Az Éles KISE MU14 csapata a dobogó legfelső fokán Az Éles KISE MU14 csapata a dobogó legfelső fokán

Megyei kézisikerek a nemzetközi utánpótlástornán

Írta:  8200 Veszprém augusztus 19 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A XXIII. Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál 5 játéknapján 17 ország 101 csapata mérközött meg, köztük több megyei csapat is, akik igen szép sikereket értek el.

Véget ért a XXIII. Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivál, melynek Veszprém mellett Balatonfüred, Várpalota, Alsóörs és Nemesvámos adott otthont. Az egy hetes rendezvény 5 játéknapján 17 ország 101 csapata mérközött meg, köztük több megyei csapat is, akik igen szép sikereket értek el.

Az egy hetes tornát nem véletlenül hívják fesztiválnak. Káprázatos nyitógála, fergeteges mérkőzések, esti szabadidős programok színesítik a hetet. Diszkó, szépségverseny a játékosoknak az edzőket pedig hajókázás, állófogadás szórakoztatja. A fő hangsúly viszont még mindig a kézilabdán és a színvonalas mérkőzéseken van. Ebből idén sem volt hiány, hiszen 341 lejátszott mérkőzésen több mint 13.000 gólt lőttek a versenyzők. Szerencsére – vagy inkább a színvonalas képzésnek hála – idén is megannyi sikert gyűjtöttek be a megye fiatalabb kézisei.

A 4 női/lány kategóriában a Veszprém Pannon SE (WU18, WU16), a KK Ajka SE (WU18, WU16), a Bajnok DSE Nemesvámos (WU14) és az Éles KISE (WU12) képviselte a Bakony-Balaton megyéjét. A szintén 4 férfi/fiú kategóriában a Veszprém Kézilabda Kft (MU18-2 csapat, MU16), az Éles KISE (MU16, MU14 és MU12 2-2 csapat), a Balatonfüredi KSE (MU16 2 csapat), a Várpalotai Bányász SK (MU16, MU12), az Alsóörsért Közalapítvány (MU14), valamint a Telekom Veszprém (MU14, MU12 - 2 csapat) és a Telekom Veszprém Tapolca (MU12) mérkőzött meg.

A Veszprémi KKFT 2 bronzéremmel is büszkélkedhet, ugyanis a fiú serdülő és ifjúsági kategóriában is elhozták a bronzérmet. A legnehezebb dolga talán a serdülő korosztálynak volt, itt ugyanis 4 csoportban 22 csapat mérkőzött. A veszprémi kéziklub játékosai végül az osztrák HSG Bärnbach-Köflach-ot vertek, maguk mögé utasítva 9 ország 19 csapatát.

Ezüst éremből is jutott a megye kéziseinek. A Fehér Gergő vezette, Éles KISE A csapata a Veszprém Arénában játszott döntőn hozhatta el az ezüstérmet a legkisebb fiúk kategóriájában.

A sikert viszont mi sem példázza jobban, minthogy aranyéremből, és a – királynék városához méltóan – koronát 3 csapat is büszkén vehetett át az Arénában pénteken rendezett díjátadón.

A fiú 14 év alatti kategóriába játszó, Kovács István vezette Éles KISE A csapata a Pick Szeged játékosait verve a dobogó legfelső fokát hódították el. Nem volt könnyű ez a kategória sem, hiszen itt is 22 csapat mérkőzött, ám Élesék több neves klubcsapatnál, így az izraeli Nemzeti Csapat játékosainál is jobbnak bizonyultak. A kategória legjobb játékosa, Burai Bence is ebből a csapatból került ki.

A legfiatalabb fiúk korcsoportjában a Telekom Veszprém A csapata hozta el az aranyérmet. Velky Mihály csapata 15-11-re verte a Veszprém Arénában játszott döntőn a már korábban említett Éles csapatát.

Beírta magát a kupa történelmébe a 14 év alatti lányok kategóriájában játszó Bajnok DSE Nemesvámos is. Ők a Szeged KKSE csapatánál (20-23) és több cseh, román vagy éppen osztrák csapatnál is jobbnak bizonyultak. A lányokat vezető Benke Péter pedig nem csak az aranynak, hanem Bali

Boróka legjobb játékosnak járó díjának is örülhetett. Ezzel együtt végül a színvonalas tornáról 6 érem maradt a megyében, méltán lehetnek tehát büszkék az elért sikerekre a megye kézisei, edzői és szurkolói.
 

Ezt már olvasta!?

Lerajzolták a biztonságos közlekedést

A „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel" rajzpályázat országos díjazottjai között Veszprém megyeiek is vannak.

Idén is térítésmentes a HPV elleni oltás a hetedikeseknek

Az önkéntes és térítésmentes módon elérhető oltást országos szinten eddig több mint százezer kamaszlány kapta meg, a kampány a 2018/2019-es tanévben is folytatódik.

Minden második ember rendelkezik adója 1+1 százalékáról

Az előző évben 32 milliárd elvi keretből 14,5 milliárdot ajánlottak fel az adózók valamilyen célra.

Ingyenes jogi tanácsadás a kormányhivataltól

A díjmentesség az egyszerűbb megítélésű ügyekre érvényes.

Lassan vége a fűtési szezonnak

Ilyenkor érdemes megtervezni és ütemezni a karbantartással, ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat - hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem. 

Bakony Média névjegykártya