Belterületi utak újulnak meg Kép: Veszprém Tv

Belterületi utak újulnak meg

Írta:  Veszprém Tv július 11 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Közel 3 milliárd forintból újulnak meg belterületi utak vagy épülnek újak Veszprémben az idei évben. 

Még a nyáron elkezdődhet a Petőfi Sándor utca rekonstrukciójának harmadik, egyben utolsó üteme, valamint a kertvárosi utcák felújításának egy újabb szakasza is. Végéhez közelednek a Petőfi Sándor utca rekonstrukciójának második ütemében. A Madách és Hársfa utca közötti szakaszon kiépétették a csapadék csatornagerinc vezetéket, megtörtént az aszfaltozás, két buszmegállót alakítottak ki, már csak a zöldterület rendezése és az útburkolati jelek festése van hátra - tudósított a Veszprém Tv. A Petőfi utca teljes felújítására az önkormányzat három ütemben több mint 200 millió forintot fordít. 

Nagyfelületű út és járdafelújításokra idén közel 100 millió forintot költ a város, ebből a pénzből parkolók aszfaltozását végzik, elkészül a Csererdei és Mester utcák, valamint a Jutasi út részleges felújítása. A kertvárosi utcák korszerűsítésére több mint 35 millió forintot különítettek el a 2019-es költségvetés terhére. 

A helyi gépjárműadó teljes bevételét is évek óta útfelújításokra költi a város, a sikeres uniós pályázatoknak köszönhetően pedig idén közel hárommilliárd forintból újítják meg a veszprémi utakat, vagy építenek újakat. 

 

Ezt már olvasta!?

Az első cigarettát elszívók kétharmada naponta rá fog gyújtani

Az első cigarettát elszívók kétharmada naponta rá fog gyújtani, ha csak ideiglenesen is - állapította meg egy új tanulmány.

A bejárati ajtón állt bosszút, mert nem engedték be

Garázdaság és rongálás miatt indult büntetőeljárás egy 23 éves veszprémi nő ellen.

2,9 százalékkal nőttek a fogyasztói árak

Februárban a fogyasztói árak átlagosan 2,9 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban, egy hónap alatt 0,4 százalékkal nőttek.

Veszprémbe érkeznek a mediterrán ízek

Az olasz, a görög és a spanyol konyhakultúrát hozza el Veszprémbe a Malomkert Sörház február 8. és 17. között. 

Olimpikon szeretne lenni

A VEDAC serdülő bajnok gerelyhajítója, Kövér Fanni a versenyszám legnagyobb tehetségeként várja a következő évek világversenyeit.

Na-Bed