A biztonságot garantálják a rászorulóknak

Írta:  8200 Veszprém szeptember 06 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Működésének huszadik évfordulóját ünnepelte a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény I. Idősek Otthona pénteken.

Az ünnepség alkalmával Porga Gyula polgármester kiemelte, Veszprémben sok mindenre lehetünk büszkék, szép sikereket könyvelhettünk el az elmúlt időszakban. - Mindannyiunk számára a legfontosabb, hogy biztonságban legyünk és biztonságban tudjuk azokat, akiket szeretünk, akikhez közel állunk. Ezt a biztonságot egy önkormányzat a saját intézményein keresztül tudja garantálni - jegyezte meg, hozzátéve, egy közösség minőségét markánsan határozza meg, hogy miként gondoskodik azokról, akik segítségre szorulnak.

 

Én abban hiszek, hogy az emberek nélkül ezek a szolgáltatások nem lennének teljesek - húzta alá a polgármester. - Ennek a 20 éves intézménynek a legnagyobb értéke azok az emberek, gondozók, akik mindennap azt a biztonságot sugározzák, amire az itt élők, hozzátartozóik számítanak - mondta. - A 20 éves jubileumon elsősorban őket ünnepeljük, akik fehér köpenyben dolgoznak - zárta gondolatát.

A jubileumi ünnepségen a szociális területen végzett kimagasló munkája elismeréseként Pro Meritis díjat vehetett át Égi Gabriella, Tölgyesi Zoltánné és Bogdán Gabriella pedig polgármesteri oklevélben részesült.


Porga Gyula, Égi Gabriella, Bogdán Gabriella, Tölgyesi Zoltánné, Kiss Virág, győri Piroska

 

Győri Piroska, az intézmény vezetője visszaemlékezve elmondta, eddig 538 lakója volt az otthonnak, jelenleg 77 idős embert gondoznak. A legfontosabb számukra, hogy az itt élők biztonságban legyenek.

Az ünnepség végeztével a bottropi adományoozó kör egymillió forintot biztosított az otthon számára, amit kérésük szerint légkondicionáló beszerelésére kell fordítani.

 

Az ünnepség a II. Idősek Otthona és a Veszprémi Petőfi Színház műsorával zárult. 

 

Ezt már olvasta!?

Duplájára nőtt a diabéteszesek aránya

Tizenkét év alatt megduplázódott Magyarországon a cukorbetegek aránya.

Új helyszínen tartják meg Lisa Stansfield veszprémi koncertjét

Kétszer annyian nézhetik meg az énekesnő fellépését, mint eredetileg tervezték.

Változások az üzemanyagárakban

A benzinesek járnak jobban. 

Összehangolt harcászati feladatok

Végéhez közeledik a Többnemzeti Szárazföldi Kötelék (Multinational Land Force − MLF) Clever Ferret 2017 elnevezésű gyakorlata a Bakonyban.

Környezetszépítő munkák a temetőkben

Mintegy 3,5 millió forintot fordítottak a veszprémi temetők felújítására.

Bakony Média névjegykártya