Ünnepel a Családi Társasjáték Egyesület

Írta:  8200 Veszprém június 17 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Születésnapi Társasjáték Fesztivállal ünnepli alapításának három éves évfordulóját a veszprémi Családi Társasjáték Egyesület.

Ebből az alkalomból rendhagyó programokkal készülnek a szervezők. Június 22-én délután a Hangvillában még több társasjátékkal és izgalmas meglepetésekkel várnak mindenkit. A játékmesterek közel 200 játékból segítenek a résztvevőknek betanulni és játszani azzal a játékkal, ami az ízlésükhöz legközelebb áll.

A Családi Társasjáték Egyesület kiemelt célkitűzése, hogy más társegyesületek felé is nyisson. A szervezők ezért ezúttal több klubot, társasjáték csoportot, bloggert, és youtubert hívtak meg az ország különböző pontjairól, hogy részt vegyenek az esemény előtti kerekasztal beszélgetésen, ahol megosztják egymással tapasztalataikat.

Az egyesület tagjai büszkék rá, hogy úttörői voltak annak az útnak, amit azóta számos társasjáték csoportosulás és egyesület követ. Ma már szinte minden városban vannak elszigetelt társaságok, az egyesület azonban szeretné elérni, hogy ezek között elkezdődjön egyfajta kommunikáció, tapasztalatcsere és kölcsönös támogatás.

A Családi Társasjáték Egyesület három évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy támogassaa társasjátékok iránt érdeklődök körét és bővítse azok táborát, akik szívesen csatlakoznának ehhez a nem mindennapi társas kikapcsolódáshoz és hobbihoz. Ennek két fő oka van. Az egyszerűbbik, hogy szeretnék az emberek fejében újraírni a társasjátékokról alkotott régi sztereotípiákat (gyerekeknek való és hosszú/unalmas, mint a Gazdálkodj okosan! vagy a Ki nevet a végén?). A másik ok, hogy a modern kor digitális eszközei hiába kötnek össze egymástól távol élő embereket, ha közben az egy lakásban élőket eltávolítják egymástól. Egyre csökken (főleg a fiatalok körében) a valódi személyes kapcsolatok száma és minősége. A társasjátékozás hús-vér embereket hoz össze egy asztal körül. Barátságokat teremt és kikerülhetetlenül generál interakciókat, miközben még fejleszti is a játékosokat.

Manapság a társasjátékok és a társasjáték kultúra ismét virágkorát éli. Megközelítőleg 2000 db új társasjáték jelenik meg évente.
 

Ezt már olvasta!?

Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Országos Angol Nyelvű Drámafesztivál Veszprémben

Angol nyelv, készségfejlesztés, közösségépítés és színházi élmény három napban

Fogászati vizsgálaton esett át Szása

A Veszprémi Állatkert szibériai tigrise az utóbbi napokban kevesebbet evett, ezért volt szükség a beavatkozásra.

Busz és személyautó karambolózott a Házgyárin

Egy teherautó is érintett volt a balesetben.

Országszerte több a beteg

Az intenzív ellátást igénylők száma csaknem meguplázódott az előző héthez viszonyítva.

Na-Bed