Nem vagyok egy elvarázsolt művész

Írta:  8200 Veszprém február 05 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Tudja mi a közös Rómeó és Júlia Mercutioja és a Hupikék törpikék Okoskája között? Bereczki Zoltánnal beszélgettünk musicalekről, zenéről, televíziózásról.

Jelenleg mint színész, énekes, producer ismerhet a közönség, a gyerekkorod azonban sportolással telt.

A mai napig hálás vagyok ezért a szüleimnek, nagyban megkönnyíti ez a múlt a felkészülést egy-egy koncertturnéra, hosszabb próbákra, jobban be tudom osztani az energiámat. Az elhivatottság azonban hiányzott, hogy a sport legyen az életem.

Mikor kerültél kapcsolatba a zenével?

Mindig is érdekelt. Édesapám elmeséléséből tudom, hogy kicsi koromban az egyik pelenkacserénél annyira jól éreztem magam, hogy elkezdtem fütyörészni, pedig még beszélni sem tudtam. Talán itt kezdődött a profi énekesi pályafutásom. Az első zenei válogatást sem a szüleimtől kaptam, hanem magam állítottam össze. Ennek ellenére 20 éves koromig nem tudtam, hogy mi lesz belőlem.

Közgazdaságot is tanultál.

Anyukám vágyát elégítettem ki ezzel. A felkészítő nulladik évfolyamig jutottam, de a tanultaknak később hasznát vettem, ahogy a számítástechnikai középiskolának is, főleg most, az elektronikus zene világában, amikor minden digitális. Ezekkel azt értem el, hogy nem veszek el az életben, nem egy elvarázsolt művész lett belőlem. Sokan képesek arra, hogy belefeledkeznek egy munkába, nem érdeklődnek más iránt. Mindig nyitott vagyok a körülöttem zajló dolgokra, legyen az színházi háttérmunka, klipkészítés, vagy kiadói feladatok.

Végül a színháznál, a musicalnél kötöttél ki.

Barátaimmal alapítottunk egy klub zenekart, ami annyira jól sikerült, hogy komolyabban is foglalkozni kezdtünk a hangszereinkkel, én a hangommal. Így ismerkedtem meg egykori tanárommal, aki a musical felé sodort, aminek eredményeként 18 évet töltöttem a színpadon.

A színházi szerepek mellett egyre többször tűntél fel a televízióban.

A menedzseremmel együtt tudatosan építjük a karrierem. Nagyon sokat számít, ha valaki szerepel a televízióban, később is jobban emlékeznek rá, a saját munkát is segíti. Az első ilyen szereplésem a Nagy duett című műsorban volt, ahol versenyzőként tűntem fel. Akkor jött ki az Álomkép című albumom, hirtelen felkerültem a pop palettára is, ehhez arcot társított a közönség. Később zsűriként, majd producerként segítettem a munkát. Azóta is töretlenül gyümölcsöző a kapcsolatom a csatornával.

Meghatározó pont volt az életedben a Rómeó és Júlia című musical, amiben Mercutiot alakítottad.

A darabnak köszönhetően egy ország ismert meg minket, de nem lehet, hogy ezzel azonosítsanak be. Tovább akartam menni, ezért készült el 2010-ben a szóló lemezem, vagy előtte Szinetár Dórával a Musical duettek. Tavaly jött A lepkegyűjtő című színpadi thriller, ami elérte a 40 előadást. Májusban újabb prózai darabot mutatunk be. Azt akarom, hogy mindig legyenek új dolgok körülöttem. Nem szeretem, ha beskatulyáznak, akkor inkább lépek.

Ezzel együtt a szinkronrendezők is gyakran megtalálnak.

Ennek még nem találtam meg a ritmusát. Ki lehet hozni belőlem egy közép szintűnél jobb munkát, de sosem lesz számomra ez igazi sikerélmény. Időnként hívnak, szívesen elmegyek, vagy felénekelek egy dalt, de sok energiát jelent számomra.

A sok szerep közül megakadt a szemem a Hupikék törpikék Okoskáján.

Ez is jó példa arra, amit mondtam. Visszahallgatva már most jobban tudnám csinálni. A rajongók egyébként szeretik. Megemlíteném még egyébként a Susi és Tekergő című rajzfilmet, ahol Oroszlán Szonja a párom.

A rád jellemző széles művészeti paletta a február 7-i, veszprémi koncerteden is megmutatkozik?

Nagyon dinamikus műsorral érkezünk Nikával közösen, elsősorban saját dalokkal, de lesz néhány kevésbé ismert, ám nem kevésbé szórakoztató produkció is. A közel 100 perces műsort természetesen élő zenekar kíséri majd.  

Ezt már olvasta!?

Véget ér a tanév, kezdődik a nyári szünet

Több mint 1,2 millió általános iskolás és középiskolás számára ér véget a tanítás.

Csökkentette bruttó 8 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Megkezdődött az influenza-oltóanyagok kiszállítása a Veszprém megyei háziorvosokhoz

A védőoltást érdemes még a járványok megkezdődése előtt beadatni, mivel a teljes védettség kialakulása 14 napig tart.

A hőguta és a napszúrás megelőzésének fontosságára is felhívta a figyelmet az orvos.

E-ON helyett Főgáz? Mit kell most tenni?

Az első FŐGÁZ számlát leghamarabb 2016 februárjában kapja meg a fogyasztó.

Na-Bed