Újabb fejlesztés történt a veszprémi állatkertben

Írta:  MTI/8200.hu május 22 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Operatív központtal bővült a Veszprémi Állatkert, amiből a látogatók közvetlenül keveset láthatnak, a dolgozóknak azonban hatalmas segítséget jelent a jövőben. 

Állatorvosi klinikát, takarmánykonyhát, valamint a személyzetnek jobb munkakörülményeket biztosító épületegyüttest adtak át a Veszprémi Állatkertben, a beruházás a Modern Városok Program részeként valósult meg.

A keddi átadó ünnepségen az intézmény igazgatója elmondta, hogy az uniós program keretében az elmúlt másfél év során 2,5 milliárd forintos fejlesztés történt, ebből 800 millió forintot fordítottak a négy épületegyüttesből álló beruházásra. Kifejtette: az 1800 négyzetméteres épületegyüttesben az állatorvosi rendelőn és a takarmánykonyhán kívül az érkező állatok fogadására alkalmas karantén, kórterem és az 50 fős személyzet munkáját segítő öltöző és étkező kap helyet. Hozzátette: az épület tetején napkollektorokat helyeztek el, a vízellátást pedig részben az esővíz összegyűjtésére alkalmas tartályok segítségével biztosítják.

 

A Modern Városok Program korábbi beruházásaiként a 30 hektáros állatkertben megvalósult egy új oroszlánház, medvekifutó, valamint két új ház és kifutó patás állatok számára. A következő időszakban az állatkert fejesvölgyi területén várható fejlesztés - fűzte hozzá Török László. 

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képvselője az átadó alkalmával örömét fejezte ki, hogy családjával havonta látogatja az állatkertet és minden alkalommal lát új dolgokat. - Az Operatív Központ az egész állartketi közösség kényelmét szolgálja - jegyezte meg. 

Brányi Mária alpolgármester emlékeztetett, évente mintegy 400 ezren látogatnak el az állatkertbe, amely a térség leglátogatottabb turisztikai attrakciója. - Minőségi váltás valósult meg az állatkertben. Nemcsak területileg lett a korábbi háromszorosa, hanem a vonzereje is hatványozottan nagyobb lett. A megfelelő látogatói színvonal biztosításához időszerű volt a háttérbe folyó munka támogatása ezekkel a létesítményekkel - tette hozzá.

Ezt már olvasta!?

Több tucat gyermektől vettek ujjlenyomatot

A legkisebbeknek szerveztek baleset-megelőzési programot a Jutasi úti városrészben.

Rekordot döntöttek a magyar milliárdosok

Vagyonuk egy év alatt 890 milliárd forinttal 4267,4 milliárd forintra nőtt 2017 végére a napi.hu hírportál kiadványának becslése szerint.

Vasárnap kezdődik a téli időszámítás

Vasárnap éjjel 3 órakor kell visszaállítani az órákat 2 órára.

Öten egy ellen

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt az öt férfit, akik egy veszprémi szórakozóhely előtt verekedtek.

Módosította a parlament a munka törvénykönyvét

Megszavazta a parlament szerdán a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidőbeosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.

Na-Bed