Érdemes képben lenni a munkalehetőségekkel

Írta:  8200 Veszprém május 18 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Első alkalommal rendezett Karriernapot a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szombaton a Veszprém Arénában.

Az egyik legnagyobb kihívás Magyarországon a munkaerő szűkössége - fogalmazott Porga Gyula polgármester a megnyitó alkalmával. - Jó látni, hogy Veszprém megyében nem csak beszélünk erről, hanem közösen, együttműködve segítünk egymásnak - húzta alá. Hozzátette, a Karriernap alkalmas arra, hogy az érdeklődők megtervezhessék jövőjüket, megismerjék az egyes kiállító cégek karrierlehetőségeit. 

Takács Szabolcs kormánymegbízott felhívta a figyelmet arra, hogy ma Magyarországon kiemelkedő, 70 százalékos a foglalkoztatottság, az elmúlt évhez képest pedig 12 százalékkal nőttek a bérek a kormány munkahelyteremtő és -megtartó programjainak köszönhetően.

 

Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrágazdasági Kamara Veszprém megyei elnöke kiemelte, a rendezvény az álláskeresők és állásváltók mellett a családokra is gondolt a nekik szóló programokkal. Örömét fejezte ki, hogy a kis- és középvállalatok, illetve a multinacionális cégek mellett több oktatási centrum is jelen van a kiállítók között, akik az átképzési lehetőségekről tájékoztatták az érdeklődőket.

Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke rámutatott, a mai gyorsan változó világban érdemes minél szélesebb körben tájékozódni a munkalehetőségekről. Megemlítette még, Veszprém megye munkaképes lakosságának 40 százaléka nem a megyében dolgozik, ezen is javítani szerettek volna a Karriernap megszervezésével.

A nap folyamán mintegy 60 kiállító várta a munkakeresőket.
 

Ezt már olvasta!?

Csúcstechnológiákra épülő növénytudományi központ létesül Keszthelyen

Csúcstechnológiákra épülő növénytudományi tudás- és szolgáltató központ K+F infrastruktúrájának fejlesztésére nyert támogatást a Pannon Egyetem keszthelyi kampusza.

Idén augusztus végéig ezer lakosra 9,2 élveszületés és 13,7 halálozás jutott.

Nem bírt magával, a fogdában kötött ki

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették azt a 22 éves hajmáskéri férfit, aki 48 órán belül háromszor garázdálkodott Veszprémben.

Bezárt egy kultikus veszprémi hamburgerező

Semmi flanc, csilivili teríték. Csak a színtiszta hamburger, esetleg hot-dog. Hiányozni fog ez a letisztultság a belváros kínálatából.  

Belefulladt egy 19 éves fiú a Balatonba

A fiatalember társát a vízirendőrök mentették meg.

Na-Bed