Virágba öltözik Veszprém Kép: Veszprém Tv

Virágba öltözik Veszprém

Írta:  Veszprém Tv június 25 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az idei évben is keresik a szervezők a megyeszékhely legszebben virágosított kertjeit, erkélyeit, társasházak előtti közterületeit. 11. alkalommal hirdetik meg a közösségi, településszépítő civil programot.

A 2019-ben már „Virágos Veszprém” néven futó kezdeményezést az önkormányzat is támogatja, a lebonyolításban pedig a Bakony – Balaton Régió Ifjúságáért Alapítvány működik közre. A program feletti védnökséget Ovádi Péter a térség országgyűlési képviselője vállalta - tudósított a Veszprém Tv

A tervek szerint márciustól szeptemberig több mint kátszáz helyszínt tekintenek meg és fényképeznek le a program részeként. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat. A vizsgálóbizottságok egy-egy helyet többször is felkeresnek és elsősorban az összhatást díjazzák a zsűri tagjai. 

A tervek szerint száz emléklapot és ötven kerámia emlékplakettet osztanak ki a programban résztvevő családoknak, közösségeknek. Az önkormányzati támogatásnak köszönhetően a kategóriák legjobbjai az erkölcsi elismerésen túl pénzjutalomban is részesülnek. A cél idén is a környezetszépítés és a közösségek erősítése. 

A programot ismertető sajtótájékoztatón elhangzott, a távlati cél, hogy 2023-ban Európa kultúrális fővárosa az ország legszebb és legvirágosabb városa is legyen. 

Ezt már olvasta!?

Ön is lehet életmentő

Az egész országra kiterjedő „Hősképzést” indít az Országos Mentőszolgálat. 

Öt ittas járművezetőt fogtak vasárnap

Összesen tíz személyt állítottak elő a megye rendőrei a hét utolsó napján, köztük nyolcat bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Nem állt meg a rendőri jelzésre, inkább hazament

A rendőrök követték a járművet, és útközben többször is megkísérelték megállítani.

Válogatás száz év képeiből

Hosszú ideje gyűjti az archív fotókat a fortepan.hu, most azonban a közösségi oldalon jött össze egy csokor, időutazásra alkalmas felvétel. 

Irányítottan léptetik majd át a menekülteket.

Na-Bed