Belterületi utak újulnak meg Kép: Veszprém Tv

Belterületi utak újulnak meg

Írta:  Veszprém Tv július 11 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Közel 3 milliárd forintból újulnak meg belterületi utak vagy épülnek újak Veszprémben az idei évben. 

Még a nyáron elkezdődhet a Petőfi Sándor utca rekonstrukciójának harmadik, egyben utolsó üteme, valamint a kertvárosi utcák felújításának egy újabb szakasza is. Végéhez közelednek a Petőfi Sándor utca rekonstrukciójának második ütemében. A Madách és Hársfa utca közötti szakaszon kiépétették a csapadék csatornagerinc vezetéket, megtörtént az aszfaltozás, két buszmegállót alakítottak ki, már csak a zöldterület rendezése és az útburkolati jelek festése van hátra - tudósított a Veszprém Tv. A Petőfi utca teljes felújítására az önkormányzat három ütemben több mint 200 millió forintot fordít. 

Nagyfelületű út és járdafelújításokra idén közel 100 millió forintot költ a város, ebből a pénzből parkolók aszfaltozását végzik, elkészül a Csererdei és Mester utcák, valamint a Jutasi út részleges felújítása. A kertvárosi utcák korszerűsítésére több mint 35 millió forintot különítettek el a 2019-es költségvetés terhére. 

A helyi gépjárműadó teljes bevételét is évek óta útfelújításokra költi a város, a sikeres uniós pályázatoknak köszönhetően pedig idén közel hárommilliárd forintból újítják meg a veszprémi utakat, vagy építenek újakat. 

 

Ezt már olvasta!?

Az ország több területén havazik

Az ország egy részén síkvidéken is megmaradó hóra kell számítani, ha ezekre a területekre utazik ma, legyen körültekintő. 

Itt gyakorlatozik a katasztrófavédelem

 

Teljes szélességében lezárják a 7213-as számú utat. 

Baleset Veszprém határában

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök Veszprémben.

Kedden kezdődik a nemzetközi hegedűfesztivál Veszprémben

A hatnapos programsorozat megrendezésével, a város szülötte, Auer Lipót emléke előtt tisztelegnek a szervezők.

Őzek az utakon

Elkezdődött az őzek násza. Az üzekedés alatt az állatok nappal is aktívak, figyelmetlenek, és gyakrabban ugorhatnak ki az útra, ezzel növelve a balesetveszélyt.

Na-Bed