Ünnepel a Családi Társasjáték Egyesület

Írta:  8200 Veszprém június 17 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Születésnapi Társasjáték Fesztivállal ünnepli alapításának három éves évfordulóját a veszprémi Családi Társasjáték Egyesület.

Ebből az alkalomból rendhagyó programokkal készülnek a szervezők. Június 22-én délután a Hangvillában még több társasjátékkal és izgalmas meglepetésekkel várnak mindenkit. A játékmesterek közel 200 játékból segítenek a résztvevőknek betanulni és játszani azzal a játékkal, ami az ízlésükhöz legközelebb áll.

A Családi Társasjáték Egyesület kiemelt célkitűzése, hogy más társegyesületek felé is nyisson. A szervezők ezért ezúttal több klubot, társasjáték csoportot, bloggert, és youtubert hívtak meg az ország különböző pontjairól, hogy részt vegyenek az esemény előtti kerekasztal beszélgetésen, ahol megosztják egymással tapasztalataikat.

Az egyesület tagjai büszkék rá, hogy úttörői voltak annak az útnak, amit azóta számos társasjáték csoportosulás és egyesület követ. Ma már szinte minden városban vannak elszigetelt társaságok, az egyesület azonban szeretné elérni, hogy ezek között elkezdődjön egyfajta kommunikáció, tapasztalatcsere és kölcsönös támogatás.

A Családi Társasjáték Egyesület három évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy támogassaa társasjátékok iránt érdeklődök körét és bővítse azok táborát, akik szívesen csatlakoznának ehhez a nem mindennapi társas kikapcsolódáshoz és hobbihoz. Ennek két fő oka van. Az egyszerűbbik, hogy szeretnék az emberek fejében újraírni a társasjátékokról alkotott régi sztereotípiákat (gyerekeknek való és hosszú/unalmas, mint a Gazdálkodj okosan! vagy a Ki nevet a végén?). A másik ok, hogy a modern kor digitális eszközei hiába kötnek össze egymástól távol élő embereket, ha közben az egy lakásban élőket eltávolítják egymástól. Egyre csökken (főleg a fiatalok körében) a valódi személyes kapcsolatok száma és minősége. A társasjátékozás hús-vér embereket hoz össze egy asztal körül. Barátságokat teremt és kikerülhetetlenül generál interakciókat, miközben még fejleszti is a játékosokat.

Manapság a társasjátékok és a társasjáték kultúra ismét virágkorát éli. Megközelítőleg 2000 db új társasjáték jelenik meg évente.
 

Ezt már olvasta!?

Kéményseprési ügyekben a társasházak speciális helyzetben vannak

Ahol a kémény osztatlan közös tulajdonban van, a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve végzi az égéstermék-elvezetők rendszeres ellenőrzését.

Veszprémi aranyérem a nyíltvízi úszó Eb-n

Rasovszky Kristóf aranyérmet nyert szerdán 5 kilométeren a nyíltvízi úszók skóciai Európa-bajnokságán.

Tíz éve költözött Veszprémbe Pablo

2007-ben érkezett hozzánk, mint a Veszprémi Állatkert első szélesszájú orrszarvúja.

A parlagfűszezon még tart, de már a végéhez közeledik

Az allergiások a következő napokban számíthatnak még kellemetlen tünetekre.

24 órás sebességmérési maraton - itt vannak az eredmények

Az ellenőrzött járművezetők nagy többsége betartotta a szabályokat.

Na-Bed