Diák- és családi nap a Veszprémvölgyben

Írta:  8200 Veszprém május 21 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A fenntartható környezetvédelemre hívja fel a figyelmet az idén harmadik alkalommal megtartott Fenntarthatóság mindenKOR eseménysorozat a hétvégén. 

Már az első alkalommal bíztam az esemény sikerében, ami minden évben gazdagodott eddig - mondta a programot beharangozó sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester. Véleménye szerint az új, fenntartható környezetvédelmi szemléletet később a gyerkek megtanítják a szülőknek is. Elhangzott, pénteken csoportosan érkeznek az iskolások a völgybe, szombaton pedig a családokat várják

Temesvári Balázs, a szervező Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója kiemelte, nemcsak a cég leányvállalatai vesznek részt az eseményen, hanem több mint harminc, hasonló gonolkodású szervezet is a segítségükre lesz, akiket sorra felkeresve alakulhat ki a résztvevőkben a fenntarthatóság ideológiája. 

Az idei év tematikája nyitott a művészetek felé, ezért rendeznek „Hulladékból használati eszköz” kiállítást az általános iskolások műveiből, bemutatják a Pannon Egyetem raklapfestő versenyére készült alkotásokat, vasból készült szobrok díszítik majd a Séd-völgyét, nyitott műterembe pillanthatnak be az érdeklődők, ahol kortárs művészek alkotnak a közönség előtt „Veszprém az energiatakarékos város” témában és lesz élőben kukadekoráció festés is.

Elhangzott, egyedülálló programsorozattal mutatják be, hogyan éljünk harmóniában a minket körülölelő természettel. Több mint 30 partner segít ebben, ezer diák és számtalan családot várnak a két nap során. Valamennyi érkező pecsétgyűjtő füzettel járhatja az egyes állomáshelyeket.

A „Fenntarthatóság mindenKOR” elnevezésű rendezvény rámutatott arra, hogy a mai kor embere igenis nyitott a fenntarthatóság eszméjének befogadására és gyakorlati alkalmazására. Ugyanakkor ehhez megerősítésre és támogatásra van szüksége. A VKSZ Zrt. ebben próbál segíteni, hogy saját működésén és cégfilozófiáján keresztül a nagyközönségnek is átadja a fenntarthatóság szellemiségében képviselt értékeit.

Ezt már olvasta!?

Országszerte több mint 400 esethez riasztották a katasztrófavédelem egységeit.

Visszatérnek a kemény fagyok

Napról napra hidegebbek lesznek az éjszakák és a napi maximumok is csökkennek. Hó azonban nem érkezik.

Csökken az üzemanyagok ára

A Mol bruttó 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Országos figyelmet kapott a sajátos veszprémi útjavítás

Az új év első napjaiban rohamos gyorsasággal terjedt el a közösségi oldalon az a fotó, amely egy szokatlan útjavítást mutat Veszprémből.

Szünidei étkeztetés

Az iskolai tavaszi szünet időtartama alatt is biztosítja a rászoruló gyermekek étkeztetését az önkormányzat.

Na-Bed