Megjelent a Veszprém Portré Nyár című száma

Írta:  8200 Veszprém június 18 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az internetes lap központi témája ezúttal Veszprém és környékének nyári programkínálata.

Az új lapszámban többek között Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Ovádi Péter országgyűlési képviselő mesél legkedvesebb helyi kötődéseiről, megszólal a két legnagyobb veszprémi fesztivál megálmodója, Muraközy Péter (Veszprémi Utcazene Fesztivál) és Mészáros Zoltán (VeszprémFest), de ahhoz is találnak tippeket, hogyan töltsék ki a nyarat a Balatonnál és a Bakonyban, ha a fürdőzésnél többre vágynak.

A Veszprém Portré IDE KATTINTVA érhető el. 

 PORGA GYULA: Balatoni kisfiúból veszprémi felnőtt
"Életem jelentős részét a Balaton-parton töltöttem, ennek ellenére nem vagyok nagy strandoló, azonban a közös családi programjaink fontos része a strandok látogatása, hiszen a gyerekeim és a feleségem nagyon szeretnek víz közelben lenni. A tó közelsége miatt mi az a „munkaidő után leugrunk a strandra” típusú család vagyunk. Kedveljük az alsóörsi és a csopaki strandot, ahol a gyerekek találkozhattak az osztálytársaikkal, barátaikkal. Természetesen a kenesei strandot is gyakran látogatjuk, mivel édesanyám a mai napig a településen él."

MURAKÖZY PÉTER: A veszprémi nyár esszenciája
"Mostanában azok a pillanatok a kedvenceim, amikor írunk valamit egy zenekarról, megosztunk pár dalt – mintha fülekbe suttognánk –, a közönségünk pedig hisz nekünk, hogy ez jó lesz. Majd eljönnek és pár dal után megtapasztalják, hogy amit hallanak, tényleg zseniális."

NAGYON BALATON: Egy tó, tengernyi program: “nagyon balatoni” nyár
“Ha létezne olyan verseny, ahol az egy tóra eső legtöbb fesztivált díjaznák, a Balaton jó eséllyel pályázhatna az aranyérmes helyre. Júniustól szeptemberig egymást érik a különféle műfajú, tematikájú, méretű fesztiválok, Zamárditól Keszthelyen, Kapolcson és Veszprémen át egészen Paloznakig.”

Ezt már olvasta!?

A számlák 78 százalékát fizetik a magyarok időben

18 százalékát késve rendezik, 4 százalékát pedig egyáltalán nem fizetik ki, ami megfelel a tavalyi adatoknak.

Új kézbe kerülnek az iskolák

Az oktatási intézmények fenntartása mellett a működtetés is állami kézbe kerül 2017. január 1-jétől. A város továbbra is segíti a helyi oktatást.

Jelentősen bővül a bőlcsődei férőhelyek száma

Az Aprófalvi Bőlcsőde két új csoportszobával bővül hamarosan, a munkálatokat ezekben a napokban kezdik el.

Lezárják az Óváros teret vasárnap

Kirakodóvásárt tartanak. 

A január elsejei évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkező autósok csupán 6-7 százaléka döntött biztosítóváltás mellett.

Na-Bed