Nem lehet gazdaságosan bővíteni a Veszprém Arénát Kép: Google Maps

Nem lehet gazdaságosan bővíteni a Veszprém Arénát

Írta:  8200 Veszprém augusztus 06 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A jelenlegi döntés nem érinti a Veszprém Aréna jobb megközelítését szolgáló 8-as és 82-es főutak összekötését, valamint a többi veszprémi beruházást.

A Veszprém Aréna bővítése jelenleg gazdaságosan nem megvalósítható, a tíz évesnél alig régebbi csarnok bővítése többe kerülne, mint egy teljesen új megépítése - közölte a Miniszterelnökség. Mint írták, a kormány a veszprémi kézilabdaklub eredményeit és a nagyszámú szurkolótábor igényeit figyelembe véve vállalta, hogy megvizsgálja a jelenleg 5170 férőhelyes Veszprém Aréna 8000-esre történő bővítésének lehetőségét annak érdekében, hogy a 2022. évi magyar-szlovák társrendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne lehessen.

A sporteseményt a kormány a továbbiakban is kiemelten támogatja a Magyar Kézilabda Szövetség törekvéseit. Az Európa-bajnokság mérkőzéseinek lebonyolítására az új budapesti multicsarnok, az új szegedi aréna, valamint a debreceni Főnix csarnok továbbra is rendelkezésre áll, amelyek a Magyarországon játszandó három csoport meccseinek, valamint az egyenes kieséses szakasz lebonyolításához bőségesen elegendőek.

A jelenlegi döntés ugyanakkor nem érinti a Veszprém Aréna jobb megközelítését szolgáló 8-as és 82-es főutak összekötését - olvasható a közleményben. 

Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter a térség országgyűlési képviselője az alábbi közelményben reagált a Miniszterelnökség hírére.

Tisztelt Veszprémiek!

A 2022-es, magyar-szlovák rendezésű kézilabda Európa bajnokság szervezőbizottsága jó okkal sorolta Veszprémet az eseménynek otthont adó helyszínek közé. A város csapata a kontinens egyik legjobbja, akárcsak a szurkolótábora. Hol lenne igazán jó helyen egy nemzetközi kézilabda viadal, ha nem nálunk?

A rendezői szerep azonban kötelezettséggel is jár, ezért nyolcezresre kellett volna bővíteni a csapatunkat és közönségét ma tökéletesen kiszolgáló, ötezer férőhelyes Arénát. 

Az Arénát, ami Veszprém egyik legfontosabb sport- és rendezvényközpontja. Világszínvonalú kézilabdacsapatunk mellett, időről időre otthont ad nagyszabású koncerteknek és a legkülönfélébb, minőségi rendezvényeknek.

A város és a klub is tudomásul vette a döntést, bár tudta, hogy a megnövekedett nézőterű csarnok, nem csak az EB idejére, de évekre növeli a fenntartási költségeket. Mostanra azonban kiderült, hogy az Aréna-bővítés ésszerűtlenül magas összeget követel, amit a kormány nem vállal finanszírozni, ezért sajnálatunkra, a fejlesztés a Miniszterelnökség tájékoztatása szerint, egyelőre nem aktuális.

Ugyanakkor örömünkre szolgál, hogy a jelenlegi döntés nem érinti a Veszprém Aréna jobb megközelítését szolgáló 8-as és 82-es főutak összekötését, valamint a többi veszprémi beruházást.

A továbbiakban is arra kérjük a Kormányt, hogy támogassa a kiemelt veszprémi fejlesztéseket, továbbá számítunk a Magyar Kézilabda Szövetség támogatására is, hogy bajnokcsapatunk az előttünk álló és a következő szezonokban is hasonló, vagy még eredményesebb idényeket tudhasson maga mögött.

Biztosak vagyunk abban, hogy a veszprémiek a jelenlegi Veszprém Arénában a jövőben is számos jó mérkőzésen, és kiváló rendezvényeken tudnak majd részt venni. 

 

Ezt már olvasta!?

Az őszi közlekedés veszélyeire hívja fel a figyelmet a rendőrség

A megváltozott időjárási- és útviszonyok miatt fokozott veszélyhelyzettel kell számolniuk a járművezetőknek.

Módosul a lomtalanítás időszaka

Egy hónappal rövidül, október 31-ről szeptember 30-ra módosul a házhoz menő lomtalanítás időszakának vége.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) illetékese és az orosz Szuhoj repülőgépgyártó képviselője ült le egy asztalhoz.

Életét vesztette egy motoros Tótvázsonynál

Egy szemétszállító teherkocsi, egy motoros és egy személyautó karambolozott a 77-es főúton, Tótvázsony közelében kedd délután.

Jövő tavasszal fékezhetik csak meg a Los Angeles egyik külvárosát sújtó gázszivárgást.

Bakony Média névjegykártya