Nem lehet gazdaságosan bővíteni a Veszprém Arénát Kép: Google Maps

Nem lehet gazdaságosan bővíteni a Veszprém Arénát

Írta:  8200 Veszprém augusztus 06 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A jelenlegi döntés nem érinti a Veszprém Aréna jobb megközelítését szolgáló 8-as és 82-es főutak összekötését, valamint a többi veszprémi beruházást.

A Veszprém Aréna bővítése jelenleg gazdaságosan nem megvalósítható, a tíz évesnél alig régebbi csarnok bővítése többe kerülne, mint egy teljesen új megépítése - közölte a Miniszterelnökség. Mint írták, a kormány a veszprémi kézilabdaklub eredményeit és a nagyszámú szurkolótábor igényeit figyelembe véve vállalta, hogy megvizsgálja a jelenleg 5170 férőhelyes Veszprém Aréna 8000-esre történő bővítésének lehetőségét annak érdekében, hogy a 2022. évi magyar-szlovák társrendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne lehessen.

A sporteseményt a kormány a továbbiakban is kiemelten támogatja a Magyar Kézilabda Szövetség törekvéseit. Az Európa-bajnokság mérkőzéseinek lebonyolítására az új budapesti multicsarnok, az új szegedi aréna, valamint a debreceni Főnix csarnok továbbra is rendelkezésre áll, amelyek a Magyarországon játszandó három csoport meccseinek, valamint az egyenes kieséses szakasz lebonyolításához bőségesen elegendőek.

A jelenlegi döntés ugyanakkor nem érinti a Veszprém Aréna jobb megközelítését szolgáló 8-as és 82-es főutak összekötését - olvasható a közleményben. 

Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter a térség országgyűlési képviselője az alábbi közelményben reagált a Miniszterelnökség hírére.

Tisztelt Veszprémiek!

A 2022-es, magyar-szlovák rendezésű kézilabda Európa bajnokság szervezőbizottsága jó okkal sorolta Veszprémet az eseménynek otthont adó helyszínek közé. A város csapata a kontinens egyik legjobbja, akárcsak a szurkolótábora. Hol lenne igazán jó helyen egy nemzetközi kézilabda viadal, ha nem nálunk?

A rendezői szerep azonban kötelezettséggel is jár, ezért nyolcezresre kellett volna bővíteni a csapatunkat és közönségét ma tökéletesen kiszolgáló, ötezer férőhelyes Arénát. 

Az Arénát, ami Veszprém egyik legfontosabb sport- és rendezvényközpontja. Világszínvonalú kézilabdacsapatunk mellett, időről időre otthont ad nagyszabású koncerteknek és a legkülönfélébb, minőségi rendezvényeknek.

A város és a klub is tudomásul vette a döntést, bár tudta, hogy a megnövekedett nézőterű csarnok, nem csak az EB idejére, de évekre növeli a fenntartási költségeket. Mostanra azonban kiderült, hogy az Aréna-bővítés ésszerűtlenül magas összeget követel, amit a kormány nem vállal finanszírozni, ezért sajnálatunkra, a fejlesztés a Miniszterelnökség tájékoztatása szerint, egyelőre nem aktuális.

Ugyanakkor örömünkre szolgál, hogy a jelenlegi döntés nem érinti a Veszprém Aréna jobb megközelítését szolgáló 8-as és 82-es főutak összekötését, valamint a többi veszprémi beruházást.

A továbbiakban is arra kérjük a Kormányt, hogy támogassa a kiemelt veszprémi fejlesztéseket, továbbá számítunk a Magyar Kézilabda Szövetség támogatására is, hogy bajnokcsapatunk az előttünk álló és a következő szezonokban is hasonló, vagy még eredményesebb idényeket tudhasson maga mögött.

Biztosak vagyunk abban, hogy a veszprémiek a jelenlegi Veszprém Arénában a jövőben is számos jó mérkőzésen, és kiváló rendezvényeken tudnak majd részt venni. 

 

Ezt már olvasta!?

Az online tűzifa értékesítés veszélyeire figyelmeztet a Nébih

Mindenki legyen fokozottan körültekintő, ha az interneten vásárol tűzifát.

Kampány indul a színházba járás népszerűsítéséért

Színházba mentem! szlogennel kampányt indít a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) a színházba járás népszerűsítéséért.

Új buszok állnak forgalomba

Hatvanegy magyar Credo autóbuszt állít forgalomba az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Önkormányzati dolgozónak adta ki magát, most előzetesben ül

A veszprémi rendőrök befejezték a 42 éves kaposvári férfival szemben indított nyomozást.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Emelkedik bruttó 6,35 forinttal a 95-ös benzin, és 12,70 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szombattól a jövedékiadó-szabályozás változása miatt.

Na-Bed