Biztonságosabbá vált a gyalogátkelőhely a Haszkovón

Írta:  8200 Veszprém július 19 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A veszprémi közlekedés biztonsága fontos feladata a városnak.

Ezt Porga Gyula polgármester jelentette ki a péntek délelőtti Haszkovó úti okos zebra átadó kapcsán. Emlékeztetett, az elmúlt ősszel több baleset is történt Veszprémben, ami a gyalogátkelőhelyek gyengébb kivilágítása miatt következett be. - A gyalogosok biztonsága érdekében ledes lámpákat szereltünk fel 10 millió forint értékben - húzta alá. Mint mondta, az okos zebrák sokkal intenzívebben figyelmeztetik az autósokat a gyalogosok veszélyére.


Porga Gyula és Olt Boglárka az átadó alkalmával

 

Olt Boglárka, a Generali a Biztonságért Alapítvány képviselője az átadó kapcsán arról beszélt, hogy Veszprém egyik legforgalamasabb gyalogátkelőhelyét sikerült biztonságosabbá tenni. Idén országosan 20 helyszínen végzik el ezt a munkát az alapítvány támogatásával az érintett önkormányzatokkal együttműködve.

A SafeCross Okos Zebra egy olyan közlekedésbiztonsági rendszer, mely az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítéségével villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a kijelölt gyalogátkelőn éppen áthaladó gyalogosokra. Ez a jelzés kizárólag addig tart, ameddig a gyalogos áthalad az úttesten.

A beruházás költsége 2,6 millió forint volt, amit az önkormányzat és az alapítvány fele-fele arányban finanszírozott.
 

Ezt már olvasta!?

Több tucat gyermektől vettek ujjlenyomatot

A legkisebbeknek szerveztek baleset-megelőzési programot a Jutasi úti városrészben.

Díjazott négylábúak és vezetőik

Kiemelkedő munkájukért tárgyjutalomban részesített a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője két szolgálati ebet és vezetőiket az összevont megyei kutyás képzésen.

Szabadon felhasználhatóvá lesz a Happy Birthday to You című dal

Megszűnik minden olyan műalkotás szerzői jogi védettsége, amelynek utolsó élő szerzője 70 évvel ezelőtt, azaz 1946-ban hunyt el.

Mintegy 450 ezren szórakoztak az idei fesztiválon

A visszaesés a tavalyi adatokhoz képest általános európai tendencia.

A kiegyezés korára történő méltó emlékezés fontosságára hívta fel a figyelmet újévi köszöntőjében a köztársasági elnök.

Na-Bed