Diák- és családi nap a Veszprémvölgyben

Írta:  8200 Veszprém május 21 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A fenntartható környezetvédelemre hívja fel a figyelmet az idén harmadik alkalommal megtartott Fenntarthatóság mindenKOR eseménysorozat a hétvégén. 

Már az első alkalommal bíztam az esemény sikerében, ami minden évben gazdagodott eddig - mondta a programot beharangozó sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester. Véleménye szerint az új, fenntartható környezetvédelmi szemléletet később a gyerkek megtanítják a szülőknek is. Elhangzott, pénteken csoportosan érkeznek az iskolások a völgybe, szombaton pedig a családokat várják

Temesvári Balázs, a szervező Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója kiemelte, nemcsak a cég leányvállalatai vesznek részt az eseményen, hanem több mint harminc, hasonló gonolkodású szervezet is a segítségükre lesz, akiket sorra felkeresve alakulhat ki a résztvevőkben a fenntarthatóság ideológiája. 

Az idei év tematikája nyitott a művészetek felé, ezért rendeznek „Hulladékból használati eszköz” kiállítást az általános iskolások műveiből, bemutatják a Pannon Egyetem raklapfestő versenyére készült alkotásokat, vasból készült szobrok díszítik majd a Séd-völgyét, nyitott műterembe pillanthatnak be az érdeklődők, ahol kortárs művészek alkotnak a közönség előtt „Veszprém az energiatakarékos város” témában és lesz élőben kukadekoráció festés is.

Elhangzott, egyedülálló programsorozattal mutatják be, hogyan éljünk harmóniában a minket körülölelő természettel. Több mint 30 partner segít ebben, ezer diák és számtalan családot várnak a két nap során. Valamennyi érkező pecsétgyűjtő füzettel járhatja az egyes állomáshelyeket.

A „Fenntarthatóság mindenKOR” elnevezésű rendezvény rámutatott arra, hogy a mai kor embere igenis nyitott a fenntarthatóság eszméjének befogadására és gyakorlati alkalmazására. Ugyanakkor ehhez megerősítésre és támogatásra van szüksége. A VKSZ Zrt. ebben próbál segíteni, hogy saját működésén és cégfilozófiáján keresztül a nagyközönségnek is átadja a fenntarthatóság szellemiségében képviselt értékeit.

Ezt már olvasta!?

A bátorság, az öntudat és a győzelem napja

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából ünnepélyes állománygyűlést tartott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Az új-zélandi Rolleston-hegyről lefelé tartva lezuhant és életét vesztette hétfőn egy Aucklandban élő magyar hegymászó, Verhás Gergő.

Tankerületi tanévnyitó

Sikeres, nyugodt tanév van mögöttünk, és ilyen legyen az idei is – ezt kívánta az intézményvezetőknek a Vetési gimnáziumban tartott ünnepélyes tankerületi tanévnyitó értekezleten a Veszprémi Tankerület igazgatója. 

Deák Kristóf alkotása kapta a legjobb rövidfilmnek járó díjat

A 89. Oscar-gálán hirdették ki a lenyűgöző sikert.

Hóembert ma még nem építhetünk

Hétfőn borongós idő lesz, a déli órákig számíthatunk kevés csapadékra.

Na-Bed