Épül a kelet-nyugati tengely Kép: Veszprém Tv

Épül a kelet-nyugati tengely

Írta:  Veszprém Tv május 31 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A tervek szerint az év végére elkészülnek ezzel az egy kilométeres szakasszal.

Jó ütemben haladnak Veszprémben a kelet – nyugati közlekedési tengely első ütemének építési munkálatai. A kivitelezők a Pápai út és a Kistó utca közötti szakaszon már a beruházás több mint 70%-át megvalósították. A tervek szerint az év végére elkészülnek ezzel az egy kilométeres szakasszal.

A következő lépés az érintett utak rekonstrukciója lesz, majd a Modern Városok Programban keretében valósulhat meg az új völgyhíd és az összekötés a Jutasi úttal - tudósított a Veszprém Tv

Az első szakasz 1,3 milliárd forintból valósul meg - nyilatkozta Porga Gyula polgármester, hozzátéve, ez nem rekonstrukció, hanem egy új útszakasz alakul ki. Elmondta, a második szakaszban - amire a vállalkozók már beküldték az ajánlataikat - a Pápai út és a Kistó utca rekonstrukciója történik meg várhatóan 1,2 milliárd forintból. A Jutasi út és a Kistó utca összeköttetése jelenleg a tervezés fázisában van és a Modern Városok Program biztosítja a finanszírozást. 

Az építkezés elsődleges célja a túlterhelt Házgyári út, illetve a belvárosi útszakaszok tehermentesítése belső útgyűrűként.

Ezt már olvasta!?

Így még nem látott embert vattacukrot enni

Egy televíziós vetélkedőben volt ez a feladat: minél előbb elpusztítani egy adag vattacukrot. Ön képes lenne erre 3 másodperc alatt?

Teherautókat és buszokat ellenőriz a rendőrség a jövő héten

eherautókat és buszokat ellenőriznek a rendőrök a jövő héten - közölte a rendőrség pénteken honlapján.

Egy nap forróság

Csütörtökön 35°C várható, a hétvégén lehűlés érkezik. 

Továbbra is elérhetőek a térítésmentes influenza-oltások a háziorvosoknál

Veszprém megyében még 19 ezer adag felnőtt és 50 adag 3 éven aluli gyermekek számára adható, térítésmentes oltóanyag áll rendelkezésre a háziorvosi praxisokban. 

Minőséggel figyeljünk egymásra

A Dózsaváros óvodásai, iskolásai, valamin civil szervezetek tagjai rendeztek meghitt programot karácsony közeledtével a városrészen élőknek.

Na-Bed