Virágba öltözik Veszprém Kép: Veszprém Tv

Virágba öltözik Veszprém

Írta:  Veszprém Tv június 25 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az idei évben is keresik a szervezők a megyeszékhely legszebben virágosított kertjeit, erkélyeit, társasházak előtti közterületeit. 11. alkalommal hirdetik meg a közösségi, településszépítő civil programot.

A 2019-ben már „Virágos Veszprém” néven futó kezdeményezést az önkormányzat is támogatja, a lebonyolításban pedig a Bakony – Balaton Régió Ifjúságáért Alapítvány működik közre. A program feletti védnökséget Ovádi Péter a térség országgyűlési képviselője vállalta - tudósított a Veszprém Tv

A tervek szerint márciustól szeptemberig több mint kátszáz helyszínt tekintenek meg és fényképeznek le a program részeként. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat. A vizsgálóbizottságok egy-egy helyet többször is felkeresnek és elsősorban az összhatást díjazzák a zsűri tagjai. 

A tervek szerint száz emléklapot és ötven kerámia emlékplakettet osztanak ki a programban résztvevő családoknak, közösségeknek. Az önkormányzati támogatásnak köszönhetően a kategóriák legjobbjai az erkölcsi elismerésen túl pénzjutalomban is részesülnek. A cél idén is a környezetszépítés és a közösségek erősítése. 

A programot ismertető sajtótájékoztatón elhangzott, a távlati cél, hogy 2023-ban Európa kultúrális fővárosa az ország legszebb és legvirágosabb városa is legyen. 

Ezt már olvasta!?

Országszerte átállt téli üzemmódra a közútkezelő

Péntektől az ország teljes területén téli üzemmódra váltott Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Megújuló buszpark, ütemes menetrend, régi autóbuszvezetők

Jövő év első napján jelentősen átalakul Veszprémben a helyi buszközlekedés.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban februárban alkalmazható üzemanyagárakat.

Ismét Kockanapok Veszprémben

Egyedülállóan, kizárólag LEGO kockákból felépített klasszikus filmbeli jelenetekkel is találkozhatunk a hétvégén.

A negyedik negyedévben 3,2 százalékos volt a növekedés.

Na-Bed