Több ponton módosul a helyi járatos menetrend Veszprémben

Írta:  8200 Veszprém augusztus 31 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egyes járatok bővülnek, mások megszünnek szeptember 1-től.

A menetrendváltozás szinte valamennyi meglévő helyi járatos autóbuszvonalat érinti a V-Busz közösségi oldalán közzétett információk szerint. Ami változatlan marad az a 12-es, a 23-as., a 24-es, a 25-ös és az éjszakai járatok. A többi busz esetében nem érdemes megszokásból kimeni a megállókba. 

A tájékoztatás szerint egyebek mellett bővül a 4-es számú járat üzemideje. "a Vámosi utcától hétköznaponként 4:55-kor indul az első járat (Veszprém vasútállomásig), amellyel az 5:25-kor Budapestre induló első vonat elérhető. A 4-es autóbuszok teljes üzemidejükben a Budapestre induló és onnan érkező vonatokhoz csatlakoznak. Az utolsó járat 21:30-kor indul a Vámosi utcától, ezzel Jutaspusztára az esti órákban is ki lehet jutni vasárnaptól. A Jutaspusztáról induló autóbuszok várakozása a vasútállomásnál megszűnik" - írják. Ezzel párhuzamosan ez a járat teljes üzemidőben 60 percenként közlekedik.

Jelentősen módosul a az 1-es, 2-es és 10-es autóbuszok közlekedési rendje. 10A jelzéssel, hétköznapokon 17:55-től 20.55-ig, szombaton és vasárnap 17:45-től 20:55-ig fél óránként új járat indul. A 10A autóbusz útvonala az Endrődi Sándor utca és a Laktanya között megegyezik a 2-es útvonalával, majd Bakonyalján keresztül (Jutasi út - Haszkovó utca - Aradi vértanúk útja - Aulich Lajos utca - Jutasi út) éri el Veszprém vasútállomást. Az 1-es, 2-es és 10-es autóbuszok a 10A üzemidejében nem közlekednek, az esti műszakváltások időszakában az 1-es, 10-es, 20-as és 21-es autóbuszok a megszokottak szerint indulnak a továbbiakban is.

Változás még, hogy a 18-as járatok szeptember 1-től mindkét irányban betérnek Jutaspusztára. 

A 17-es járat teljesen megszűnik, az állatkerti 14E pedig csak a nyári időszakban közelekedett. 

A 2019. szeptember 1-től érvényes menetrend elérhető itt, a V-Busz honlapján, illetve hamarosan frissítjük az adatbázisunkat és kinyomtatható formában elérhető lesz a Veszprém és Körzete Szuperinfóban. 

 

Ezt már olvasta!?

Még népszerűbb a Balaton a nagy melegben

A hétvégén rekordot döntött a balatoni strandok látogatottsága.

Közösen az eltűnt gyermekekért

Figyelemfelhívó kampányokkal, beszélgetésekkel és egy kis odafigyeléssel megelőzhetők az eltűnések.

Lezárult a kalandparkok vizsgálata

A fogyasztóvédelmi ellenőrzés során 82 kalandparkból 46-ban találtak problémát a szakemberek.

Hamarosan itt a társaságiadó-bevallás határideje

Az adóhivatal elektronikus üzenetben hívta fel a tavalyi mulasztók figyelmét a határidőre.

Erős szövetséget kötött a város

Veszprém és a Balaton-térség érdekei és céljai mindig is ugyanazok voltak.

Bakony Média névjegykártya