Fotó: Facebook/Porga Gyula Fotó: Facebook/Porga Gyula

Több mint hatmillió forint gyűlt össze a kórház javára

Írta:  8200 Veszprém szeptember 14 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Rendkívül aktívak voltak a veszprémiek a Richter Egészségnap alkalmával. Ez érthető, hiszen az egészségükről volt szó, illetve a kórháznak szánt adományt is növelhették egy-egy vizsgálattal.

Rendszeresek az egészségmegőrző programok Veszprémben, amely nem csak sport város, hanem sportoló város is - fogalmazott Porga Gyula polgármester a Richter Egészségváros veszprémi állomásának megnyitóján szombaton délelőtt.

A Richter Egészségváros ingyenes családi programsorozata, szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, ismeretterjesztő előadásokkal, fitnesz-, torna- és családi programokkal kívánta felhívni a lakosság figyelmét az egészségmegőrzés fontosságára, a megelőzés jelentőségére.


Egészség sétával indult a program

 

Első őszi helyszínünk Veszprém volt, ahol a Csolnoky Ferenc Kórháznak szánt adományt növelhették az aktív résztvevők, az adománycél pedig egy gyermekkardiológiai ultrahangkészülék beszerzése volt. A Richter Gedeon Nyrt. kétmillió forint alapadományt ajánlott fel a kórház számára. Ezt az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelhették, hiszen a Richter pontonként 300 forinttal megemelte az alapadomány összegét.


A képre kattintva galéria nyílik

Veszprém és a Csolnoky Ferenc Kórház közös szervezőmunkájának köszönhetően, valamint a helyiek aktív részvételével összesen 6 149 300 forint gyűlt össze a veszprémi Richter Egészségvároson - derült ki délutáni összesítést követően.


 

 

Ezt már olvasta!?

Koronavírus: halottak napján kiemelten fontos a megelőző szabályok betartása

Halottak napján, és annak hétvégéjén is kiemelten fontos a fertőzések megelőzésére szolgáló szabályok betartása.

Új szemlélet kell a hulladékgazdálkodásban

A legrosszabb, amit a hulladékkal tehetünk, az a hulladéklerakóban történő elhelyezés – hangoztatta sajtótájékoztatón Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő.

1,5 fokkal melegebb volt a nyár mint az átlag

Az évszak középhőmérséklete országos átlagban 22 Celsius-fok volt,

Új parancsnok Veszprémben

Átvette kinevezési parancsát Sztanke Viktor tű. őrnagy, a veszprémi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.

Minőségi komédia

Vidám darabbal zárja az évadot a Petőfi Színház, a Család ellen nincs orvosság című komédiát pénteken mutatják be.

Bakony Média névjegykártya