Szőke Kavinszki András és Porga Gyula Szőke Kavinszki András és Porga Gyula

A kisiskolások felé nyit a Kabóca

Írta:  8200 Veszprém szeptember 03 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

19. évadát kezdi meg a Kabóca Bábszínház Veszprémben.

A város kulturális intézményeinek fontos missziója, hogy nyitott legyen a közönségre. A Kabóca Bábszínház egy szellemi közeget alkot. Minden előadás hat a nézőkre, beszélgetéseket generál - mondta Porga Gyula polgármester a hétfői évadnyitó alkalmával. Hozzátette, az elmúlt 19 év jelenléte markánsan beleégett a város kulturális életébe, hiszen a színházra nevelés a Kabócában kezdődik gyermeknek és szülőknek egyaránt.

Komoly kihívás előtt áll valamennyi veszprémi kulturális intézmény - utalt az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésére a polgármester. Mint mondta, olyan programokat kell megvalósítani, ami megfelel a helyi közösségeknek, de közben Magyarországot is képviselik, illetve az európai minőséget és üzeneteket is megjelenítik.

Szőke Kavinszki András, a Kabóca Bábszínház igazgatója ismertette, az elmúlt évadban összesen 313 előadást tartottak 26 ezer nézőnek. Az idei évaddal kapcsolatban az igazgató elmondta, olyan repertoárt hívtak életre, amely az eddigi célcsoport mellett nyit a kisiskolások fele is, illetve számos produkció tantermi előadás keretében nézhető meg. Összesen hét bemutatót terveznek az új évadban.

Szó volt arról is, hogy a bérleteket átalakították annak érdekében, hogy minél több gyermekhez eljuthassanak.

A hagyományoknak megfelelően idén szeptemberben is megtartják a Mesefesztivált, 21-én és 22-én várják a tartalmas kikapacsolódásra vágyókat a Hangvillába. Folytatódik a Papa, mama, gyerekek - családi napok programsorozat, az első alkalom október 13-án lesz. 

Elhangzott még, ketten távoztak a társulattól, de két új tag is érkezett Fekete Ágnes és Pál Hunor személyében.

További részletek a műsorrokkal kapcoslatban elérhetők a kabocababszinhaz.hu oldalon.

 

 

 

Ezt már olvasta!?

A TISPOL Truck & Bus elnevezésű ellenőrzésének keretében elsősorban a vezetési és a pihenőidővel kapcsolatos szabályok megtartását figyelték.

Sorra dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok

25°C-nál is melegebb volt szombat hajnalban a fővárosban, ahol pénteken napközben is rekord meleget mértek. Veszprémben sem fáztunk. 

Együtt mértünk a rendőrökkel

Véget ért a 24 órás „Speedmarathon”, aminek keretében Európa-szerte valamennyi sebességmérő üzemelt. Kilátogattunk egy mérőhelyszínre.

Megkezdi működését a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

Baleset és avartűz volt csütörtökön

Gyulafirátótnál motoros csapódott bele egy utánfutós autóba, Hajmáskérnél pedig avartűz volt április negyedikén, csütörtökön.

Bakony Média névjegykártya