Exkluzív air race show Veszprém közelében Fotó: airrace.redbull.com

Exkluzív air race show Veszprém közelében

Írta:  8200 Veszprém július 11 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A világ legjobb műrepülői Szentkirályszbadja felett róják a köröket készülve a hétvégi Red Bull Air Race magyarországi fordulójára.

Tóparti hangulatra cseréli ikonikussá vált budapesti helyszínét a Red Bull Air Race versenysorozat. Július 13-án és 14-én Zamárdi látja vendégül a bajnokság szereplőit, akik a magyar tenger hullámai felett mérhetik össze erejüket. A világ 14 legjobb pilótájának kiélezett küzdelme mellett további izgalmakat is tartogat a hétvége, hiszen a 13. magyar futam alkalmával a Challenger Class versenyzői is birtokba veszik a Balaton légterét - olvasható a hivatalos közleményben.

További információ a versenyről itt érhető el.

A verseny technikai központja a szentkirályaszbadjai repülőtér, ami azt jelenti, hogy a pilóták itt edzenek a város mellett, illetve a futam idején is innen indulnak és érkeznek vissza.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Red Bull nem folytatja tovább az Air Race világbajnokságot, így azoknak akik kedvelik ezt a fajta motorsportot, kihagyhatatlan lesz az utolsó magyarországi verseny. Veszprémben pedig akár a saját lakásunk ablakából is követhetjük az események egy részét.  

Ezt már olvasta!?

 

Egy éjszakáért a legtöbbet sorrendben Siófokon, Hajdúszoboszlón, Balatonfüreden, Zamárdiban, majd Balatonlellén kell fizetni.

Orrszarvú hölggyel bővült az állatkert

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének szélesszájú orrszarvú fajkoordinátora javaslatára ismét újabb taggal bővült a Veszprémi Állatkert népszerű orrszarvú csapata.

Mintegy 20 millió palack pezsgő fogy Magyarországon évente

Megközelítőleg 150 ezer hektoliter pezsgő fogy.

Pár órán belül efogták a robogó tolvajt

A veszprémi rendőrök öt órán belül előállították a helyi kapitányságra a 26 éves férfit.

A bátorság, az öntudat és a győzelem napja

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából ünnepélyes állománygyűlést tartott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Na-Bed