Két pedagógus kapott Pro Meritis díjat a Kossuth iskolából Fotó: Facebook/Porga Gyula

Két pedagógus kapott Pro Meritis díjat a Kossuth iskolából

Írta:  8200 Veszprém június 16 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Áldozatos, példamutató oktató- nevelő munkájukat ismerték el. 

Nagyné Dömös Erika 1990 óta a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola magyar- orosz szakos tanára. 1998 óta látja el az igazgatóhelyettesi feladatokat. Osztályfőnökként és szaktanárként egyaránt fontos feladatnak tekinti a tehetséggondozást. Mindig nyitott volt a szakmai megújulásra, ismereteit a napi tanításban, tehetséggondozásban, versenyeztetésben kamatoztatja. Tanítványai évek óta a versenyek megyei és országos fordulóján is a legjobbak között szerepelnek. Aktívan kiveszi a részét az iskolai programok lebonyolításában, színvonalas ünnepi műsorokat szervez a hagyományőrzési szempontokat szem előtt tartva. Több évtizedes példamutató oktatói munkájával kivívta a diákság, a szülők, valamint a nevelőtestület megbecsülését, tiszteletét is. Szakmai felkészültsége, egyénisége, lelkiismeretes munkája révén az intézmény meghatározó személyisége. Mindig az iskola jó hírnevének megóvására és öregbítésére törekszik. 2019-ben Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere kimagasló oktató- nevelő munkája elismeréseként Nagyné Dömös Erika részére Pro Meritis érmet adományoz.

Győriné Rapp Erzsébet 1977-ben, pályakezdőként helyezkedett el jelenlegi munkahelyén, a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában, ahol tanítási gyakorlatát is végezte. Lelkiismeretes, példamutató pedagógus, aki magas színvonalú szakmai munkát végzett a biológia, a földrajz, valamint a természetismeret oktatás területén. Fontos feladatának tekintette a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatását, beilleszkedésének elősegítését. Hosszú éveken keresztül látta el a gyermek- és ifjúságvédelmi felelős munkáját, együttműködött a nevelő- gondozó tevékenységben résztvevő intézményekkel. Rendszeresen szervezett adománygyűjtő megmozdulásokat is. Szakmai továbbképzéseken folyamatosan képezte magát. Aktívan működött közre az iskola által szervezett programok lebonyolításában. Hivatását egyetlen intézményhez kötődve Veszprém város szellemi színvonalának megőrzéséért végezte. 2019-ben Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere áldozatos, példamutató oktató- nevelő munkája elismeréseként Győriné Rapp Erzsébet részére Pro Meritis érmet adományoz.

 

 

Ezt már olvasta!?

A terjedő, védett nádasok miatt szűkül a strandok területe.

Kivonták a forgalomból a Rossmann puffasztott kukorica ostyáját

A hivatal kéri, hogy aki vásárolt a termékből, ne fogyassza el.

Rálőtt szomszédja kutyájára

Légpuskával lőtte meg szomszédja négylábúját egy várpalotai férfi.

Három új útvonalat nyit Budapestről a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság a tavaszi menetrendben.

Csalók küldenek a NAV nevében hamis elektronikus leveleket

Csalók küldenek a NAV nevében hamis elektronikus leveleket, hogy adó-visszatérítésre hivatkozva személyes ügyféladatokat szerezzenek meg - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

Na-Bed