Érdemes képben lenni a munkalehetőségekkel

Írta:  8200 Veszprém május 18 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Első alkalommal rendezett Karriernapot a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szombaton a Veszprém Arénában.

Az egyik legnagyobb kihívás Magyarországon a munkaerő szűkössége - fogalmazott Porga Gyula polgármester a megnyitó alkalmával. - Jó látni, hogy Veszprém megyében nem csak beszélünk erről, hanem közösen, együttműködve segítünk egymásnak - húzta alá. Hozzátette, a Karriernap alkalmas arra, hogy az érdeklődők megtervezhessék jövőjüket, megismerjék az egyes kiállító cégek karrierlehetőségeit. 

Takács Szabolcs kormánymegbízott felhívta a figyelmet arra, hogy ma Magyarországon kiemelkedő, 70 százalékos a foglalkoztatottság, az elmúlt évhez képest pedig 12 százalékkal nőttek a bérek a kormány munkahelyteremtő és -megtartó programjainak köszönhetően.

 

Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrágazdasági Kamara Veszprém megyei elnöke kiemelte, a rendezvény az álláskeresők és állásváltók mellett a családokra is gondolt a nekik szóló programokkal. Örömét fejezte ki, hogy a kis- és középvállalatok, illetve a multinacionális cégek mellett több oktatási centrum is jelen van a kiállítók között, akik az átképzési lehetőségekről tájékoztatták az érdeklődőket.

Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke rámutatott, a mai gyorsan változó világban érdemes minél szélesebb körben tájékozódni a munkalehetőségekről. Megemlítette még, Veszprém megye munkaképes lakosságának 40 százaléka nem a megyében dolgozik, ezen is javítani szerettek volna a Karriernap megszervezésével.

A nap folyamán mintegy 60 kiállító várta a munkakeresőket.
 

Ezt már olvasta!?

Veszprém megye, szeretlek!

Idén ősszel a Magyarország, szeretlek! című műveltségi vetélkedőben megyéink mérik össze tudásukat és jókedvüket!

Jelentősen bővül a sportszer kínálat Veszprémben

Hatszáz négyzetméteres veszprémi üzlettel bővül a hazai Hervis sportszer és sportruházat lánc. Csütörtökön nyit, de mi már szerdán belestünk.

Változik a vonatok közlekedési rendje karácsonykor és az év végén

Változik a vonatok közlekedési rendje az ünnepi időszakban - közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Ismét hackertalálkozót rendeznek Budapesten

Immáron 13. alkalommal gyűltek össze az etikus hacker szakma képviselői Budapesten, Közép-Kelet-Európa IT biztonsági fesztiválján, a Hacktivity-n.

Országszerte 360 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak

Többek között elakadt, karambolozó vagy árokba csúszott járműveket kellett menteniük.

Na-Bed