Hogyan történik a fűtési hődíj elszámolása?

Írta:  8200 Veszprém június 06 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Minden évben felmerül a kérdés, mikor, miért akkor és miért úgy számoljuk el a hődíjat a távfűtéses lakások esetében.

"A 2018/2019. fűtési időszak hődíjelszámolása május 31-i fordulónappal történik. Amennyiben a fűtési hődíj elszámolása légtérfogat-arányosan történik, akkor a július havi számlában küldjük meg az elszámolást" - olvasható a VKSZ Zrt. honlapján

Ha költségmegosztók mérési eredménye alapján kell megállapítani a díjat, akkor a leolvasással, kiértékeléssel a társasház/lakásszövetkezet bíz meg egy vállalkozót. A fűtési költségmegosztás végeredményét a közös képviselő/szövetkezeti elnök által aláírt adatok beérkezésétől számított 60 napon belül a „VKSZ” Zrt. elszámoló számlát készít.

A feldolgozás a nyári időszakban folyamatosan történik, a meghatározott 60 napnál többnyire rövidebb átfutási idővel az elszámoló számlák elkészülnek és általában minden évben augusztus, szeptember, október hónapokban érkezik a postaládákba. Ezt követően a számlán megjelölt fizetési határidőig kell teljesíteni a visszautalás/terhelés összegét.

Fentiek alapján látható, hogy nem csak és kizárólag a közszolgáltatón múlik, mikor kerül egy esetleges visszatérítés az ügyfél számlájára - írják. 

Ha a tulajdonosi közösség költségmegosztók alkalmazásáról döntött, akkor a költségosztók adatainak leolvasásával, az adatok kiértékelésével, a korrekciós tényezőkkel kapcsolatos észrevételekkel kapcsolatban a tulajdonosi közösség képviselőjéhez kell, hogy forduljon a fogyasztó. A Szolgáltató a tulajdonosi közösség képviselője által átadott, az egyes lakásokra osztott hőmennyiség (GJ) adatok alapján készíti el az elszámoló számlát.

További részletes információ kérhető az Ügyfélszolgálati Irodában, a Haszkovó u. 11/A szám alatt.

Ezt már olvasta!?

Csökken a gázolaj ára

Csökkenti a Mol bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Drágulnak a lottójátékok

A játékok ára egységesen 250 forintra emelkedik.

Vállalkozói sikertörténetek Veszprém megyében

Rendhagyó pódiumbeszélgetés keretében mutatták be a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozói sikertörténeteket felvonultató kiadványát a napokban.

Navracsics Tibor szerint nincs olyan európai uniós ország, ahol ne terhelnék súlyos problémák az oktatást.

Rászorulók kaptak füstérzékelőket

A fűtési szezon indulásával hangsúlyozottan fontos lett a szén-monoxid jelző berendezések mellett a füstérzékelők használata is.

Na-Bed