, hogy akár két műszakban is folyamatosan biztosítható az ellátás. Jelenleg Szombathelyen, valamint a fővárosban kapják meg a betegek a szükséges ellátást, ezeket tehermentesíti a veszprémi létesítmény és fed le több mint 600 ezer fős ellátási területet a 62 ágyas részleg.

A stúdióbeszélgetés érintette az egészségügy általános állapotát is. A főigazgató kiemelte, az egészségügyi ellátás sosem omlik össze, de az nem mindegy, hogy milyen szinten bír működni. Dr. Rácz Jenő rámutatott, óriási léptékkel változik az orvostudomány, ezzel azonban nem tud lépést tartani a finanszírozási rendszer. Éves szinten 500 milliárd forint többletforrás szükséges az egészségügybe, hogy elérjük a visegrádi országok átlagát. Ezzel együtt a legégetőbb probléma a humánerőforrás biztostíása. Egy szakorvos képzése több mint tíz évet jelent. Európában jelenleg több mint egymillió egészségügyi dolgozó hiányzik a rendszerből. 

 

Ezt már olvasta!?

Kábítószert termesztett a garázsban

Egy 36 éves férfi és két helyi lakos ellen indítottak nyomozást a veszprémi rendőrök kábítószer birtoklás miatt.

Jelentősen bővül a sportszer kínálat Veszprémben

Hatszáz négyzetméteres veszprémi üzlettel bővül a hazai Hervis sportszer és sportruházat lánc. Csütörtökön nyit, de mi már szerdán belestünk.

Vesztett a magyar kormány a kvótaperben

A tagállamok között elosztott menekültek egy százalékát küldhetik hozzánk.

24 óra alatt hét ittas vezető akadt fenn a rendőrség hálóján

Az elmúlt napon hét ittas járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök, közülük egy balesetet okozott.

Napról napra hidegebb lesz

Szerdán még elérheti a 15°C-ot a maximum, de pénteken már a 10°C sem biztos.

Bakony Média névjegykártya