Jövő év karácsonyára kapunk egy sportuszodát

Írta:  8200 Veszprém június 14 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Elhelyezték a Veszprém Városi Sportuszoda alapkövét és időkapszuláját pénteken délután. Másfél év múlva csobbanhatunk az új létesítményben.

Veszprémben nem kell rekkenő hőség ahhoz, hogy bizonyítsuk, milyen óriási szüksége van a város közösségének egy uszodára - fogalmazott Porga Gyula polgármester az ünnepség alkalmával. Mint mondta, azok közé a megyei jogú városok közé tartozunk, ahol nincs 50 méteres medence. - Régi vágya volt a városlakóknak, hogy egy méltó, 21. századi létesítménnyel gazdagodjunk. A Modern Városok Program keretén belül az első kérésünk az volt, hogy a sportuszoda létesítése megtörténjen. Hosszú egyeztetés után eljött az a pillanat, amit ma közösen ünneplünk. A tervek szerint 2020 november végén, december elején átadhatjuk a felépült városi uszodát - ismertette.


Porga Gyula

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője köszönetét fejezte ki a Kormánynak, hogy elindította a Modern Városok Programját. - Ez nemcsak városi, hanem térségi fejlesztés is - húzta alá, megjegyezve, a sport és szabadidő foglalkozások mellett több mint 20 iskolából közel 1500 gyermek vehet majd részt úszásoktatáson. 


Ovádi Péter

Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szerint ez egy nagyon fontos fejlesztés a sportállamtitkárság számára. - Az egyik legfontosabb törekvésünk, hogy az ország minden szegletében épüljön fel egy modern sportlétesítmény. Minden korosztály számára elérhető legyen a színvonalas sportolási lehetőség. Veszprém egy igazi sportos város. A vizes sportok szerelmesei azonban eddig nem lehettek maradéktalanul elégedettek. Óriási lökést ad ez a beruházás az egész magyar úszósportnak és a többi sportágazatnak egyaránt - vélekedett. 


Sárfalvi Péter

Dr. Janó Márk Ádám az alapkőletételen emlékeztetett, a 2016-os megállapodás alkalmával az volt a Kormány célja, hogy a helyi igényeket igyekezzenek kielégíteni, és minél komfortosabbá, könnyebbé tenni a mindennapokat az itt élők számára.


Dr. Janó Márk Ádám

Az eseményen a sportuszoda megvalósulása kapcsán örömét fejezte még ki Rasovszky Kristóf, kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok magyar úszó. - Megvalósul egy régi veszprémi álom - fogalmazott. 

Elhangzott még, Veszprém város életében komoly fordulópont, óriási lehetőség, hogy bekerült a Modern Városok Programba a városi sportuszoda megvalósulása. A projekt célja, hogy Veszprém és vonzáskörzete polgárainak mozgás és vízilabda sport, rekreációs és szabadidő, valamint az úszás oktatás új, korszerű létesítménye megvalósulhasson. A Veszprémi Sportuszoda építése a nemzetgazdasági szempontból kiemelt státuszba került. 

Egy kormányhatározat értelmében 14,7 milliárd forint áll rendelkezésre erre a projektre - tudtuk meg Schimdt Istvántól, városfejlesztési főtanácsadótól, a Modern Városok Program koordinátorától.

Készül egy versenyúszásra alkalmas 50x25 méteres medence, mellette egy bemelegítő medence, ami 12,5x25 méteres lesz, illetve létrejön egy 11,5x7 méteres tanmedence. Minden olyan vizes szolgáltatás megjelenik az épületben, ami a szabadidős tevékenységet szolgálja, mint például wellness, gyermekeknek pancsoló medence, szolárium, szauna. Mindez természetesen a lakosság számára is teljesen nyitott lesz. Mindezeken túl 1000 fő befogadására alkalmas lelátó is épül. 

Az uszoda jövő év végére készül el, egy évvel később befejeződig a jégcsarnok megépítése és az aréna fejlesztése, ezzel párhuzamosan pedig elkészül a 8-as és a 82-es út összeköttetése, ami tehermentesíti a meglévő úthálózatot.


 

Ezt már olvasta!?

Tragédia a 710-esen

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Papkeszi külterületén szerdán este.

Frontális ütközés a belvárosban, több sérült

Frontálisan ütközött egy helyi járatos autóbusz, valamint egy személyautó pénteken dél után nem sokkal az Óvári Ferenc utcában. 

Erősödik a harc a hazai online kereskedelemben

Továbbra is az Extreme Digital áll a magyarországi online kereskedelmi toplista élén.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Emeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Arra vagyunk kényszerítve, hogy felhagyjunk a napi rutinnal

A koronavírus olyan betegség, amely nem csak az emberi szervezetet teszi próbára, de az emberi közösségeket is - fogalmazott közleményében Porga Gyula polgármester.

Bakony Média névjegykártya