Új óvoda épült Rátóton

Írta:  8200 Veszprém szeptember 21 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Porga Gyula az átadó alkalmával azt hangsúlyozta, egy éve helyezték el az új épület alapkövét, ami a jövő vetet erős hitünket szimbolizálja. - Jó látni, hogy évről évre nő a gyermekek létszáma - tette hozzá.

A projekt keretében egy öt csoportos óvoda és egy csoportos bölcsőde épült. Az óvoda és a bölcsőde egy épületben, közös főzőkonyhával és igazgatással, de elválasztott közlekedőrendszerrel került kialakításra. A főépülettel együtt, melléképületként egy, a bölcsőde és az óvoda játszókertjéhez is kapcsolódó kerti játéktároló építmény is készült.

Az öt óvodai csoport összesen 120 gyermek óvodai, valamint 12 kisgyermek bölcsődei ellátását teszi lehetővé, 27 fős munkaközösséggel.

 

A projekt keretében a már elavult, selejtezésre kerülő eszközök helyett újakat szereztek be, továbbá a plusz egy óvodai csoporthoz szükséges eszközöket (csoportszobai gyermek- és felnőtt bútorok, gyermekjátékok, tárolókés edénye, valamint udvari bútorok és játékok) és az egy bölcsődei csoport kialakításához szükséges eszközöket, melyek megfelelnek az előírásoknak, nevelési-gondozási feltételeknek, az óvoda által alkalmazott nevelési módszereknek.


A Maci csoport műsora tette még emlékezetesebbé az átadót

 

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.2.1-15-VP1-2016-00002 azonosító számú pályázat keretében nyert támogatást. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 641.732.275 forint volt, mely a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alaptársfinanszírozásával valósult meg, a Széchenyi 2020 program keretében.  

 

Ezt már olvasta!?

Indul a 2019/20-as tanév

Hétfő reggel becsengettek az iskolákban, és a köznevelésben mintegy 1,2 millió diáknak megkezdődött a 2019/20-as tanév.

A dínók földje lesz Veszprém

A tervek szerint nyár elején nyitja ki kapuit a Veszprémi Állatkertben a dínó park. Az első példányok már megérkeztek.

A kötet az 1923 és 1948 közötti időszakról szól, és életrajzi vonatkozásain túl egyben történelmi korrajz is.

Ingyenes wifi lesz a brüsszeli metróban

Ingyenes wifi-hálózatot építenek ki a brüsszeli metróban, amely szeptembertől lesz elérhető valamennyi állomáson.

Na-Bed